Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Méregtelenítés lábfürdővel

2011.02.22. 17:02 Moszi0725

Kíváncsi vagy rá hogyan működik a a lábfürdős méregtelenítés? Egy kis videóval bemutatom. Nagyon sokan használják, rengeteg szalonban 1500-2000 forint fél óra kezelés és a víz barnul, tehát méreganyagok távoznak. Tényleg működik? Átverés?

Mi is ez a lábfürdős méregtelenítés


 

 

 

 

 

 

 

 

Idézem: “A berendezés egy lábfürdőhöz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a sós vízzel telt tartályba egy elektródát merítünk el, amely igen alacsony áramerősségű egyenáramot termel. Ennek hatására elektrolízis kezdődik, a salakanyagok pedig talpunk mintegy 2000 pórusán át távoznak szervezetünkből a sós lábfürdő irányába.

A kezdetben tiszta víz először világos sárga lesz, majd annak függvényében, hogy a kezelt egyén szervezete mennyire terhelt salakanyagokkal, egyre sötétedik, akár rozsdabarnává válik. Heti kétszer 30 perc elegendő ahhoz, hogy a szervezetünkből távozzanak a mérgek és salakanyagok. Méregtelenítés után az egyensúlyba került sejtek a leghatékonyabban fognak működni, kivonják a tápanyagokat és eltávolítják a nem kívánt méreganyagokat. A készülék megfelelő használat mellett alkalmas arra, hogy a véredények falára rakódott zsírt eltávolítsa, ily módon csökkenti a zsírt és a vérzsírt. A víz javasolt hőmérséklete körülbelül 40 fok. Nem kell mást tennie, hogy helyreállítsa szervezete belső egyensúlyát, mint egy kellemes, fájdalommentes, lábfürdőt vennie kúraszerűen. Méregtelenítsen 30 perc pihenéssel!”

A készülékről működéséről készült egy remek videó, érdemes megnézni:


Működik vagy nem?

Ahogy a videón is bemutatják, azt kell mondjam, hogy nem. Sajnálom, lehet hogy illúzió romboló, de ez az igazság. Nem csak én gondolom így, hanem a Gazdasági és Verseny Hivatal is, nézzük miért:

“A GVH vizsgálata szerint az Országos Gyógyszerészeti Intézet több kifogást fogalmazott meg. Ráadásul a SPA méregtelenítő készülék hatásossága a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Genetikai Intézetének véleménye szerint nem bizonyítható. Felmerült az is, hogy hosszabb távon, rendszeres használat mellett a készülék mérgezést és fémallergiát okozhat. Mivel a vállalkozás nem tudta igazolni, hogy terméke gyógyhatással rendelkezik, 10 millió forint bírságot kellett fizetnie. A hatóság súlyosító körülményként értékelte, hogy az érintett termékek az egészség megőrzésével, helyreállításával kapcsolatos bizalmi jellegű termékek, a jogsértő magatartással érintett fogyasztói kör pedig egészségügyi problémákkal küzdő, s ebből adódóan fokozottan kiszolgáltatott.”

Ezért van az, hogy a készülék wellness készüléknek van bejegyezve, nem szabad semmilyen gyógyító, méregtelenítő hatást tulajdonítani neki!

De akkor miért lesz barna a víz?

Azért, mert a készülék közepén levő fém elektródáról az elektrolízis során kioldódik a vas és egyéb fémek.

A bonyolult magyarázat pedig a következő: “a SPA készülék elektrolízist végez a lábfürdető vízben. Ennek folyamán a rozsdamentes acélból készült elektródákból kioldódik a vas, króm, nikkel és mangán; e fémek kolloidjai színezik el a vizet. A fémkolloidok mellett viszont e fémek ionjai is megtalálhatóak a vízben. Hosszabb távon, rendszeres használat mellett mérgezést és fémallergiát okozhatnak ezek a fémionok. A nátrium-klorid-oldatot grafit elektródok mellett elektrolizálva a katódon hidrogéngáz és nátrium-hidroxid keletkezik, az anódon klórgáz fejlődik. A készülékben nagy eséllyel az elektróda vas, amit a klórgáz megtámad, így vasklorid keletkezik, miközben lassan kopik az elektróda. Ez adja a fekete színű csapadékot. Ezt a gondolatmenetet folytatva könnyen belátható, hogy mire utal még a színelváltozás: a vas-klorid egy része biztosan reagál a keletkező nátrium-hidroxiddal, mellette újra konyhasó keletkezik, ami a vas-klorid oldatból barnásvörös színű csapadék alakjában választja le a vas-hidroxidot. Az, hogy mikor milyen árnyalatú lesz a víz, gyakorlatilag a véletlenen múlik, mivel az elektróda kopik, az elektrolízis folyamatosan csökken, a hozzáadott só mennyisége nem egyforma, a víz minősége pedig különbözik. A színárnyalatot legfeljebb az döntheti el, hogy mennyi szabad klór távozik buborékként a vízből, és mennyi reagál a vaselektróddal. ”

Még egy érv

Elvileg lehetséges, hogy a szervezetből elektrolízissel, elektródákon keresztül távozzon bármilyen méreganyag vagy vegyület, de számolni kell azzal, hogy az elektrolízis minden iont mozgat: nem tud különbséget tenni egészségre hasznos és káros ion között.

Konklúzió

A módszer nem más, mint a tudományosság látszatába csomagolt, megtévesztő pénzszerző akció. A neten számos hasonló cikket is találni.

Az eredeti videót köszönöm a Gallileo Webcastnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr472681059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása