Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Büntetné a gyermekteleneket az új nyugdíjrendszer?

2012.05.15. 07:47 Moszi0725

Tudom hogy már többször szó volt róla, de ez olyan fejlemény amiről le akartam írni a véleményem. Politika, de pártatlanságomat jelzi: ahogy az elmúlt 10-15 évben az összes, most a jelenlegi kormány is a szemünkbe hazudik egyet! A "megint"-et direkt hagytam ki.

Miről is van szó?

Nemrég megjelent a vitaanyag, nem kérdés hogy rengeteg gyerekre van szükség, akik majd jó adófizetők lesznek. Ezt mindenki érti, tényleg kell. Ha már az egykulcsos adó miatt elmaradt a bébi boom ez év elején, kitalálták hogy majd a nyugdíjrendszer lesz az, ami vad éjszakákra biztatja ezen blog olvasóinak jelentős százalékát...

Az elmélet szerint egy pontrendszer alapján az egygyermekes vagy gyermektelen nyugdíjasnak kb 24-38 %-kal kevesebb, míg a három vagy négy gyermekesek 15-24 %-kal több nyugdíj járna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez több sebből vérzik

Kezdjük ott, hogy eleve a gyerekeket adófizetőknek nézik. Ez ugyan nagy részükre igaz lesz, de talán azt kéne hangsúlyozni, hogy milyen szép dolog, stb, nem azt hogy eleve meg lesznek sanyargatva szegény gyerekek.

Másrészt leginkább azért nem vállalnak elég gyereket a fiatalok, mert nincs munkájuk és nincs kiszámíthatóság. Ezen kéne változtatni! 

Hiába fogok több pénzt kapni nyugdíjasként, ha alig van pénzem felnevelni őket. Inkább adjanak megfelelő támogatást attól kezdve, hogy megszületik a harmadik, negyedik gyerek. Lehet meg sem érem a nyugdíjas kort.

Itt a trükk!

Ami egyébként folyamatosan emelkedik és akkor sem lesz nyugdíjam. Igen, könnyen lehet hogy igazam lesz, már megbeszéltük, hogy mire mi (a blog olvasóinak nagy része 20-40 éves) nyugdíjba megyünk, nagyon magas lesz a korhatár, nagyon magas lesz a járulék és nagyon alacsony lesz a nyugdíj! Legalább ezeket a linkeket érdemes elolvasni hozzá magyarázatként: 1, 2, 3.

Tehát ígérgetik a magasabb nyugdíjat, miközben tudják, hogy nem lehet teljesíteni. Vagy a nagyon alacsony nyugdíj helyett kapsz egy alacsonyat. Ez aztán a segítség! Már 2013-túl nagyon nagy változások jönnek nyugdíj téren amik elég negatívak lesznek az átlagember számára! 

Megoldásként azt tudom mondani, hogy ne higgyük el a szép mesét, a nyugdíjunkat bizony magunknak kell összeraknunk, ahogy például a gyerekeink oktatására valót is. Ezekről is volt már szó ezen a blogon. A fenti három link nagyon fontos! 

Sajnálom ha negatív a hangom, de jobb ezekkel még időben szembesülni!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr854509118

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Európa bóvli, Amerika nem? - Gyerek nélkül nyugdíj sincs 2012.05.15. 08:36:48

Az állami, pontosabban felosztó-kirovó nyugdíjrendszerek működőképessége a következő generáció erején, létén alapul. Kevéssé nyilvánvaló, de ez a tőkefedezeti rendszerekre is igaz. Gyerek nélkül nyugdíj sincs, ez a lényeg!Leonardo999 kommentje az előző...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.05.15. 08:35:59

Sajnos ez egy ilyen bicikli: a felosztó-kirovó nyugdíjrendszerek azon alapulnak, hogy minimum 2 gyereke van mindenkinek. Ahol ez nincs meg, ott elkezd emelkedni a nyugdíjkorhatár, és bekövetkezik az, amiről a poszt szól: nekünk nem lesz nyugdíjunk. Több gyerekkel lehetne csak.

Bővebben itt:
kard.blog.hu/2012/01/15/usa_vs_eu_gyerek_nelkul_nyugdij_sincs

Moszi0725 · http://ertelmesen.blog.hu 2012.05.17. 16:19:31

Egyetértek, bár szerintem már több gyerekkel sem lesz nyugdíjunk, valamire való normális nyugdíjunk.
süti beállítások módosítása