Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Amiről nem beszélnek a plágium-ügy kapcsán

2012.01.18. 11:25 Moszi0725

A Schmitt Pál féle plágium-ügyet nem kell bemutatni. Mindenki hallott róla, mindenkinek van véleménye; én itt és most nem kívánok véleményt mondani. (Sejthetitek hogy nevetségesen siralmasan szánalmas.) Viszont az Origo tegnap késő este közölt egy cikket, amiben bemutatják a magyar ingyenes plágium keresőt.

Jól működik és hamarosan még több nyelvet is ismerni fog, de a lényeg a cikk végén van, idézem:

Egyszerűbb a szőnyeg alá söpörni

"Sajnos az egyetemek még néha úgy állnak hozzá, jobb a szőnyeg alá söpörni, mint bevallani, hogy ez egy létező probléma. Meglepődve tudtam meg, hogy az ELTE-n a doktori disszertációk nem publikusak, pedig van egy jogszabály, ami alapján annak kellene lenniük" - mondta Pataki Máté. A fejlesztő szerint messze vagyunk még attól, hogy az egyetemek maguk publikálják, hány plágiumügy volt egy évben, és hány hallgatónak kellett új diplomamunkát írnia. Volt arra példa hazai intézetnél, hogy egy nemzetközi akkreditációs próba végén azt kapta visszajelzésként, nem kezeli megfelelően a plágium problémáját.

Magyarán elég simlis a rendszer ma is, azóta, hogy Schmitt Pál védett és ki tudja mi volt előtte. Ez így tényleg oda vezet, hogy ha rendesen meg is csinálom a doktorit, ki fogja azt nekem elhinni külföldön?

A legszomorúbb dolog

Mégis a legszomorúbb, hogy egy ilyen helyzetben, ilyen hozzáállás mellett a Magyar Tudományos Akadémia nem fogadja el a külföldi PhD-t!!! (Amellett hogy Schmitt esetében kisdoktoriról van szó, nem PhD-ról.) A magyart mindenki elfogadja, de mi magyarok nem fogadunk el semmit, teljesen mindegy hogy a Harvardon, vagy bármilyen elit egyetemen készült! Hozzáteszem, hogy nyugaton jóval többet kell letenni az asztalra a doktori címért, mint általában itthon. Szépen végig kell menni a procedúrán, elfogadtatni itthon és meg kell védeni. Ha egyáltalán lehet, mert a mostani szabályzatban az szerepel, hogy külföldi munkáért nem adható doktori cím! Mégis miért??? Engem például érint a dolog, mert ha minden jól megy nemsokára megvédem a saját doktori munkámat, de Hollandiában (ahol 4 éves a dolog nem három, mert ahogy említettem többet kell küzdeni érte) és a világon mindenhol doktor leszek, kivéve ha hazajövök! Ez pedig egy vicc! 

Remélem felébresztettem bennetek egy-két gondolatot ezzel kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr903573354

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pall Smitt - Én a robot 2012.01.19. 03:12:07

Ebben a képben valahogy minden benne van, ami Schmitt Pál körül zajlik már jó másfél éve..

Trackback: Schmitt: Nem áll meg a plágiumvád 2012.01.18. 13:16:02

Huszonegy különböző forrásból dolgozott, az akkori szabályozás pedig nem írta elő, hogy oldalanként jelölni kellene a forrásokat, elég volt azt a doktori disszertáció végén egyszer megtenni – ezt mondta Schmitt Pál köztársasági elnök azzal kapcsolatban, h…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bohuš 2012.01.18. 20:49:14

"a Magyar Tudományos Akadémia nem fogadja el a külföldi PhD-t!!! (Most elsősorban a tudományosról beszélek.)"

Mit akartál írni a tudományos helyett?

bohuš 2012.01.18. 20:53:48

Belenéztem a többi posztodba és kérdezve válaszolok is magamnak: természettudományosra gondoltál?

Moszi0725 · http://ertelmesen.blog.hu 2012.01.18. 23:17:50

@bohuš: Ezt nevezem én építő hozzászólásnak! Köszönöm, lényegében igen, aztán most belegondolva a PhD igazából ezt ki is fejezi, úgyhogy kitöröltem az a mondatot. Én az orvostudományok doktora leszek, igazán a természettudományos doktori világot ismerem... Köszi még egyszer, remélem más érdekességet is találsz a blogon!

Szilárd Hanvay 2014.01.16. 20:32:23

MEGERDEMELTE A VOLT KOZTARSASAGI ELNOK, AMIT KAPOTT.

Szilárd Hanvay 2014.01.16. 20:47:43

A MISKOLCI EGYETEM SEM SOPRI A SZONYEG ALA A PLAGIUM UGYET. MERT AMIKOR EGY BIZONYOS BORBELY MARIETTA NEVU NEMBER ELLOPTA A ZRINYI PETER ELETE (KULONOS TEKINTETTEL A WESSELENYI-FELE OSSZEESKUVESRE) CIMU SZAKDOLGOZATOM ZRINYIEK OSTORTENETE CIMU ELSO RESZET AZ ALTALAM IROTT ELOSZOVAL EGYUTT ES AZT A BREBIRIEK ES VAGY A BREBIRIEK TORTENETE ES VAGY A BREBIRI GROFOK TORTENETE CIMEN ONNALO MUKENT BEADTA, PELDASAN MEGBUNTETTEK EZT A NEMBERT.