Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Hasznos honlapok 2 - Pénzügy

2011.09.17. 12:23 Moszi0725

Manapság rengeteg reklámmal találjuk szembe magunkat és sokszor nehéz eldönteni melyiket vegyük a sok hasonlóból. Igaz ez a pénzügyi termékekre is. Az előző után, most ismét összeszedtem egy marék oldalt ami segít kiigazodni, sokat lehet belőlük tanulni, vagy ingyen kérdezhetünk szakértőket.

 

 

 

 

 

 

 

 Utolsó frissítés: 2012.11.12

Lássuk a főleg pénzügyi témakört:

Tudatos vásárlók Egyesülete

A baba popsi krémektől az ásványvízen át a strandokig rengeteg dolgot tesztelnek és hasznos információkat adnak, nem beszélve a praktikus ötletekről!

 

Elemzésközpont

Az Értelmesen blog jobb oldalán az “Ingyenes és hasznos” részben is ott van egy link tőlük. Rengeteg oktatóvideót, webináriumot, tanulmányt lehet ingyen megnézni egy regisztráció után. Hírlevélben sokat lehet tanulni befektetések mikéntjéről, például hogyan védjük meg a pénzünket válság esetén. (Ahogy a jobb alsó linkekből kiderül, én ajánlom a könyvek, oktató DVD megvételét, de természetesen nem kötelező és e nélkül is rengeteget lehet tanulni ezen az oldalon…)

 

Pénz TV

Ezen az oldalon alapvető és aktuális pénzügyi témákról láthatunk kis videókat, amik szintén sokat tudnak segíteni. Megérthetjük a pénzügyi befektetések világát, tippeket kaphatunk hogyan és mivel spórolhatunk.

 

MoneyMoon

Céljuk egy pénzügyileg intelligens Magyarország. Mindenképp ajánlott ingyen hozzájutni az AHA leckékhez. Az AHA leckék célja rávilágítani egy-két anomáliára, félreértésre vagy tévhitre a különböző pénzügyi instrumentumokkal és gazdasági fogalmakkal kapcsolatban, nem lehetetlen tisztán látni a háttérben zajló folyamatokat, és megérteni a történések miértjét. Havi webináriumaik már nem publikusak, elemzéseik fizetősek.

 

PSZÁF - Betét és megtakarítás kereső program

A fogyasztókért dolgoznak, ez a program segít összehasonlítani az ajánlatokat és a Neked legjobb döntést meghozni.

 

Bankmonitor

Nagyon hasznos: Egyszerűen összehasonlíthatjátok a bankbetéteket, pár kattintással megkapjátok a legjobb ajánlatokat, hamarosan tovább fejlődik az oldal és ami nagyon fontos, gyakran frissül, sokkal egyszerűbben kezelhető mint az előbbi.

 

Bankráció

Ugyanaz mint az előbbi. Szuper!

 

Bamosz

Befektetési alapok szuper összehasonlítása.

 

Profitline

Pénzügyi elemzések, befalapok összehasonlítása egy helyen.

 

ÁKK

Államadósság Kezelő Központ honlapja. Információk az állampapírokkal kapcsolatban. Itt pedig a papírok dátum szerinti szűrését kapjuk és akár grafikonon is előhívhatjuk az adatokat.

 

Pénzcentrum

Hasznos és érthető cikkek hitel, öngondoskodás, lakás, vásárlás, biztosítás, adózás, karrier, energia, technológia és utazás témában.

 

Privátbankár

Haonló, mint az előbbi, de leginkább pénzügyi oldal. Pénzügyek okosan.

 

Portfolio

Aktuális, gyors hírek, elemzések pénzügyi, politikai, tőzsdei témában.

 

BET

A magyar tőzsde oldala.

 

Tantusz

A TANTUSZ portál a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Média- és Hírközlési Biztos közös tájékoztató oldala. A TANTUSZ segít eligazodni a vezetékes- és mobiltarifák között, bemutatja a külföldi mobiltelefon-használat (roaming) költségeit, valamint a szolgáltatók kombinált (vezetékes telefon, internet, televízió együtt) csomagkínálatát is. Tájékoztat arról, hogy a megadott magyarországi lakcímen milyen szélessávú internet-hozzáférések, illetve televíziós szolgáltatások közül lehet választani.

 

PSZÁF

Ezen a linken a PSZÁF fogyasztóknak szóló oldalát találod. Itt több témában segítséget kapsz. Van például egy háztartási költségvetés-számító program, amit érdemes kipróbálni.

 

Mindennapi pénzügyeink

Ez az oldal sok hasznos és érthető cikken keresztül próbál segíteni a mindennapi pénzügyekben. Szerintem pénze lehet hogy nem, de pénzügye mindenkinek van! Például itt segítenek megoldást találni, hogy legyen.

 

Pénziskola

Ezen az oldalon a Pénziránytű alapítvány pénzügyi kultúrát fejlesztő cikkei vannak fennt és a “Az én pénzem” című könyv is, ami érthetően elmagyarázza az alapokat (Alul egyben letölthető).

 

Megtakarítási iskola

A neve szerintem mindent elárul.

 

PC Tőzsdesuli

A Portfolio.hu egyik oldala, kezdő tőzsdézőknek.

 

Korábban egyébként írtam már más hasznos pénzügyi honlapról, ajánlottam több könyvet és játékokat is, amik segítenek a pénzügyi intelligenciánk fejlesztésében.

Remélem sokat segítenek!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr303233746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása