Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

A nagy rákbiznisz és egy újabb példa, a Celladam

2012.01.14. 14:08 Moszi0725

Ez egy inkább áttekintő írás, ami arról szól, hogy hogyan facsarják ki a kétségbeesett, hiszékeny emberekből a legutolsó forintokat is! Szeretnénk ha az emberek egy kicsit gondolkoznának, felvetnék a kérdést, hogy ez tényleg lehetséges?


Tegnap leiratkoztam valami hírlevélről, de búcsúzóul még ajánlottak különböző dolgokat, például ha fontos az egészségem nézzem meg a Vitacell termékeket, mert nemcsak hogy gyógyítja a rákot, de meg is előzi. Aztán a honlapjukon (mert ennek utána kellett járnom) bővebben kifejtették, hogy "csak természetes anyagok, Mari néninek is bevált", de a lényeg röviden tömören ez volt. Celladam és Vitacell cseppek, bocsánat “életcseppek”, krémek, kúpok, oldatok.


Most anélkül, hogy mélyen és unalmasan beleásnánk magunkat a sejtbiológia rejtelmeibe, gondoljuk bele magunkat! Tegyük fel, hogy neked, aki olvasod ezt, van valami hasonló találmányod, rendben? Először is szabadalmaztatod, mert ha tényleg működik szeretnéd megvédeni. Aztán ugye mivel működik, ezt ténylegesen be is bizonyítod a szükséges kettősvak klinikai vizsgálatokkal, ahogy kell. Ha megvan az eredmény, te erre nyilván büszke vagy, hiszen bizonyító erejű és amikor csinálsz egy webáruházat vagy ismertető honlapot ki fogod oda rakni! Ugyanúgy, ahogy egy webáruház is kirakja a logót, hogy ő volt a 2011-es év legjobb webáruháza, hiszen ezzel bizalmat szerez.


És itt van az egyik probléma. Ha megnézem a Vitacell honlapját, semmi ilyesmit nem találok. Ebből az következik, hogy valószínűleg nincs is ilyen bizonyíték! De másfelől is megközelíthetem a problémát. Én, aki írom ezt a cikket, honnan tudom, hogy nem működik. Tényleg lehet hogy működik. De ezt először nem a gyártónak kéne bizonyítania? Enélkül ez nem számít átverésnek? Olyat állít és pénzt kér érte, amit nem tud bizonyítani. Én ezt addig nem hiszem el, amíg nincs rá bizonyíték és nem költök rá pénzt. Ti se tegyétek! Végül nem én szeretném bizonyítani, hogy nem működik, hanem azt szeretném elérni, hogy ő bizonyítsa hogy igen, mielőtt pénzt kér érte!


Aztán ott vannak a korábbi vásárlók visszajelzései. Mari néni nagyon hálás, hogy meggyógyult. Ez nem bizonyíték. Az a baj ezzel, hogy mi nem tudhatjuk, Mari néni egy a kettőből, vagy egy az ezerből. Ezért aztán honnan tudjuk, hogy tényleg ettől gyógyult meg? Magától is meggyógyulhatott, de ezt egy bizonyos terméknek tudja be, nem mellesleg talán azért, mert ezek általában drágák és lelkileg jó neki úgy éreznie, hogy megérte megvenni a kis nyugdíjából! De jól néz ki az elégetett néni és bizalmat kelt.


Ez egy áltudományos módszertan amivel pénz lehet keresni:
Végy egy természetes alapanyagokból álló, titkosnak mondott terméket. Állítsd azt, amit az emberek hallani akarnak: „Megszületett a rákellenes szer, minden eddigi készítménynél hatásosabb.” Hangoztasd a termék nagy előnyét, hogy mindenféle rákra hat (a gyógyszerek csak egy-egy fajtára, hiszen rengeteg különböző oka lehet a különböző rákoknak), és kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, így mellékhatásokkal sem kell számolni. (A betegeknek annyi a bajuk, hogy nem jut eszükbe, a gyilkos galóca és a kígyóméreg is kizárólag természetes anyagokból áll.) Hass a nemzeti büszkeségre: száz százalékig magyar a felfedezés, és csak azért nincs törzskönyveztetve, mert a gyógyszerlobbi ott gáncsolja, ahol tudja. Ismételgesd, hogy túladagolás nem lehetséges, sőt, minél többet szed valaki, annál jobb (súlyos esetben megadózis intravénásán). Hivatkozz tudományos bizonyítékokra; mondd például, hogy a szer hatásos nyirokszövet-daganat növekedésének gátlására csecsemőmirigyhiányos szőrtelen egerekben. (Senki sem gondol majd arra, hogy ő nem egy szőrtelen egér.) Ha a hatóságok rád szállnak, védekezz azzal: nem tulajdonítottál gyógyhatást a termékednek, te a macskagyökér, az őssejt és az őserdő hatásáról beszéltél, úgy általában. Ha nagyon megbüntetnek, zárd be a céget és akár ugyanazon a címen alapíts egy hasonló nevűt…


Például az Egészségügyi Tudományos Tanács évek óta szeretné elérni, hogy a Celladam képviselőit kuruzslás miatt állítsák bíróság elé, mert a szer „a beteg emberek egészségét nagymértékben veszélyezteti”. A Fővárosi Főügyészség tavaly szeptemberben elutasította a feljelentésüket, de a Celladam feltalálója, Kovács Ádám mégis bíróság elé állt csődbűntett vádjával. A bíróságon azt állította, leszámolás folyik ellene.


Sok ilyen van
Ezen a blogon is beszámoltunk már például a lúgosításról, a deutérium mentes vízről, a lábfürdős méregtelenítésről, a kristályakadémiáról, az asztrológiáról, a babonákról, a bioquant lézerterápiáról, a hologramos energia karkötőkről, életerő készülékekről, csaló jósnőről és kinesio tapaszról. Mindegyikben az a közös, hogy tudományosnak hangzó, hihetőnek álcázott szövegekkel átverik az embereket.

Igyekeztünk elmondani a véleményünket, bizonyítékot mutatni, hogy miért marhaságok. Szeretnénk, ha minden ember eljutna odáig, hogy bizonyítékot kérjen attól, aki valami állít. Ha lenne, valószínűleg büszkén hivatkoznának rá! Mari néni visszajelzése nem bizonyíték. Attól, mert valami be van jegyezve még nem feltétlen hatásos! (A mi példánkban csak rajta volt az európai CE jelzés, hogy nem ráz meg az áram, ha bedugom a konnektorba, de a hatékonyságát még soha nem vizsgálták!) Attól mert szabadalom védi, még nem kell hogy működjön. Szabadalmi oltalmat szerezhetsz egy névre is akár, attól még nem lesz hatásos. De lehet úgy tálalni, hogy annak látszódjon és pénzt lehet kérni érte.

Végül fontos megemlíteni, hogy igenis szembe lehet menni az orvostudománnyal és bizonyítani, hogy valami működik! Azután ezért Nobel-díjat lehet kapni.

A jövőben is igyekszünk bemutatni példákat és elmondani véleményünket, hiszen felelősséget érzünk. Reméljük meghallgatásra találnak!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr753545277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moszi0725 · http://ertelmesen.blog.hu 2013.03.17. 16:31:03

En XY vagyok, de hogy On ki, azt sajnos nem tudom, nem derul ki...
Most olvastam a "A nagy rákbiznisz és egy újabb példa, a Celladam" 2012.01.14. 14:08-en irt cikket. Ehhez szeretnek hozzaszolni.
Az en edesapamat mutetre vittuk Szegedre egy klinikara. Sajnos a csecsemofej nagysagu daganata rafonodott a tobbi szervere, igy nem vegezhettek el az operaciot.Figyelmeztettek minket, hogy keszuljunk fel a legrosszabbra, van kb. 1 honapunk. Ekkor talalkoztunk a Celladam fele keszitmennyel. Orakig sorban allva a fegyelmezett tomegben tudtuk megszerezni a heti adagot, amit Kovács Ádám INGYEN adott a raszoruloknak!!! Fokozatosan megerosodott es teljes eletet elt! Nem untatom az olvasokat a reszletekkel, de Edesapam 6 ev mulva egeszen mas betegseg miatt hagyott itt minket. A boncorvost megkerdeztem, mekkora a tumorja es DIONYI nagysagu volt!!!!!!!!!! Semmi mast nem kapott, csak a CELLADAM keszitmenyt.
"Ez egy áltudományos módszertan amivel pénz lehet keresni"-irja. Hm. Tapasztalatbol beszel? Ismer olyat, aki kiprobalta es nem segitett? Mi nagyon halasak vagyunk, hogy 6 evet kapott a csaladunk.
"A jövőben is igyekszünk bemutatni példákat és elmondani véleményünket, hiszen felelősséget érzünk. Reméljük meghallgatásra találnak!" irja.
En is igy gondolom, en meg ezert irtam le a tapasztalatom!

Kedves XY! Gratulálok az édesapjának és a családnak ehhez az egészhez. Örülök, hogy még sokáig Önökkel lehetett, és köszönöm a levelét! Én csak a véleményemet mondom: nagyon nehéz ezt elmagyarázni, de nem látom bizonyítottnak a készítmény hatását, ugyanis pl lehet hogy az orvosi diagnózis volt rossz, az ember magától is meggyógyulhat, mi pedig hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha van kezelés és gyógyulás akkor utóbbi a kezelés miatt kell hogy legyen. ez sokszor téves és emiatt kellenek a kettősvak placebós tesztek, én ezek után fogok hinni benne. Még sorolhatnám miért nem hiszek benne és miért hisz Ön, ezt itt most nem tehetem. Tudom hogy ez marhaságnak tűnik, hiszen édesapját szinte gyógyultnak tekinti, ezt szinte lehetetlen elfogadni. A blogon több cikkben foglalkoztunk annak a pszichológiájával hogy miért van ez és éppen most írok egy cikket, ami pont erre a problémára is rávilágít. Ha érdekli olvassa el ezeket hogy bővebben lássa mire gondolok, de hangsúlyozom, demokráciában élünk, mindenki azt vesz vagy használ amit akar. Erről nagyon sokat lehetne még írni. Az új cikket majd ide is közlöm és ha megengedi, a levelét hozzászólásként név nélkül megosztanám a Celladam cikk alatt.

Az elozo levelembol kimaradt egy nagyon fontos reszlet! Edesapamat Szegeden felnyitottak, tobb orvos volt jelen a mutetnel, mikor operalhatatlannak minositettek! A boncorvos pedig nem tudta, hogy eredetileg mekkora volt a daganat. Ha ezt beleilleszti a hozzaszolasomba, akkor hozzajarulok a nevem nelkuli megosztashoz, de ertesitsen rola. Tovabbi jo munkat!

Andrea Tóth 2013.07.06. 18:11:21

Középkoru egészségügyben dolgozó hölgy vagyok. Tini koromban olvastam egy újság cikket Kovács Ádámról és a celladamról amit évtizedekkel ezelőtt feltalált,mint nem KUTATÓ ! Ez egy fontos dolog, hiszen nehezen rugahatott labdába a régi időket beleértve, mert nem engedélyezték a termékét,az összetételére voltak kíváncsiak,amit akkor még bölcsen csak úgy nem osztogatott. Évtizedek óta figyelem a munkásságát és sok emberet meggyógyított a terméke akikről már az orvostudomány lemondott és messze halálosabb kór volt, amit esetleg a psziché öngyógyítani tudna.!A bizonyosság igaz volt, neki nem engedték a terméke hsználatát, majd ahogy haladt előre az idő, sikerült. Ugyan nem gyógyszer lett, hanem gyógyhatású készítmény és infúzió formában is létezik és orvosok is beadhatják felhasználhatják a terméket,de nem minősül gyógyszernek. Szokásos módon külföld is nagy érdeklődést mutatott,ebben a helyzetben nem tudom, hogy hol tart az ügy,de a honlapjuk valós, értelemszerű és laborjuk, orvosaik is vannak és országos a hálózat.A cikk írója sok igazat mond , hogy sok csoda dolgot hírdetvén sok pénzt kérnek el az emberektől,de a celladamnál tévedett.A termékek elérhető áron vásárolhatóak és elmesélek egy családi valós történetet is.Egy ismerősöm rákos lett és áttétes volt. A család igen szkeptikus véleményen volt a a celladammal kapcsolatban,de elkeseredésük kapcsán, megkeresték Kovács Ádámot. Ő azt mondta, hogy sajnos már ezen a ponton nem tud segíteni, nem tanácsolja a készítmények megvásárlását,mert a betegség már nagyon előrehaladott állapotban van .Gondolom ezt az orvosai tanácsára javasolta és szerintem egy haszonszerző megvetette volna az összes készítményét az érdeklődővel.S ha már az árakról van szó .ismételve önmagam 300o Ft körüli egészségvédelem ami 3- heti dózis kérem szépen nem tűl drága. A celladamnak régi és hosszú a története, ajánlanám szerény véleményem szerint, mielőtt megjelentetünk egy sokak által olvasott oldalakon irományokat tanácsosabb lenne előtte utánajárni, hogy mi a valódi igazság.!
Tisztelettel
Andrea

vgobby 2013.07.22. 20:30:24

Közeli rokonom használta a Celladam készítményeket 4 hónapig. A daganata csak nőtt ez idő alatt és kijelenthetem semmi hatása nem volt a készítményeknek! Pedig mindhárom terméket használta (ampulla, csepp, kúp) a leírásoknak megfelelően.
A cikk írójának teljesen igaza van, sajnos nagyon sok ilyen csaló van akik undorító módon a beteg embereken gazdagodnak meg. A legundorítóbb az egészben véleményem szerint az, hogy nem csak a pénztől fosztják meg az embereket, hanem attól is, hogy esetleg egy tényleg hatással rendelkező készítményt használjon a beteg az általuk eladott termék(ek) helyett.
Éppen ezért fontos, hogy minél több érintett írja le a tapasztalatát fórumokon, cikkekben, hogy minél kevesebben vásároljanak drágán placebo szereket.

miklos46 2014.01.23. 08:14:31

Tisztelt tudós barátom!
Véleményed tiszteletben tartom, de ez nem igazolja tudatlanságod, ami szintén magánügy lenne, ha nem ilyen nagy hangon kürtölöd világgá ezen a felületen.
Ha már egy ilyen sokakat érintő témát akarsz sárba döngölni, legalább a szabadalmi leírást olvasnád el, ahol bizony sok-sok vizsgálatról esik szó, ami egy gyógyszer-törzskönyvezési folyamatnak is elengedhetetlen feltételét képezi. Ebben a folyamatban a Celladam a nyílt klinikai fázisig jutott, ami embereken történő alkalmazást jelent.
A szabadalmi leírás ezen a számon érhető el, ha olvasni is akarsz, nem csak írni:4348/83
A Vitacell csepp a Celladam étrend-kiegészítő változata, és OETI regisztrációs számmal rendelkezik.
A készítmények ára a mai napig 3000Ft körül mozog, ami a sokszor milliós költségű kemoterápiás kezelésekhez viszonyítva azért nem nevezhető magasnak. Igaz azt a TB fizeti, a mi zsebünkből.
A költséges "kezelések" mellett a betegek 50%-a hal bele a betegségbe. A statisztika hitelességét ne firtassuk!
Nem folytatom, csak kérem, mielőtt írsz, gondold végig, és járd körül a témát!
Már ha nem megrendelésre teszed.

Janos Nagyapo 2015.01.18. 10:01:54

@miklos46: Mindenkinek...4.éve durván közöle velem az urológus ,Prosztata Rákom van. Ajánlották (TIM is)kemo,sugár kezelését. Hosszú vergődés ,érdeklődés után nem vállaltam. Ajánlották Barátok (példázva), a CELLADÁMOT. + teák,zöldek,megpróbáltam. Urológushoz nem járok!! 18. a PS ám 75. éves vagyok ,soha nem vagyok beteg,ragyogóan élem az életet.VAGYIS ÉN HISZEK a CELLADÁM ba. 4.éve napi 30 csepp. ÉN így döntöttem.ÜDV MINDENKINEK 75.éves NAGYAPÓ.

Gyula Lévavári 2018.02.12. 22:05:17

Azért támadták mert ő nem kutatóbiológus volt, hanem egy kis Borsodi településről való "kisember" Amúgy a feleségén tesztelte aki maga is rákos volt, 5-év kezelés után tünetmentes lett. Ez a celladam.

Mogyorósi István 2019.10.15. 13:16:44

Melyik gyógyszercégnek lobbizol ilyen aljasan fiam?
Tények:
1. Bizonyítottan, csak azokat láthatta el készítményeivel Kovács Ádám, akikről az ortodox orvostudomány lemondott;
2. Bizonyítottan ezek 60%-a gyógyult;
3. A kitartó és aljas rágalompropaganda hatására, a lényegi készítményeit máig nem törzskönyvezték, mert olyan szaralakok veszik el az emberektől az utolsó esélyt, mint akiket te is szolgai módon szolgálsz.

Mogyorósi István 2019.10.15. 13:20:18

Ergo! Te ne pofázz pénzéhségről, hiszen pont azokat szolgálod.
pl. Miért kellett pl. Ifj. Rubik Ernőnek a bűvös kockáját külföldön szabadalmaztatnia? Az ilyen szemetek miatt, mint te és azok akik mögötted állnak, és a zsebük tömésére váró politikusok.

kéki béla 2020.03.29. 06:39:47

Koronavírusra adtak Béres cseppet, ennek kapcsán felmerült a celladam is, így keveredtem ide.
Vicces látni, hogy a kommentelők többsége csak azért regisztrált, hogy itt megmondja a tutit.
süti beállítások módosítása