Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Ha magasabb akkor több! - Piaget kísérletek

2011.10.11. 10:14 Moszi0725

A gyerekek teljesen máshogy látják a világot mint a felnőttek. Nem csoda az előző poszt után… (Jamie Oliver bukott tesztje) Ha a gyerek (egy bizonyos korig) új dolgot észlel, megpróbálja már egy létező sémával megérteni. Képtelen egy tárgyat jellemző mennyiségek közül egyszerre többet figyelembe venni.

Remek kísérletek vannak e témában, amiket Jean Piaget nevéhez kötünk. Ha például egy pohár vizet magasabb, keskenyebb pohárba öntünk át, a vízszint magasabb lesz, tehát a gyerek több víznek gondolja. Ha egy pénzkupacot egyenes sorba rakunk, a gyermek úgy véli, abban több korong van, mint a kupacban, mert csak a számára legjellemzőbb méretet, a hosszúságot veszi tekintetbe. Később megtanulja ezt is, fejlődik.

A Piaget által leírt “műveletek előtti” szakasz 2-7 éves korig tart, bár legjobban 2-4 éveseknél figyelhető meg.

Nézzük meg:


Érdemes erre az oldalra is ellátogatni, ahol magyar nyelvű kísérleteket láthattok!

Egyébként itt megjegyezném, hogy kb 6 éves korukig a gyerekek tudják, hogy vannak számok, de nincs még fogalmuk arról hogy mi a különbség 1000 vagy 10000 között. Nemrég írtam a gyermekek pénzügyi neveléséről, amit majd ezután érdemes elkezdeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr503293730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása