Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Mennyit buktunk a MOL részvényekkel valójában?

2011.08.14. 19:47 Moszi0725

Csak egy félreértést szeretnék helyre tenni, mert mostanában sokat hallani arról, hogy a kormány 128 milliárdot bukott a MOL részvényeken. Idézhetném akár a korábbi „eltőzsdézték a nyugdíjuk felét”, vagy akár azt is, hogy Carlos Slim egy hét alatt 1300 milliárd forintot veszített a vagyonából.

Nos, tegyük félre azt a kérdést hogy jó volt-e megvenni a MOL részvényeket. Megvettük és valóban, az árfolyam esett. De ezen senki nem bukott semmit, főleg nem 128 milliárdot.

Csak akkor buknánk, ha most eladnánk. Ha várunk vele, remélhetőleg az árfolyam majd feljebb megy és akkor kéne eladni. Tehát most kevesebbet ér, de csak akkor bukunk ha így eladjuk, addig nem. Carlos Slim vagyona most kevesebbet ér, de talán nemsokára többet fog érni. Nem pánikol, szépen vár az emelkedésre.

A jó az lenne természetesen, ha ilyen alacsony áron vettük volna meg. Azt azonban észben kell tartani, hogy a tőzsdei nyereség (vagy veszteség) nem a vételkor keletkezik, hanem az eladáskor! Ez nagyon fontos!

Aztán érdemes azt is megemlíteni, hogy ezt a vételt hitelből fizettük. Először az értéke ki kell termelje a hitel kamatát, az inflációt és utána beszélhetünk további nyereségről! Hogy ez mennyire felelősségteljes vagy korábban mennyire ítéltük el a tőzsdei spekulánsokat azt rátok bízom, itt nem szeretnék politizálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr603153227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása