Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Mindennapi érdekességek - 4.

2012.06.28. 15:42 Moszi0725

Ma kezdjünk egy olyan érdekességgel, amit talán sokan ismertek, de szerintem a többség még nem! Korábban én is azt hittem hogy a Firefox böngésző logóján egy róka van.

firefox_logo.png

 

Pedig nem! Valójában a vörös pandáról van szó: Ugyanis kínaiul a "fire fox" vörös pandát jelent... a Firefox erről van elnevezve! Bővebben infóhoz lásd a kommenteket.

red-panda-firefox-logo.jpg

 

 

 

2. Jártál már úgy, hogy meg akartál mutatni egy youtube videót másoknak és odaírtad hogy mondjuk 1:40-től érdekes? (Például mint én pár napja a blog Facebookos oldalán?) Nos, erre is van egyszerű megoldás:

Ha például ez a video linkje: https://www.youtube.com/watch?v=pGy8dUIpp3w

Hozzá kell rakni ezt: #t=1m40s , ha mondjuk 1 perc 40 másodperctől érdekes.

Tehát a kész link:

 

 

3. Napi pozitív szemlélet! Technikailag a pohár mindig tele van:

pohar tele.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Mostanában sokan gondolkodnak azon, hogy elhagyják kis hazánkat és akár mondjuk Svédországba költöznek. Khmm, a bal oldali párt, hivatalosan Left Party (találó név), egy érdekes Sörmlandból származó ötleten munkálkodik. Azt szeretnék, hogy a férfiak kisebb dolgukat ne állva, hanem ülve végezzék, mint a nők!

men-pee-seated-in-sweden.jpg

 

Legfőképp ezt azzal indokolják hogy a munkahelyi WC-ket nem kéne nemekre bontani és mindenkinek joga van a tiszta WC csészéhez, de nem akarnak beleszólni az otthoni szokásokba! Nem utolsó sorban pedig így állítólag hatékonyabb, egészségesebb a művelet és jobb szexuális életet eredményez! Szerintem jó lehet az életszínvonal abban az országban ahol már ezek a kérdések a fontosak és ilyesmikre kell odafigyelni.

Na, kész vagy Svédországba költözni???

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr474615951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2012.06.28. 17:02:56

"kínaiul a "fire fox" vörös pandát jelent"

Eredetileg hitted jól, róka az és nem panda. Ha újra elolvasod az általad beidézett en.wikipedia.org/wiki/Red_panda szócikket, akkor erre magad is rájössz:

In Chinese language, the red panda is called 小熊貓 (xiǎo​xióng​māo​, lesser panda or small panda),[75] and 红熊猫/紅熊貓 (hóng​xióng​māo, red panda).[76]
Note: The Giant Panda is called 熊猫/熊貓 (xióngmāo) OR 大熊猫/大熊貓 (dàxióngmāo), in which 大 literally means "giant" or "big" and 熊猫/熊貓 literally means "bear cat".[77]
The English name firefox is often claimed by English sources to be a literal translation of the Chinese name for the red panda.[78][79][80][81][82] But the Chinese word 火狐 huǒ​hú​ refers to the Firefox web browser.

Szóval a panda az kínaiul xiongmao, ami medve-macskát jelent szó szerint, a vörös panda xiao xiongmao (kis medve-macska) vagy hong xiongmao (vörös medve-macska). A sima vörös rókát kínaiul vörös vagy tűz rókának nevezik kínaiul: www.nciku.com/search/zh/detail/%E7%81%AB%E7%8B%90/17674
www.nciku.com/search/zh/detail/%E7%BA%A2%E7%8B%90/15929

Moszi0725 · http://ertelmesen.blog.hu 2012.06.28. 17:29:08

@kbalazs: Aztamindenit! Köszi, látom szakértő vagy... Sok sikert a chinabizhez!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.10.09. 17:52:05

Igen, itt a svédeknél van pár pihent agyú ötlet, ez nem kétséges... :-)
süti beállítások módosítása