Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Elválasztani az ocsút a búzától

2012.11.16. 21:17 Moszi0725

A blog történetének első vendégposztja következik! Egy barátom - Szaki - szeretné Veletek megosztani gondolatait, amik világos, hogy ide illenek. Azt pedig teljesen megértem, hogy csillagászként felzaklatta a téma, de nem fecsegek tovább, lássuk, hiszen nagyon érdekes:

A napokban újabb őrület látszik felüti a fejét. Páran megkerestek azzal, hogy vajon amit ebben az írásban állítanak, az tényleg így lesz-e?

 

Ahhoz, hogy erre válaszolni tudjunk, nézzük meg az írást. Ami elsőre feltűnhet, az Jézus és (feltehetőleg) Szűz Mária képének túlzott használata. Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy hiteltelen az írás. Én is szeretem pl. Optimusz Fővezért, szóval ha csinálnék egy Transformers rajongói oldalt, tuti ő lenne berakva háttérképnek, persze nem végtelenítve, mint itt. A következő, ami megragadhatja a figyelmünket, az a cím. A NASA bejelentette... Ha ez így van, akkor szeretném látni a forrást. Ha a NASA nagy bejelentést tesz, annak nyoma marad mind az internetes, mind az írott sajtóban. A mi esetünkben nem kapunk referenciát. Nem baj, még mindig lehet hiteles a dolog, lehet hogy csak az író a nagy izgalomban elfelejtette megjelölni a forrást. Rövid keresgélés után az interneten rá kell döbbennünk, hogy bizony a címben emlegetett NASA bejelentés nem létezik. Nálam már itt elhasal a dolog, de azért kalandvágyból nézzük tovább az írást.

 

Belemegyünk a „null síkba”. Na ez vajon mi? Rövid gondolkodás után arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg a Tejút fősíkjára gondolhattak. Rákeresve az interneten az ember megtalálhatja a null sík „pontos” definícióját. Ez az a hely, ahol nincs elektromosság. És fény persze. Szinén, ha az ember megpróbál referenciákat keresni, nem talál. A null sík teóriának semmiféle tudományos alapja nincs, csak az ezoterikus és ufóhívő közösségek veszik ezt ténynek.

 

Ezek után nézzük meg kicsit közelebbről a cikket. Ismét hivatkoznak arra, hogy a NASA bejelentette júliusban a hírt. A kormánynak. Melyiknek? A magyarnak? Ha ez így van és valós a veszély, akkor miért nem készülünk már fél éve erre a megrázó eseményre? Nyilván azért, mert ilyen bejelentés nem történt. De lépjünk tovább, hisz még csak az írás legelején tartunk és oly sok még az olvasni és értelmezni (?) való.

 

A következőkben egy tényt közölnek, hogy most ősszel/télen Tibetben (miért pont ott?) és az északi féltekén meleg lesz. Nem tudom ki hogy van vele, de az előbb néztem, és kb. nulla fok volt. Akinek ez meleg, az valószínűleg az Antarktiszon szocializálódott. Megnéztem az interneten, Lhászában most épp 7 fok van. Ezt sem mondanám melegnek, de persze minden relatív. Ezt követően megkapjuk az újabb figyelmeztetés a null síkba történő belépésről. Itt végre megtudjuk, hogy mi is lesz az. Mint ahogy korábban is említettem, itt nem lesz elektromosság. Ez rossz hír nem csak az internet szerelmeseinek, de pl. a Napnak is. El se merem képzelni, mi lesz vele elektromágneses kölcsönhatás nélkül. Már pedig valahogy túl kell élnie, hisz kicsit előreszaladva láthatjuk, hogy pár nap után ismét világosság lesz. Érdekes. Biztos újraindítják a Napot, vagy ilyesmi.

 

Ha túltesszük magunkat a sokkon, a következő pontban láthatjuk az esemény pontos időpontját. Egy pillanatra tegyük fel, hogy a null sík az egyenlő a Tejút fősíkjával. Ha azon haladunk át, akkor élő ember nincs a Földön, aki meg tudná mondani ennek az idejét percre pontosan. Kb. millió éves pontosságú becslések vannak, de ennyi. Ehhez képest erről a bravúros pontosságú előrejelzésről megint nem tudjuk meg, hogy pontosan honnan származik és milyen módszerrel számolták ki. Meg miért pont moszkvai idő szerint? Akkor már miért nem UT?

Riogatnak még minket azzal, hogy nem lesz se fény, se hang, és semmi sem fog működni. Anyám kézi meghajtású mákdarálója sem? Szomorú vagyok. Sötét meg nyilván azért lesz, mert nem lesz Nap. Ekkor viszont feltételezem, meleg se lesz. Sőt, ha a Nap fénye nem melegíti a Földet napokig, akkor itt rendesen hideg lesz. Hogy ez miért rossz hír, az a következő pontokból kiderül. Illetve nem egészen.

 

Hogy mi a teendő, az előtt meg megtudjuk, hogy mindenki hallucinálni fog. Oké, itt most ferdítettem, mert „kozmikus illúziókról” beszélnek, de nyilván a nagy hideg miatt fog mindenki fényeket hallucinálni.

 

Megnyugtatnak minket, hogy ha ennek vége, akkor újra lesz napfény. Valamint kb. az emberek 10%-a meg fog halni. Ez annyira nem jó hír. Itt még kitérnék arra, hogy az író szerint ezt a városi emberek annyira nem fogják észrevenni. Nem tudom ki hogy van vele, de én azért észrevenném ha 3 napig nem kelne fel a Nap és ha az átlaghőmérséklet 50 fokot zuhanna.

 

A következő pontban egy új fogalommal ismerkedhetünk meg: ciklusváltás. Előttem ismeretlen volt a fogalom, így utánanéztem picit. Ez is egy ezoterikus tévhit, miszerint a mostani után majd eljön egy jobb világ, amiben minden magasabb szinten fog rezegni (?) és belépünk a negyedik dimenzióba. Ehhez nem fűznék hozzá semmit, egy szebb jövőben én is hiszek, ami talán majd egyszer eljön, de a rezgés és a negyedik dimenzió ismét kicsapja a biztosítékot nálam.

 

A következő pontban én enyhe ellentmondást érzek. Először vigyük ki a családunkat a természetbe (a mínusz ötvenbe?), majd az a tanács, hogy otthon is készüljünk fel. Na most, ha kimegyek a természetbe 2 hónapos élelmiszer készlettel, akkor otthon minek bármire is felkészülni? Vagy ez azoknak szól, akik a felhívás ellenére mégsem mennének ki a természetbe? Ez nem derül ki. Valamint, arra hívják fel a figyelmünket, hogy ne menjünk ki a sötétbe. Na most, akkor menjünk a ki a természetbe (és a sötétbe), vagy ne? Azt hiszem ezek az ellentmondásos instrukciók is elég szépen jelzik, hogy nem szabad elhinnünk semmit sem ebből.

 

Végül láthatjuk, hogy a kormányok bizony értesítve lettek, de nem akarnak foglalkozni a dologgal. Ezen nem csodálkozom nagyon, ha hozzám jönnének ezzel a szöveggel én is elhajtanám az illetőt a null sík környékére. Az írás szerint ha túléljük ezt az eseményt, utána jobb, szebb világ jön el, ahol a spiritualitás lesz az elsődleges és új aranykor köszönt az emberiségre. Ez önmagában nem biztos, hogy rossz lenne, de sajnos az írás elolvasása után nem nagyon tudok hinni ebben.

 

Ezen cikk írása előtt már olvasgattam a fent linkelt írást, de most hogy újra elolvastam, csodálkozva láttam, hogy kibővítetté, méghozzá a  „_Kirael: Háromnapos sötétség: A tudatváltás 2012. 04. 10.” résszel. Ennek boncolgatásába nem mennék bele, egyértelműen látszik, hogy egy bővebb ezoterikus „magyarázatot” kapunk az elkövetkező eseményekről. Valamint láthatjuk azt is, hogy azok a kérdések, amik bennem is felmerültek, az másban is felbukkantak eme írást olvasva, és ezekre ebben a szekcióban meg is próbálnak válaszolni, persze a tudomány mai állása szerint elfogadhatatlan magyarázatokkal.

 

Összefoglalva a dolgot, ki lehet elemelni pár jelet, ami arra utalhat, hogy amit olvasunk az teljesen hiteltelen.

  1. Források hiánya: pl. a NASA-ra történő hivatkozásánál sem, de máshol sem láthatunk hivatkozásokat az eredeti hírre.
  2. Helyesírási hibák. Nem tudom más hogy van vele, de számomra azok az írások, amik tartalmaznak helyesírási hibákat, nem túl hitelesek. Annyit csak meg tud tenni minden blogoló/író, hogy ráereszt a szövegre egy helyesírás ellenőrzőt, főleg akkor, ha nem tud hibátlanul írni.
  3. Az események nem magyarázhatók a ma ismert fizikával. Negyedik dimenzió, elektromágneses kölcsönhatás teljes hiánya, rezgésszám emelkedés, szeretetrészecskék. Ezek mind olyan dolgok, amik science fiction-ben léteznek, de a mai fizika ezekkel nem foglalkozik, illetve létezésüket nem ismeri el.

 

A valóságról még pár szót ejtve elmondhatjuk, hogy a Föld és a Naprendszer tényleg áthalad a Tejút fősíkján, de ez egyrészt nem most fog megtörténni, másrészt ennek semmiféle olyan hatása nem lesz, mint amit ebben az írásban emlegettek. A Nap a Tejút középpontja körül kb. 220 millió éves periódussal kering, ezen kívül végez egyfajta oszcilláló mozgást is erre nagyjából merőlegesen, ekkor áthalad a fősíkon, ami minden ~30 millió évenként megtörténik. De eddig se tűnt el az elektromágneses kölcsönhatás, hisz ha így lett volna, akkor mi most nem lennénk itt. Valós hatása ennek az áthaladásnak egyes elméletek szerint annyi lehet, hogy ezekben az esetekben a fősík környéki, talán valamivel sűrűbb régiókon történő áthaladás megperturbálhatja az Oort-felhőben lévő üstökösmagokat, amik így bejöhetnek a belső naprendszerbe és becsapódva a Földbe kihalásokat idézhetnek elő. Ez is csak elmélet, itt olvashatunk róla, valamint itt például. Jelenlegi mérések szerint a Naprendszer kb. 26 parszekre található a fősíktól, így beláthatjuk, hogy decemberre nem fogunk még csak a közelébe sem kerülni.

 

Ezen kívül a Magyar Csillagászati Egyesület készített 2010-ben egy jó összefoglalót a világvégékről, ez és ennek frissített, 2012-es változata elolvasható itt és itt.

Szaki

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr64910849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőkebácsi 2013.04.09. 09:29:14

Így 1 évvel a poszt megjelenése után már tudjuk azért nem jött létre ez a várva várt esemény mert elromlott a hiperhajtómű és Chewbakka nem tudta megjavítani mert Han Solo elitta az alkatrész árát ahelyett, hogy megvette volna...

aaa_bbb 2013.05.06. 09:52:53

Gyerekek!
A cikk harmadánál még mindig nem tudtam miről olvasok. így rákattintottam a 2. szakaszban lévő linkre - ami nem él már. Csak a böngésző állapotsorából tudtam elolvasni a hivatkozott cikk címét. Egyébként király az oldal, sok cikket olvastam már róla. Azt tervezem, hogy mindet elolvasom....
Respect...
süti beállítások módosítása