Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

A Facebook borítókép trükk, amit nem mondanak el!

2012.07.08. 17:17 Moszi0725

Vagyis az általános információk mellett, pl a mérete 850 x 315 pixel, van egy olyan szabály amivel jobbá, vonzóbbá tehetjük a borítóképünket! Ez hasznos tud lenni, amellett hogy jobban néz ki, szerintem ma már akár az álláskeresésnél is számíthat, mert tudat alatt profizmusról árulkodhat. De nézzük miről is van szó és hogy jön ide amit a fotótippeknél tanultunk:

Kezdjük két borítóképpel példaként:

face6.jpg

 

páfrányos

 

 

face2.jpg

 

 

 

 

 

 

hajós

 

Majd egyezzünk meg abban hogy a következő két távolságot A-nak és B-nek fogjuk hívni az egyszerűség kedvéért. Tehát a teljes borítókép hossza A, a profilképtől jobbra eső rész pedig B:

FACE5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos, talán már ki is találtátok hogy az aranymetszésről van szó, az a trükk lényege! Mindegyik borítókép nagyon szép, de valahogy a páfrány levele egy kicsit jobb helyen van. Agyunknak jobban mutat egy kép ha a lényeg  aranymetszésben vagy középen van!

A hajó a borítókép közepén van, az A hossz közepén, de ez nem fog érvényesülni a bal oldali profilkép miatt! A párfányos esetben viszont a páfrány levél az A hossz aranymetszésében van, tehát ha berakom borítóképnek a B távolság kb közepén lesz, mondhatjuk hogy esztétikusabb helyen. Más szavakkal, hiába van a hajó középen, ez nem fog érvényesülni! Ehelyett aranymetszésbe kell rakni, hogy végül középre kerüljön...

Tehát a Facebook borítókép felépítésében is megtaláljuk az aranymetszés szabályát, nem is véletlenül, így lett tervezve... Ez persze apróság, de most hogy tudunk róla, ugye hogy jobban mutatna az a hajó az aranymetszésben, vagyis a B hossz közepén? Ha mondjuk fotósnak, tervezőnek, építészmérnöknek akarod eladni magad a mai álláspiacon, szerintem igenis oda kell figyelni erre, különben pedig csak simán szebbé varázsolhatjuk a profiloldalunkat, ha így csináljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr814636181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása