Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Ezért se higgy a kuruzslóknak! Ezt használják ki ellened!

2012.03.16. 07:02 Moszi0725

Ez is egy olyan téma, amit feszegettünk már többször is, de ma egy további logikai bukfencet mutatok meg nektek. Talán ez a leginkább kirívó és legtöbbet használt módja az áltudományos meggyőzésnek: Utána, tehát miatta!

Nézzünk 3 példát:

  1. Megfáztál vagy valami általános betegséged van és néhány nap után elmész egy homeopatához. Ő ad neked valamit és néhány nap múlva jobban érzed magad.
  2. Danika esete Kovács Magyar Andrással. Robika valami súlyos betegségben szenvedett, lemondtak róla az orvosok, majd a szülők beszéltek Kovács Andrással aki a szellemek segítségét hívta, akik aztán meggyógyították a kisfiút. A kisfiú gyógyulását az orvosok igazolták.
  3. Fáj mondjuk a térded vagy a bokád. Valaki javasolja neked a mágnes terápiát. Mágneseket rögzítesz a térded köré, eltelik két hónap és elmúlik a fájdalom.

 

Mi ezzel a probléma?

Örülök, hogy Robika és te meggyógyultál, a probléma számomra ott kezdődik amikor a homeopata, Kovács M. András vagy a mágnesterapeuta azt mondja hogy az ő csodaszereik gyógyítottak meg és pénzt kérnek érte. Beteg voltál, kezeltek és meggyógyultál! Akármilyen hihetetlen, ez nem bizonyíték! (Figyelj hogy fogalmazok! Meggyógyultál, nem meggyógyítottak!) A hasonló kuruzslók kihasználják az emberek hiszékenységét, néha még úgymond gyógyítás sem kell hozzá!

 

 

 

 

 

 

Mire figyelj?

Először is a homeopátia. A tipikus megfázás 4-5-6 napig tart, általában a 2-3-dik napon érzed magad legrosszabbul és ekkor mész el „orvoshoz”. Ő akármit is ad neked, homeopátiás szert, C vitamint, vagy csak meleg teát, néhány nappal utána magadtól is meggyógyulsz! Akkor most mi gyógyított meg? A homeopátiás szer? Csak azt mondják! Szerintem lehetséges, de nincs bizonyítva. Ráadásul attól, hogy foglalkoznak veled, már jobban érzed magad! Ha 10000 embert megvizsgálunk a tipikus kettős vak kísérletben, lesznek akik HP szert kapnak, lesznek akik placebót, kiderül, hogy a HP szer hatása nem különbözik a placebótól! Viszont ugye mennyire hihető hogy attól gyógyultál meg?

Robika esete szintén nincs bizonyítva még az orvosi szakvéleménnyel sem! A gyerek beteg volt, nem vitatom. De az orvosok hibázhattak a diagnózissal, emellett Robika magától is meggyógyulhatott. Igen, még a rákból is önmaguktól képesek meggyógyulni emberek. Továbbá, ha megfigyeled, a történet végén leírják az orvosok hogy egészséges, de azt nem írják le, hogy a szellemek gyógyították meg!!! Kovács M. András viszont úgy állítja be hogy a szellemektől gyógyult meg, ezért is járt nála több százezer ember. De ez az eset sem bizonyított semmit. Főhősünk szerintem okos ember, tudja ezt, de nem érdeke, hogy ez a logikai bukfenc kiderüljön. Ennek tudatában nézd meg megint a videót!

Hasonlóképp a mágnesekkel, két hónap elég hosszú idő, ez alatt a szervezet általában magától is képes meggyógyítani a hasonló problémákat. Ezért a mágnes viselése nem bizonyíték.

 

Azért mert utána, még nem miatta!

A fenti példák mellett még rengeteget fel lehetne sorolni, sajnos! Általában óvakodok mindenféle dologtól, ha mondjuk a honlapjukon nincs egyértelmű bizonyítéka a hatásnak, még ha írnak is róla. Bár erről is volt már szó. Lehetne még ragozni, de a lényeg, hogy ezt a logikát sokan kihasználják ellenetek! Remélem ezután kevesebb sikerrel!

Egy gondolat még a végére: Robika esete is egy tipikus csodálatos meggyógyulás. Mivel ezek olyan ritkák, ezek inkább ellenzik a hatást, hiszen csak ritkán történnek, az esetek nagy százalékában nem gyógyítanak a csodaszerek, mondjuk a szellemek. Ezért állítható, hogy ezek kivételek, 99,99% nem gyógyul meg. De emiatt a 0,01% miatt ugye milyen sokan hisznek benne? Az ember már csak ilyen…

 

Ezt láttad már:

Felelősség

Hol az egészség? Ételeinkben vagy gyógyszereinkben?

Őszintén a homeopátiáról 1.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr994319688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása