Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Lúgosítsunk?

2011.02.15. 14:37 Moszi0725

Az utóbbi években egyre több fórumon hallani, hogy savasodunk, lúgosításra van szükségünk. Ez tényleg így van? Mit jelent ez?

Megpróbáltam összeszedni a két fél érveit:

A reformerek szerint (csak a fontosabbak):

  1. Túl nagy mértékben fogyasztunk savasító állati eredetű ételeket, mint például a hús, sajt vagy tojás
  2. Túl sok savasító italt iszunk, mint például a kávé, sör. Ezzel szemben kevés zöldséget eszünk, melyek segítenének ellensúlyozni a savakat
  3. Még a stressz és a többi negatív érzelem is savakat termel
  4. A savak testünk különféle szöveteiben feldúsulnak
  5. A felhalmozódó savak hatására a sejtek elkezdenek felbomlani és különféle baktériumok alakulnak ki belőlük, melyek élesztő- és egyéb gombákká válnak, végül penészgombává – melyek aztán újabb savakat termelnek
  6. A túlsúly valójában a szervezet védekező rendszere: a test zsírsejteket hoz létre, hogy elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, hogy ezek a savak ne marják halálba szerveinket
  7. Elérhetőek táblázatok a savas és lúgos ételekről

 

A kritikusok szerint:

  1. Igazából senki nem végzett semmilyen vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a kapható csodaszerek immunerősítő hatásúak-e, gyógyítják a rákot, és hasonlók
  2. Nincs is olyan, hogy ellenszer általánosságban a rák ellen
  3. A gyomorsav mennyisége kb. 100 ml, pH-ja 2, ez a 10-es pH-jú vízből 100 litert tud semlegesíteni. Bármit eszünk, vagy iszunk, annak a lúgos pH-ja azonnal elmúlik
  4. Tudományos cikkekkel, publikációkkal nincs alátámasztva a lúgosítás hatása
  5. A vér pH értéke finoman szabályozott folyamat ami 7,4-es érték körül mozog. Olyan van, hogy valakinek akár 6,9-7-es a vér pH értéke, de ha őt nem kezelik, hamarosan meghal. Ha savasodnánk, nem elhíznánk hanem egyszerűen meghalnánk
  6. Az egész ötlet egy áltudományos baromság, amivel jól el lehet adni mindenféle vizeket, étrend kiegészítőket és könyveket

 

Kinek higgyünk?

Ez itt nem a reklám helye, de példaként felsorolok néhány savtalanítással, lúgosítással foglalkozó oldalt és céget. Teszem ezt azért, hogy néhány –ezen oldalakon található- dologról elmondjam a véleményem:

  1. A legfontosabb, hogy bármit eszünk, vagy iszunk, annak a lúgos pH-ja azonnal elmúlik a gyomorban
  2. A gyomorsavra mindenkinek szüksége van. Az okkal van ott és okkal erősen savas (kb. pH 1,5). Ezért előfordulhat, hogy a sok lúgosításra válaszul még több gyomorsav keletkezik, hogy visszaálljon az eredeti érték
  3. Egy vírus nem termel méreganyagot. Ő fehérjét és örökítőanyagot termel(tet), mondhatjuk úgy is, természetes anyagokat (A baj nem is ezzel van)
  4. A vizelet pH értéke normálisnak mondható 4,4 és 8 között (Wikipédia). Ha az én vizeletem 5-6 közötti, az miért nem normális? Ha 9-es pH-jú vizet iszom, nem lesz idővel kórosan magas a vizeletem pH-ja (8-9)?
  5. A cukor (vagy más molekula) tudja, hogy ő milyen ételből került be és aszerint másképp használódik fel? A 20 féle aminosavvá lebomló fehérjék vagy a
    glükózzá és egyéb monoszacharidokká bomló egyéb cukrok másképpen működnek eredetüktől függően?
  6. Szervezetünk az anyagcsere folyamán folyamatosan savakat termel: húgysav, tejsav. Igen, és ezenkívül lúgokat is termel, például ammónia. (vizes oldata lúgos)
  7. Senki nem írja le, hogy pontosan hogyan is történik a savak elraktározása. Ez egyenlő a zsírszövettel, a zsírokkal? Maga a zsír hidrofób, a  savak hidrofilek, mi a kötődés módja? Valószínűleg ezt jelenti: A természetes zsírok 99%-át általában trigliceridek alkotják, melyek a glicerinnek a zsírsavakkal alkotott észterei (Wikipédia: zsírok). Ez esetben gondolhatnánk, hogy jaj de jó, egy zsírmolekulában 3 zsírsav is raktározódik. Igen ám, de ezzel csak összemossuk a dolgokat. Attól, hogy savasnak mondott dolgot eszem, nem lesz több zsírsavam, illetve nem attól mert az savas vagy sem (ha lúgosat eszem abból nem lesz zsírsav?) és ha a zsírt lebontja a szervezet nem lesz alacsonyabb a pH, hanem a zsírsavak oxidálódnak és energiát szolgáltatnak.
  8. Egy elsavasodott testben az egészséges sejtek elkezdenek felbomlani és különféle baktériumok alakulnak ki belőlük, melyek élesztő- és egyéb gombákká válnak, végül penészgombává. A sejtekből baktériumok alakulnak ki??? A baktériumok gombává alakulnak át??? A víziló pedig tulipánná alakul át…
  9. Az izomláz oka nem a felhalmozódott tejsav!
  10. A DNS, dezoxiribonukleinsav is káros, mint a zsírsav? Mellesleg ezt is termeli a szervezet
  11. A citrom mint lúgosító étel? Hová rakjam a pH mérőt, hogy lúgos legyen?
  12. A test zsírsejteket termel, hogy elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől. Rendben van, hogy a test zsírsejteket termel, de azok már nem mennek sehova, főleg nem szállítanak savakat. Milyen savakat? Milyen formában? Ennyi erővel tényleg minden sejt savat szállít vagy raktároz, mert mindegyik tartalmaz zsírokat, nem is keveset.
  13. Strukturált természetes mágnesességének köszönhetően molekulái ötös vagy hatos csoportokba szerveződnek, és öt- vagy hatoldalú képződményeket hoznak létre. Szerintem ezt hívják jégnek, ami nincs a testemben, a mágnesességen valószínűleg a Van der Waals erőt értik. Remélem. Ezenkívül a vezetékekben sok az irányváltoztatás és nem rendezett, struktúrált a víz. A természetes patakokban, vízesésekben nincs irányváltoztatás? Ez miért nem rontja el a vizet?
  14. A baktériumok megtelepedése a struktúrált vízben, valamint a vízzel kölcsönhatásba kerülő helyeken is lehetetlenné válik. Ugyanakkor anyagcserénk nagy része és a sejtekben levő DNS strukturált víz jelenlétében működik. Akkor, ha jó víz van a sejtben, hogyan képesek a baktériumok mégis megtelepedni. Elsavasodik a sejt? De még így is kölcsönhatásban van jó vízzel, nem?
  15. A baktérium egy természetes élőlény. Sokkal előbb létezett mint mi emberek. A természetes vizek amelyben minden élőlény él és amit használ a logika szerint mint nem stuktúrált. Akkor hogyan terjedhetett el és vígan fejlődhetett az élet?
  16. A struktúrált víz a nem természetes, mert az nem található meg a természetben. Akkor miért vegyem?
  17. A szuper zöld növényekből összeállított italról, amit 15 év kutatómunka előzött meg, semmilyen kutatómunkára utaló jelet nem találtam.
  18. Ámulatba ejtő dolgok következnek be, amikor valaki helyreállítja vére, szövetei, sejtjei optimális sav-bázis egyensúlyát vagy pH értékét. Engem ámulatba az ejtene, ha megtudnám, hogy a vérem pH értéke eltér a normálistól. Egyik oldalon ezt állítják, másikon pedig azt, hogy a vér pH-ja nem változik, mert a zsírsejtek elszállítják a savakat. Most akkor melyik igaz?

 

Nem folytatom. A lényeg, hogy szerintem sok-sok tudományos vagy tudományosnak látszó dologgal megpróbálnak meggyőzni, hogy nagy a baj, venni kell a tablettákat, lúgos vizeket! Ez működő módszer, ily módon tudják befolyásolni emberek gondolkodását és akár háborút indítani (lásd USA, bár ne menjünk bele a politikába). Kételkedjünk. Kedves olvasó, nekem se higgyen! Kérem nézze meg mindkét fél véleményét, járjon utána Maga is! Ne hagyja magát becsapni! Még akkor sem, ha az igazság talán illúzió romboló és a tudományos magyarázat nehezen érthető.

Ettől még persze lehetnek a háttérben olyan dolgok, amiket még nem látunk át a tudomány jelenlegi állása szerint -mondhatják sokan. Lehet. Attól még a csodaszernek működnie kell. Éppen ezért jó lenne, ha végeznének megbízható vizsgálatokat, ahol igazolni lehet a jótékony hatást. A probléma: Ők e nélkül állítják ezt a hatást, és kérnek pénzt érte. Például eleve bizonyítsák be, hogy az a víz amit megveszek, az struktúrált! Ha igazolni tudják, én leszek az első aki megveszi! Nádori Gergely ez ügyben fordult már a fogyasztóvédelemhez is.

Végül a játék kedvéért egy hasonló példa! Az emberek már vagy 1000 éve kutatják a pénz hatását. Nyilvánvaló, hogy a pénz önzőséget, kapzsiságot okoz. Ha eddig egyik orvostól a másikig járt, de egészsége még mindig nincs rendben, Ön jó helyre kattintott. 15 év kutató munka által sikerült kimutatni, hogy mindenki bajban van, akinek 10000 forintnál több van a számláján. Én tudom a hatékony megoldást! Kérem az 10000 forint feletti részt nekem átutalni, hogy ne tessék önzővé válni! Vagy percenként 5000 forintért elmondom, hogyan ne legyen kapzsi! 100 ezer forintért drága a könyvem, de tudom hogy Ön mindent megadna az egészségért! A viccet félretéve, ezt én is pont annyival tudom alátámasztani, mint a lúgosító termékeket árulók az ő elméletüket.

A fentieken kívül érdekes és hasznos dolgokat találni a "A béka marad" blogon is, aminek a segítségét köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr362662949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gadol 2011.04.04. 03:20:19

Egyetértek! S itt egy weboldal ami szintén ezzel foglalkozik: egeszseghazugsagso.freewb.hu/lugositsunk? Érdemes elolvasni.

gadol
süti beállítások módosítása