Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Kis visszatekintő a kötvényalapokra

2012.10.08. 20:09 Moszi0725

"Csökkenő hozamú állampapír-piaci trendben a kötvényalapok értéke növekszik!"

Írtam augusztus 20-án és gondoltam megnézem mi történt azóta. Érdemes volt erre hallgatni? Tanulságnak mindenképp jó lehet!

Azóta az állampapírok kamatai kicsit csökkentek: (a képek kattintásra megnyílnak)

allampapir hozamok aug20tol.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel egyidőben a kötvényalapok emelkedtek:

kotvenyhozamok aug20tol.jpg 

 

 

 

 

 

Itt most 13 alapot hasonlítottam össze, van sikeresebb, kevésbé sikeres, átlagosan 1,5 %-ot hoztak kb. másfél hónap alatt. Erről a linkről letölthetitek az excel táblázatot és a jövőben csinálhattok ilyet Ti is! Ezek a grafikon információk könnyen megtalálhatók az ÁKK és például a BAMOSZ hozamösszehasonlító oldalán. Mint biztonságos befektetési forma, szerintem nem volt rossz az elmúlt másfél hónapban!

A törvény megköveteli: A fenti cikk kizárólag tájékoztató jellegű, nem minősül értékpapírok jegyzésére, vásárlására vagy eladására történő felhívásnak. A fenti értesítés olyan adatokat, előrejelzéseket, információkat tartalmaz, amelyeket az értesítés készítője megbízhatónak és pontosnak tart, a leírtak teljességével és pontosságával kapcsolatban az értesítés készítője semmilyen felelősséget nem vállal. A cikkben szereplő információkra, véleményekre és előrejelzésekre a piaci viszonyok változása hatással lehet. A fenti értesítésben foglalt információ önmagában nem feltétlenül elégséges döntések meghozatalához. Az Értelmesen blog hivatalosan semmiféle felelősséget nem vállal a fenti információn alapuló döntésből eredő esetleges károkért, azonban tulajdonosa is ezek szerint fekteti be saját megtakarításait.

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr24827383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása