Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Mindennapi érdekességek - 5.

2012.09.13. 21:35 Moszi0725

Nézzük a mai érdekességeket:

1. Lecsúsztunk a listán, de tovább élünk.

A nemrég napvilágott versenyképességi listán elég sok helyet vesztettünk, de arról örömteli hírről már valahogy nem írtak, hogy javultak az ország egészségügyi mutatói, amelyekből talán a legfontosabb a születéskor várható élettartam marginális szintű növekedése, ami jelenleg 74,2 év (egy éve 73,9 év volt). (Ugye tudjuk ez miért fontos?!) Ezzel Magyarország a világon az 58. (a legalacsonyabb várható élettartam Lesothoban van, ott átlagosan 47,4 évig élnek az emberek, míg a legtovább Japánban átlagosan 82,9 évig). Ez a mutató nem csupán az egészségügyi ellátás színvonalát tükrözi, hanem a közlekedésbiztonságot és egyéb mutatókat is.

Emellett a legrosszabb változás listán a tulajdonjogok védelmében állt be, amelyhez a WEF hangsúlyozottan beleérti a pénzügyi eszközöket (megtakarítások, különböző pénzügyi derivatívák stb). Az index a tavalyi 4,3 pontról 3,8 pontra csökkent, ezzel pedig Magyarország a világ 144 országa közül a 93. és egyben az egyik legrosszabb Európai Uniós tagállam (hazánk után az EU tagállamok sorát Bulgária zárja a 115. helyen).

Bár nem népszerű gondolat, de továbbra kitartok azon véleményem mellett, hogy ez jórészt az emberek pénzügyi kultúrájának köszönhető (természetesen a válságot és kedves politikusainkat is éppúgy hibáztatom).

 

 

2. Az Apple csavarja

Talán nem sokan tudjátok, de az Apple saját csavart tervezett, hogy a szervíz piaca is az övé legyen. Hogy ez mennyire jó, azt már döntsétek el Ti!

apple csavar.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Tudtad, hogy édes íz érzékelő receptorok nem csak a nyelveden vannak?

Hanem a bélrendszerben, a hasnyálmirigyben és az agyban is! Utalok a korábbi cikkre, amiben arról írtam, hogy az édes íz is elég hogy inzulint termeljünk és miért ne igyunk light üdítőt. Forrás itt.

 

 

4. A 10 legolvasottabb könyv a világon

Miután kiderült kis hazánkban mik a legolvasottabb könyvek jelenleg, gondoltam érdekes lehet látni hogy is van ez a világban. Kattintásra nagyítható:

top-10-most-read-books-in-the-world.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr54775781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása