Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Hol az egészség - ételeinkben vagy gyógyszereinkben?

2012.02.19. 18:32 Moszi0725

Ez a cikk Csizmadia G. Imréről szól. Olyan témákról van szó, mint például a betegségek megelőzése, vitaminok, elektroneloszlás, meddig élünk, mire jók a kvantumkémiai számítások, az orvostudomány jövője, étrend kiegészítők vagy Szent-Györgyi Albert.

A lényeg a videókban van, felesleges, elrettentő és unalmas lenne leírni azt, amit érthetően elmagyaráz a professzor. Egyébként én dolgoztam vele néhány hónapot, saját bevallása szerint nincs egy rövidnadrágja sem! 50 éve nem volt nyaralni, minek neki? És 70 felett igazán energikus, humoros ember, aki számomra meglepő, hogy milyen érthetően tudja magyarázni a legbonyolultabb kvantumkémiai részleteket (ezt most nem fogja). A vizsga pedig inkább egy beszélgetés volt vele, hiszen az az utolsó lehetősége tanítani...

De kezdjünk egy tévés beszélgetéssel, amit én több darabban letöltöttem és összerakva most ti is élvezhetitek. Többek között azt is megtudhatjuk belőle, hogy mit érdemes tenni ha hosszú egészséges életet szeretnénk:

 

Csizmadia prof élete a számításos kémia fejlesztése a mai napig. Szent-Györgyi Albert úgy jön a képbe, hogy ő már 1960-ban nagyon fontosnak tartotta ezeket a számításokat és azt írta: „a nehezen érthető kvantummechanikai számítások és a betegágyak között talán nem is olyan nagy a távolság, mint ahogy azt eddig hittük". Ez még akkor volt, amikor számítógépek még nem is léteztek!

A második ajánlott videó a Mindentudás egyeteme előadása. Itt a szabad gyökökről, egészségünk megőrzéséről van szó. Mennyi C vitamint termel a kecske és miért fontos ez nekünk?

Csak remélni tudom, hogy találtok rá idő és megnézitek legalább az első videót. Egészségetekre! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr604135516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2012.02.19. 23:03:49

Végre valami értelmes dolog a blogketrecben :)

Nagyon értékes embernek tűnik az öreg, bár tartok tőle, ez az ország nem kompatibilis a terveivel. Vagy lehet esetleg tudni, hogy hogy áll most a számítógépközpont ügye?

Moszi0725 · http://ertelmesen.blog.hu 2012.02.20. 08:47:08

@Pitypalatty úrfi: Kedves Pitypalatty úrfi! Igen, vannak értelmes dolgok is és örülök hogy tetszik. Amíg a rendszer a reklámokra épül, addig az a fontos hogy sokan kattintsanak. Még nem találtam logikát, hogy mi alapján kerül ki az ember cikke...
Egyébként ez a negyedik Index megjelenése ennek a blognak, de nézz szét, remélem találsz még számodra érdekes dolgot!
Tavaly májusban adtak át Szegeden egy szuperszámítógépet, de nem tudom hogy ők mennyi gépidőt kapnak belőle. Mindenesetre annyira nem állnak jól a dolgok, ahogy megálmodta a videóban.
süti beállítások módosítása