Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Deutérium mentes víz és a rák

2011.02.18. 13:55 Moszi0725

A mai poszt is érdekes, de nem érdemes ezt a témát túl sokáig tárgyalni.

Mi az a deutérium mentes víz?

A deutérium vagy nehézhidrogén a hidrogén egyik stabil izotópja, melynek természetes előfordulása 1 atom 6500 hidrogénatomonként. A deutérium atommagját deuteronnak nevezik, egy protont és egy neutront tartalmaz, míg a normál hidrogén csupán egy protont.

A deutérium megvonás lényege, hogy a szervezet teljes vízkészletét le kell cserélni deutérium csökkentett vízre. Ehhez nagyon sok Dd-vizet kell fogyasztani. Még főzni is ebből kell. Más folyadékot bevinni viszont nem ajánlott. A DDW (Deuterium Depleted Water)tumoros sejtekre gyakorolt hatása annál erősebb, minél kisebb a víz D-tartalma. Az emberi test körülbelül 75% vízből áll. Ennek a vízkészletnek kell deutérium tartalmát jelentősen csökkenteni, majd fenntartani a csökkentett állapotot. Egyéni érzékenység függő, hogy milyen deutériumtartalomnál indul meg a daganatok regressziója. Egy kisebb egy hónapos kúra sajnos minimum 200 000 Ft-ba kerül. Egy komolyabb, hosszabb kúra milliós nagyságrendű. Egy liter ilyen víz 1000 forintba kerül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez komoly?

Az első probléma ezen az oldalon már az első sornál kezdődik. Én ezt írtam (mint ahogy ők is, kimásolták a wikipédiáról): A deutérium vagy nehézhidrogén a hidrogén egyik stabil izotópja, melynek természetes előfordulása 1 atom 6500 hidrogénatomonként , de ők beletették a “radioaktív” szót! A deutérium nem radioaktív! Ezzel a szóval csak jobban hihető, hogy csökkenteni kellene a deutériumot.

A második probléma az, hogy rák gyógyítására adják el ezt a vizet, ahogy például az egyik magyar cég honlapjan olvashatjuk. Nos, az Országos Gyógyszerészeti Intézet nem tekintette elégségesnek a bizonyítékokat ahhoz, hogy további - embereken végzett - klinikai kísérletekre kerülhessen sor. 1995-ben a HYD már végzett fázis II. teszteket prosztatatumoros betegeken, azonban az eredmények ismeretében 1997-ben a fázis III. tesztekre az OGYI már nem adott engedélyt..

A fázis II. tesztek során általában néhány száz önként vállalkozó betegen hajtják végre a kezelést. Célja a gyógyszer hatásosságának kezdeti felmérése, a dózis-hatás összefüggések felmérése. Ebben a fázisban szokott megbukni a a legtöbb szer, amikor kiderül, hogy nem úgy "működik a dolog", mint ahogy tervezték, vagy ha valami káros mellékhatás merül fel. A sikeres fázis II. tesztet kell követnie a nagyobb számú páciensen végzett fázis III. tesztnek, amelyet lehetőleg több központban hajtanak végre és ennek során már azt is vizsgálják, hogy különféle betegcsoportokra hogyan hat a szer, hogyan merülnek fel mellékhatások.

Ha mindez sikerül, akkor lehet egy szert/módszert hatásosnak nyilvánítani és ez alapján regisztráltatni. Ezek után kezdődhetne el a forgalmazás. A szert alapértelmezésben természetesen olyan indikációval lehet forgalmazni, amire a klinikai tesztek irányultak, azaz például nem "a rák" ellen általában!

Itt olvasható a Gazdasági és Verseny Hivatal állásfoglalása az ügyben! A cég megtévesztő kijelentéseket is tett termékével kapcsolatban. Rendszeresen hivatkozik például a csökkentett deutérium tartalmú vízzel elért különböző kísérleti eredményekre, noha a tárgyaláson elismerte, hogy a kísérletek során nem Preventa terméket alkalmaztak.

A GVH emiatt a vállalkozást 5 millió forint bírság részletekben történő megfizetésére kötelezte, valamint eltiltotta attól, hogy honlapján a Preventa termékekre vonatkozóan gyógyhatásra, a gyógyszerként való törzskönyvezésre utaló közléseket szerepeltessen, továbbá attól, hogy a Preventa termékekre vonatkozóan hirdetést és a termékek gyógyhatására, a rák legyőzésére utaló tartalmú PR cikket egy adott sajtóterméken belül jelentessen meg.

Természetesen, ha bizonyítják a most még állítólagos hatást, szívesen iszom a vizet! Addig viszont korai marketingesítésnek tartom...

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr242670459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genlisea 2012.07.05. 16:25:27

Nem a víz a lényeg. A daganatokért elsősorban a cukor és szénhidrát fogyasztás felelős, illetve az elégtelen vitaminbevitel. Persze sok testmozgás is kell. Annak idején pl. 60 mg-ban állapították meg a napi C-vitamin szükségletet. Ez nevetséges.
Ezt a vizet jó áron el lehet adni és ez a lényeg. Gyakorlatilag senkin sem segített, bizonyíték nincs rá.
süti beállítások módosítása