Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Mire figyelj oda a pénzügyi tanácsadóval kapcsolatban

2011.05.21. 05:20 Moszi0725

Manapság gombamód szaporodnak a pénzügyi tanácsadók. Szerintem ma már mindenkinek van ilyen ismerőse, én is írtam már róluk például itt. Ha pénze nem is, de pénzügye mindenkinek van! Érdemes találkozni velük. De mire érdemes figyelni ezzel kapcsolatban? 

Az első fontos dolog, hogy mit csinálnak ők. A pénzügyi tanácsadó olyan ember, aki pénzügyekben segíteni szeretne neked és segíteni szeretne az embereknek! Leírom még egyszer, hogy mindenki értse: A pénzügyi tanácsadó olyan ember, aki pénzügyi termékeket akar neked eladni mert ebből él! Az ügynökök a saját cégük termékeit ajánlják, de most beszéljünk a független pénzügyi tanácsadókról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekik mindegy, hogy milyen céget ajánlanak, általában ugyanakkora jutalékot kapnak mindenkitől, ezért neked ingyen dolgoznak. Segíteni szeretnének, hiszen akkor keresnek pénzt. Ezzel amúgy semmi baj nincsen! Ezt előre szögezzük le. Továbbá igenis nagyon fontos amit csinálnak. Egy átlag ember képtelen összehasonlítani és átlátni a rengeteg pénzügyi terméket. Nagyon sokat lehet spórolni, ha számodra megfelelő bankszámlát választasz, számodra megfelelő biztosítást vagy akármit!

 

Amire vigyázni kell

  1. Ha beteg vagy, jó dolog meghallgatni több orvos véleményét. Ugyanúgy jó dolog meghallgatni több pénzügyi tanácsadó véleményét is. Ha csak egyet ismersz, szólj és mondok neked még legalább kettőt! Nyugodtan beszélgess több tanácsadóval is, ne aggódj, dolgoztasd meg őket. Ők is tudják, hogy nem lesz mindegyik beszélgetésből eladás. Segíteni szeretnének ugye?
  2. Ha nem szimpatikusak, túl fiatal, túl öreg, túl férfi, túl nő, túl szakállas, mondd meg neki, hogy inkább valamelyik kollégájával szeretnél beszélni. Udvariasak vagyunk mindig, de itt még az unokáinkat is érintő döntésekről van szó, ezért olyannal beszélj akiben meg tudsz bízni. Ha nem működik a kémia, lépjünk tovább! Feleslegesen ne vesztegesd mindkettőtök idejét!
  3. Megbízhatsz benne? Ez jó kérdés, de legalább ellenőrizni tudod, hogy például van-e működési engedélyük a PSZÁF honlapján.
  4. Mindegyik azt mondja, hogy az ő cégük a legjobb, tőle vegyél terméket, a többiek nem tudják jól! Ha ilyet hallasz, kételkedj kicsit! Először is ugyanazt a terméket valószínűleg más társaság is ajánlja, akkor ők mivel kevesebbek? Vagy a kedvencem: “A lányomnak/ anyukámnak/ fiamnak is ilyen van. Mindenkinek ezt ajánlom, ez a legjobb.” Mindenkinek saját jövedelme van, saját időtávja, saját családi állapota, mindenkire személyre szabva kell terméket keresni. Nincs olyan hogy mindenkinek ez a legjobb! Megint csak azt tudom mondani, nyugodtan beszélj legalább három tanácsadóval, nézd meg mit mondanak!
  5. Ha ajánlott valamit, nyugodtan kérj egy kis időt magadnak, ne félj attól hogy mi lesz szegénnyel ha visszautasítod. Ezeket az érzelmeket kapcsold ki kicsit. Csak időt kértél! Kicsit nézz utána a neten, főleg ha hosszú távú dologról van szó! Milyen trendek vannak, mit hozhat a jövő.
  6. Tipikus példa a unit-linked biztosítások, ahol nem mindenki mondja el hogy Magyarországon létezik egy összehasonlítás. (Ezzel előbb járunk mint Nyugat-Európa) A neve nem THM, hanem TKM, vagyis Teljes Költség Mutató. Ezt azért csinálták, hogy a termékek költségszintje átláthatóbbá és összehasonlíthatóvá váljon. A PSZÁF erről szóló oldalán, vagy itt többet megtudhatsz.
  7. Érdemes tudni, hogy ezeket az embereket tanítják, folyamatosan tanfolyamokra járnak és ez jól van így. Viszont amit te nem látsz, de lehetséges, hogy megtanítják mit kell neked mondani hogy jobban tudjanak eladni, vagy éppen direkt nem tanítanak meg nekik negatív dolgokat. Így szembrebbenés nélkül jó dolgokat fog mondani, hiszen nem is ismeri a negatív jellemzőket. Nem tudnak hazudni, ha nem is tudják mit kéne. Természetesen ez csak extrém eset. Ha találkozol bárkivel és nem mondja el, kérdezd meg mióta vannak a piacon, ő mióta csinálja ezt? Talán jobban jársz, ha régi cég és sok országban jelen vannak, bővülnek, mint egy most induló cégnél egy 21 éves emberrel. Ő is okos lehet, de érdemes több tanácsadót is meghallgatni!
  8. Azért mert régi ismerős, régi barát vagy családtag, nem kötünk nála semmit! Csak, ha jó amit mond!
  9. Merj kérdezni! Az a dolga, hogy mindenre válaszoljon! Állítsd meg ha túl gyorsan magyaráz. Néha szeretnek felülkerekedni az ügyfélen a friss tudásukkal, ami kétség kívül megvan nekik, de ez ne menjen a megértés rovására
  10. Kérdezd meg, hogy mi alapján kap jutalékot, dolgozik-e sikerdíjért? Jobban jársz, ha olyan rendszerben kap pénzt, ahol érdekelt abban hogy jót adjon el, ne csak eladjon. Például a jutaléka második felét három év múlva kapja meg ha még él a szerződés! Ezt csak akkor kapja meg, ha jót ajánl és te nem szünteted meg...

Remélem mindenki, aki olvassa ezt a blogot, legalább három pénzügyi tanácsadóval fog találkozni. Érdemes és megéri, de vigyázzunk a fentiekre!

 

Nyugodtan dolgoztasd meg őket! Ne csak egyet! Érted vannak!

Ne feledd, hogy még bőven van idő részt venni a blog játékán is!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr22919378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása