Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Hogy készítsünk turisták nélküli képeket forgalmas helyeken?

2011.04.24. 13:09 Moszi0725

Most hogy jön a nyár, remélhetőleg sokan mennek nyaralni és ott szeretnek fotózni. Tényleg vannak olyan helyek ahol állandóan nyüzsögnek a turisták, nem szeretnéd, hogy rajta legyenek a képen? Ismerős a probléma? Nézzük hogyan kell turisták nélküli képet készíteni!

Ha az egyik japán csoport után jön a másik német, esélytelennek tűnik a dolog. És valóban, az is. Az első dolog amire szükséged lesz, egy jó állvány.

Ennél az alapvető technikánál kihasználjuk a turisták fontos tulajdonságát. Ők jönnek és mennek, vagyis mozognak! Több képet készítesz, ahogy továbbmennek, majd ezeket otthon a számítógépen kombináljuk! Például egyszer a kép bal oldalán állnak, aztán a jobb oldalán. De csinálhatsz több képet is.

A lenti példán nehéz erről a parkról úgy képet csinálni, hogy ne legyenek rajta biciklisek.

Az első képen közepén egy bácsi biciklizik:


 

 

A második kép bal oldalán lányok bicikliznek:


 

 

Jó lenne kombinálni az első kép bal (tiszta) felét a második kép bicikli nélküli részével! Ez minden amit tenni kell.

Ma már mindenkinek elérhető valamilyen képszerkesztő program. Én most Photosopot használok, egyszerűen megnyitom az egyik képet, létrehozok egy layer-t ahová bemásolom a második képet, majd törléssel simán kiradírozom az egyik képnek azt a részét, ahol éppen áthaladnak a lányok. Valami hasonlót kell látni:

 

Fényképezéskor lehet, hogy több mint két képet kell készítened, de a módszer ugyanaz, a végeredmény pedig így néz ki:

 

Ha ezt a könnyű technikát megtanultad, egyszerűen készíthetsz gyönyörű képeket, amik visszaadják a hely szépségét! Könnyebb lesz az életed!

Sok sikert!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr942851736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása