Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Így is rögzítheted a szűrőt kompakt kamerára

2012.10.21. 17:42 Moszi0725

Többetek fantáziáját megmozgatta a frissített 12 + 12 fotós tipp. Annyian kérdeztétek, hogy én hogyan rakom fel a szűrőket, hogy most elárulom a "titkot"!

De kezdjük az elején, mi ez az egész?

Biztos láttál már olyan képet, ahol a vízesés vize "meg volt folyatva" :

P1010292b.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1020983.JPG

P1020985.JPEG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közhiedelemmel ellentétben ezt nem csak tükörreflexes géppel lehet elérni, hanem egyszerű kompakt géppel is csinálhatod! Ezt kell tenned:

  1. Használj állványt!
  2. Rögzíts a gép elé polárszűrőt, ND szűrőt. Emiatt csökken a kamerába jutó fény mennyisége és tovább tart az expozíció.
  3. Állítsd az ISO értéket a legkisebbre!
  4. Ha van manuális módod, állítsd a rekeszt (F érték) a lehető legnagyobb értékre!

 

A kérdés már csak az volt, hogy milyen Macgyver technikát lehet kitalálni a szűrők rögzítésére. Én így csináltam a fenti képeknél is:

DSCN0052.JPG

DSCN0053.JPG

DSCN0054.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Próbálkozz Te is! Én ehhez olcsó szűrőket vettem kínából ( http://dx.com/ ), darabja kb 5 euro, nem bánom ha kicsit megkarcolódik. De még karcokkal együtt is sokáig lehet használni, hiszen jóval nagyobb felületű mint a kompakt gép optikája. A fenti képeken egy polárszűrőt és egy ND4-es szűrőt raktam fel egyszerre. Ezeket egymásba lehet tekerni. Ennyi a trükk!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr824861377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása