Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Hogyan kezdjek hozzá a saját befektetéshez?

2011.02.21. 17:55 Moszi0725

A legtöbb embert az riasztja el saját pénzük korszerű befektetésétől, a tőzsde világától, hogy nem tud semmit arról, hogyan kéne csinálni. Ez érthető. A kérdés az, szeretnéd tudni hogyan kell csinálni? Mik a tipikus hibák? Hogyan kezdjük? Mik a téveszmék? Egy gyors segítség.

 

A hagyományosan gondolkodók szerint:

  1. A pénz biztonságban van a párna vagy matrac alatt otthon
  2. Berakom a bankba, lekötöm és kamatozik akár 8 %-ot
  3. A tőzsde veszélyes, idegeskedéssel jár és elvesztheted az összes pénzed
  4. A tőzsdézéshez legalább milliók kellenek
  5. Nem tudok semmit a különböző befektetési formákról

 

A reformerek szerint:

  1. Tanulok a befektetésekről
  2. A pénzemet nagyobb kockázat nélkül befektetési alapokban tartom
  3. A tőzsdét okosan használom, így elkerülöm a nagy kockázatokat
  4. A pénz idővel nekem dolgozik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan kezdjem?

Bármihez is fogjunk hozzá, először információt szerzünk, tanulunk, ezután már okosan választhatunk a különböző termékekből. A pénzügyekkel is pontosan így van ez! A legtöbb embernek az a problémája, hogy szinte semmit sem tud a befektetésekről. Legtöbben csak rossz példákat hallanak, így senki sem tud dönteni. Ez egyébként teljesen érthető! Ki tanította volna meg? Ugyan én ezen a blogon is próbálok majd különböző témákat érthetően elmagyarázni, de javaslom, hogy olvassatok más könyveket, internetet is! Több ilyet ajánlottam már.

Először is szögezzük le, hogy ez bizony a reklám helye! Javasoltam korábban is könyvet, most ajánlok egy másikat is. Ha könnyen meg szeretnéd érteni hogyan kezeld a befektetéseidet, milyen formák közül választhatsz, mi való neked, hogyan csökkentsd a kockázatokat miközben növeled a hozamot, egy helyen összefoglalva szeretnéd látni a befektetések mikéntjét, ajánlom a „Befektetési titkok” könyvet. Elvileg ennek a reklámját látod a jobb oldalon minden második oldalbetöltésnél (frissíts ha nem látod). Ha rákattintasz, bővebb infó jelenik meg és meg is tudod venni (100 % pénz visszafizetési garanciával, ezért is ajánlom).

Mint már írtam korábban, teljesen biztos vagyok benne, hogy megéri megvenni. Ha megtudod hogyan kerüld el a kockázatokat, hogyan csökkentheted a veszteségeket, hogyan növeld a hozamot, már akár 1(!) tranzakció során megtérül az ára. Csak néhány gyors példa, ha havonta 10 000 forintot félreteszel 30 éven át mondjuk a nyugdíjra és 7 % helyett 8 %-ot hoz évente, akkor az 2 millió forintot jelent. Ha ugyanezt 3 millió forint kezdő tőkével teszed akkor az az 1 %, 9 millió forintot jelent. Ha megtudod hogyan válassz részvényt, amelyik vélhetőleg emelkedni fog, az hasznos? Elmész nyaralni és nem jól alakulnak a dolgok a részvénnyel amit vettél, elkezd esni az ára de ilyenkor automatikusan eladásra kerül, az segít neked? Megéri megvenni ezt vagy egy hasonló könyvet? Megéri ilyen tanfolyamra kifizetni akár 100 ezer forintot? Ezek után remélem csak elsőre tűnik soknak.

Remélem eljutunk odáig, hogy azt mondod: Megéri olvasni ezt a blogot! Ezért később, ahogy említettem, próbálok majd különböző témákat érthetően elmagyarázni és megosztani a tapasztalataimat!

 

Összefoglalva

Először tanulj a lehetőségekről és főleg mások hibájából! Nézd meg a véleményeket és ha tetszik, kockázat nélkül megveheted a „Befektetési titkok” könyvet!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr792677557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása