Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

A brokkolifólia

2012.11.21. 23:31 Moszi0725

Megnéztétek már közelről a brokkoli fóliáját? :)  (a képek kattintásra nagyíthatóak...)

P1050276 (Custom) (Medium).JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1050277 (Custom) (Medium).JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1050278 (Custom) (Medium).JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1050280 (Custom) (Medium).JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este a kompakt fénycső lámpájánál vettem észre ezt a "szappanbuborék" jelenséget. De mit is látunk? Néha ezzel a vékony fajta fóliával burkolják a zöldségeket, ami megnyúlva már elég vékony ahhoz, hogy interferencia alakuljon ki. Valahogy úgy kell elképzelni, hogy a fényhullámok visszaverődnek a fólia két oldaláról és összeadódhatnak. A különböző hullámhosszúságú komponensek a fólia vastagságától függően más-más színt hoznak létre. Ez bizonyíték a fény hullámtermészetére is. Emiatt látjuk a színeket és a színek csak a fólia vagy szappanbuborék vastagságától függnek! Tehát mindegy, hogy szappanos víz, polietilén vagy epoxi gyanta alkotja a hártyát, a színt a hozzáadott kis festék sem befolyásolja. A brokkoli nem csak egészséges, hanem kitűnő kísérleti eszköz is :) Próbáljátok ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr884919171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása