Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Az állam egy szemét disznó

2011.08.08. 09:12 Moszi0725

No ezzel nem mondok újat, mondjuk azoknak akik dolgoznak.

Javítsatok ki ha tévedek, nem vagyok történész, de mintha a Mátyás korabeli időkről azt tanultuk volna, hogy akkoriban a földesúr és/vagy Mátyás király adóként elkérte a megtermelt javak 10 %-át! Sokat, de cserébe meg is védte az embereket. Nos, most ott tartunk hogy az állam elkéri a jövedelmünk több mint 50 %-át!, a maradék pénzt pedig elkölthetjük, de megint csak fizetjük az ÁFÁ-t…

Ezzel még mindig nem világítok rá a szerintem igazi problémára. Még mindig mondhatjuk, hogy de hát el kell hogy kérje mert üres a kassza és sok az adósság. (Erről majd máskor.) Szerintem bárki lehet anyagilag független és aki olvasta ezt a blogot korábban, remélem tudja miről beszélek. Ugye mindenkinek jó lenne ha ezt elérnénk? Jó lenne életünk nagy értékeit 70-80 %-kal olcsóbban megvenni. Nem lenne most probléma például a svájci frank árfolyamából sem, eleve nem kellene hiteleket felvenni… Kinek hiányzik az???

A baj, hogy az állam ezt nem akarja. Természeténél fogva szereti ha eladósodunk (na nem ennyire), ha kevés a fizetésünk és kiszolgáltatottak vagyunk. Mert ekkor ugye bármit megtehet velünk. Teszi is. Ugye? Az állam valószínűleg nem fog pénzügyi kultúrát nevelni a magyarokba, mert nem érdeke. Hosszú távon megérné neki, de addig nem lát. Az állam egy szemét disznó, hogy ezt teszi velünk.

Ez a cikk is rávilágít erre a napokból, csak elfelejtette megemlíteni a fennt vázolt igazi okot. Egyébként egyetértek vele. Az most mellékes kérdés, hogy politikailag hogyan vezetjük a gazdaságot és mennyire értünk egyet mondjuk a dohánylobbi által megfúrt törvényről, aminek a 20 milliárdját másra is lehetne költeni. Ez a mi életünket igazán érezhetően nem befolyásolja.

Az a kérdés, hogy mit tehetünk mi emberek a saját magunk érdekében, a saját pénzügyi kultúránk érdekében (ahogy az előbbi cikk is rávilágít). Akik azt mondják, hogy dehát nincs miből félretenni mert alacsonyak a bérek, azok írjanak nekem és elmagyarázom, olvassák például ennek a blognak a korábbi pénzügyi írásait és remélem rájönnek. (Nyilván olyan is van, de kisebbségben.) Azoknak sajnos nincs igazán pénzügyi ismeretük. Sajnálom, de ez van. Nem lehet szépíteni.

Viszont ha ennek a posztnak most lenne vége, finoman fogalmazva semmit sem érne… Javaslok is valamit, hogyan lehetne elkezdeni egy pénzügyileg intelligens országot építeni! Figyelem, itt jön!: Gazdaságélénkítő lépésként vezessük be, hogy a Gazdag papa, szegény papa című könyv kötelező olvasmány legyen!

Ennyi? Igen! Kezdetben ilyen egyszerű, olcsó lépésekkel, hosszú távon simán fényűző társadalmunk lehet! Aki még nem olvasta, annak házi feladat!

Ha egyetértesz, kérlek lájkold a Facebook oldalt: Legyen kötelező olvasmány a "Gazdag papa, szegény papa" könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr923133282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása