Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Mikor fogsz meghalni?

2011.04.14. 17:22 Moszi0725

Sokan babonából sem szeretnek erről beszélni, pedig nagyon fontos kérdés! Hogy miért? Mik az előnyei annak, ha körülbelül tudod? Pénzügyileg fontos. Olvass tovább…

Már ne is beszéljünk arról (aki eddig olvasta a blogot annak ez természetes), hogy például a mai fiataloknak maguknak kell összerakni a nyugdíjra való tőkét. Amikor leülsz és megtervezed, hogy ennyi idő múlva fogok nyugdíjba menni és ennyi pénzt szeretnék kapni, akkor felmerül a kérdés: Meddig fogok nyugdíjasként élni? Meddig kell hogy fedezze a befektetett tőke az hátralevő életemet? Mekkora összegre lesz szükségem?

 

 

 

 

 

 

 

Mikor?

Ebből sajnos adódik hogy mindenki meg fog halni és az eddigi statisztikai adatokból nagyjából következtetni lehet arra, hogy mikor. A deathforecast honlapon néhány kérdésre válaszolva hamar kiderül, hogy a statisztika szerint hány éves korunkban fogunk meghalni.

Ezzel lehet játszani és kiderül, például az én teljes nemdohányzó életem 3 évvel lenne rövidebb ha dohányosokkal sokat lennék együtt, 5 évvel lenne rövidebb ha erős dohányos lennék, valamint 7 évvel lenne hosszabb ha nő lennék… Persze ez statisztika, lehet holnap elüt egy autó, de arra mindenképp jó, hogy valami számot kapjunk amivel már lehet számolni!

Özvegyek

A születéskor várható élethosszra vonatkozó számítások szerint a magyar nők átlagosan nyolc évvel tovább élnek, mint a férfiak, de van olyan korosztály, ahol az eltérés meghaladja a tíz évet. Ha ehhez hozzávesszük, hogy házaspárok közül a férj általában néhány évvel idősebb, akkor nem nehéz belátni, hogy a nők jó része több mint egy évtizeden át lesz özvegy. Felmerül a kérdés, hogy miből fognak megélni, különösen, ha nem túl magas nyugdíjra számíthatnak?

Együtt megöregedni a párunkkal az élet egyik kivételes ajándéka, különösen öröm lehet látni a gyermekeink boldogulását és az unokáink felcseperedését. Éppen ezért a boldogító igen kimondását követő időszakban kevesen gondolnak bele, hogy mi lesz akkor, ha egyikük majd távozik az élők sorából. Becslések szerint ma Magyarországon körülbelül 870 ezer özvegyasszony él, a többségük 65 év feletti.

Jó tervezést! Nem mindegy milyen lesz a vége!

“A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben.”

Abraham Lincoln

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr392826171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása