Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Az Élő mátrix film kritikája

2012.04.22. 18:26 Moszi0725

Energiagyógyászat, kvantummechanika, csodálatos gyógyulások, ezt ígéri az Élő mátrix című film és elérkezett az idő, amikor megpróbálom elmagyarázni mit gondolok erről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A film zseniálisan van felépítve, egy nagyszerű meggyőző eszköz. A film készítői pontosan tudják, hogy az embereket nem az unalmas, érthetetlen, tudományos eredményekkel, hanem az érzelmekkel, csodálatos meggyógyulásokkal, áltudományos magyarázatokkal lehet befolyásolni amiről azt hiszik az emberek, hogy értik. Az átlagember nagyon bele tudja képzelni magát egy kigyerekes család helyzetébe ahol a kisgyerek csodálatos úton meggyógyul. Ezt szinte minden mozifilmben megtaláljuk. A központi téma mondjuk a világ elpusztulása, de csak úgy lehet eladni és érzelmileg hatni az emberekre, ha rakunk bele valami apa-lánya-szerető drámát (Armageddon), apa-lánya vagy apa-fia (2012), apa megy és megmenti a fiát (Holnapután). Ez egy eszköz, amit minden filmes tud és használ. Enélkül unalmas lenne. Esetünkben is érzelmeket próbálnak kelteni bennünk, amit a modern orvostudomány ellen hangolnak. Általában igaz, hogy az áltudományoknak nincsenek komoly érveik, mert nincs bizonyítékuk, ezért a könnyen emészthető érzelmekre próbálnak hatni... Áltudományos módszertanról írtam már.

Ezeket rengeteg hazugsággal is elérik, hiszen ki gondolná hogy egy ilyen filmben a tudósok és orvosok hazudnak. A film tehát tele van hazugságokkal, félremagyarázásokkal, a tudományos eredmények elferdítésével azért, hogy elhiggyük bizonyíték nélkül! Először is, fontos szavak az energia, energiamező, energizál, energiafelhő, negatív energia, életenergia, amiket teljesen rossz szövegkörnyezetben használnak vagy önmagukban sem értelmesek. Aztán csak néhány példa, az agy inkább egy antenna, de semmiképpen sem az információ tárolója, vagy hogy el kellett vetni a hagyományos fizikát. Basszus, mikor? És akkor most mi van helyette? Hogyan építenek űrállomást fizika nélkül? A kvantummechanika inkább az atomok belsejében lejátszódó folyamatokra próbál leírást keresni, ne mossuk össze a „hagyományos” fizikával!

Szerintük a molekuláknak nem kell találkozni vagy közel kerülni hogy reakció játszódjon le, én pedig ajánlom nekik  például a FRET technika tanulmányozását, ami ezt tökéletesen megcáfolja, mérhetően igazolja az ellenkezőjét. A molekulák pedig, mint a teniszlabdák a medencében, már miért ne találhatnák meg egymást, csak éppen nem úgy kell elképzelni ahogy itt volt, hanem rengeteg molekula van a medencében. Én saját magam látom ennek a bizonyítékait amikor mondjuk fluorescens molekulákkal jelölök meg bizonyos sejt részeket és belenézek a mikroszkópba, vagy amikor a fehérjék aktivitását mérem. Látom a bizonyítékait annak, hogy az a fehérje kipumpál a sejtből egy bizonyos molekulát, ennek még a mennyiségét is mérni tudom, látom a bizonyítékot arra hogy a molekulák találkoznak, több módszerrel mérhetem az aktivitásukat, a reakciójukat. Ebből a szempontból nézva a szervezet igenis egy molekuláris gépezet. Nem tudunk még mindent és nem értünk még mindent, de azért ilyen állításokat nem hiszünk el, bizonyíték nélkül főleg nem.

Ez az egyik legjobb: a modern fizika szerint nem az anyag és tulajdonságai irányítják a világot, hanem az elme, a szellem, de ezt intelligens energiamezőként határozza meg. Persze... Ezt melyik peer-reviewed tudományos folyóiratban találom? Ja, és a Newton elmélet szerint egyébként a bolygók is egymástól függetlenül mozognak, gravitációnak semmi nyoma. Ezt komolyan elhisszük?

Újabb hazugság: nem értjük, hogy a sejtek hogyan kommunikálnak egymással és hogyan kezelik az információt (az információ továbbá nem lehet hormonális vagy molekuláris eredetű, mert az nem magyarázza meg a viselkedésünk sokféleségét). Először is a sejtek közötti kommunkációról rengeteget tudunk, nagyon sok jelátvivő anyagvan, amik minenféle molekulák lehetnek, ez van a szinapszisoknál és minden féle sejtek között. Ha valakit mélyen érdekel, szóljon. Aztán az információ kezelése. Több száz vagy több ezer sejten belül lejátszódó útvonalat ismerünk. Például pontosan tudjuk, hogy valami molekula a sejtfelszíni receptorhoz kötődik, az elindít egy reakciót, az egy következőt és így tovább. Például az inzulin esetében pontosan ismerjük hogy milyen molekuláris háttér készteti végül a sejteket a cukor felvételére.

Amikor pozitívan gondolkodunk pozitív vegyületek áramlanak szét a testünkben, amikor negatívan gondolkodunk akkkor pedig negatív vegyületek. Milyen vegyületek? Mik azok a negatív vegyületek? És akkor most megcáfolják önmagukat? Most akkor nem az gondolatok energiamezője hat a testünkre hanem mégis a molekulák, amiről már mondták hogy nem?

És igen, a tudomány fejlődik. Nem tud mindent megmagyarázni, mert nem ért mindent. Ez viszont nem ok arra hogy egy másik elmélettel megmagyarázzunk egy ilyen dolgot bizonyíték nélkül. Vagy a film készítői mindent meg tudnak magyarázni és bizonyítani? Attól mert a tudomány nem ért valamit, még nem magyarázat egy másik elmélet. Be kell bizonyítani! De még ha nem is értünk valamit akkor is statisztikailag bizonyítható, hogy mondjuk ez a kezelés, x gyógyszer mennyire hatékony. Az orvostudomány azért nem ismeri el például a kézrátételes energiagyógyítást, mert nincs róla statisztika hogy működne. Nincsenek kettős vak kísérletek, amik vannak az pedig tudtommal cáfolja. Az auralátók is csak azt hiszik hogy látják az aurát, de letesztelve őket kiderül hogy tévednek. Nem hazudnak, hiszen tényleg úgy gondolják, hogy látják az aurát, de kiderül hogy nem. A tudomány fejlődik, egyre több mindennek értük pontosan a molekuláris hátterét és sorra bebizonyosodik, hogy így van. Igen, vannak agyi energiahullámok. Az orvostudomány tagadja ezt? Dehogyis! Egyszerű fizika, az agyi elektromos jeleknek mezője van, és igen, lehet hogy ezzel irányítani lehet mások testét például vagy a távoli országban élő emberek szívműködését, de erre nincs még bizonyíték. A film sem tud ilyet felmutatni. A csodálatos gyógyulásokról és ennek pszichológiájáról írtam már. Azt érdemes elolvasni, most felesleges itt megint leírni. Ja, és hogy a csodálatos gyógyulások miért inkább cáfolják a hatás, mint bizonyítják.

Placebóhatás pedig van, én nem értek hozzá, de szerintem ők sem. A testük saját magát is sok esetben képes gyógyítani, naponta sok-sok millió sejtünk meghal és újraképződik például. A filmeb azt mondják hogy nem tudják mi a placebóhatás magyarázata, egy perc múlva pedig hallom a magyarázatot, hogy egy olyan hatás amit energiamezők idéznek elő. Ugyanúgy ahogy a TV is ráhangolódik az RTL frekvenciájára, mi is kiválasztunk valamit az elménkkel, az információ és a testünk ezt fogja követni. Ez tényleg így van? Hol van ez bizonyítva? Ezek az információk hiányoznak nekem... Közben arra gondolok hogy a fiatal Claudia Schiffer legyek, de nem történik semmi... Az feleségem szerint meg inkább legyek Eric a True Blood-ból. Nem, nem jött be! :)

Ezután egy nő teherbe akar esni és újabb csodálatos esettel találkozunk, tipikus „utána, tehát miatta” eset. Aztán megint megcáfolják magukat, mondjuk az érzelmi sokkok esetén legalább 1000-1300 biokémiai folyamat indul be a szervezetünkben. Kb egyetértek. De az elején nem arról volt szó hogy ilyen nincs?

Aztán áltudományos magyarázat következik, mi magunk vagyunk a mező, hol sűrűbbek hol ritkábbak vagyunk. Holisztikus kvantum energia mezőből áll, mely minden létező információt tartalmaz és valahogyan egyesít minket az egész univerzummal, de kapcsolatban van és irányítja az összes szervünk működését is és természetesen reagál a gondolatainkra. A mező a teljes univerzumot körülveszi, ugyanakkor vannak a végtagjainknak és szerveinknek kisebb mezői is. Egy felettes madáragy irányítja a madárrajt egyszerre. Nézzünk már meg egy madárrajt! Nem egyszerre mozognak! Csak úgy tűnik, de valójában nagyon kis időkülönbséggel követik egymás mozgását. Hol van az az infirmáció hullámhossz, amire mindig rá vagyunk hangolva? Hol van ezeknek a bizonyítéka? Mert odáig okés, hogy a fizikai anyagokra hatnak erőterek, például a gravitációs vagy mégneses tér, ezt a fizika is leírja, a tudomány nem ellenzi, csak nem kéne így elferdítve használni ezeket a fogalmakat... De kérdezzünk! Hol van a mező adója és vevője? A tér pontjaiban mekkora a mező erőssége? Le tudják írni ezt egy vektortérrel? Milyen messzire hat? Persze ezekre nem kapunk választ, a magyarázat csak ködösítésből és zagyvaságból áll. Hogyan tudjuk melyik mezőre hogyan kell reagálni, hogyan különböztetünk meg különböző mezőket és más emberek mezőit? Más élőlények, baktériumok-fák mezőit ha van nekik?

További hazugságok: A memóriához csak a mező segítségével tudunk hozzáférni, a DNS nem befolyásolja a szerveztünk működését, nem a gének irányítják a biológiánkat, az ember és a csimpánz DNS-e hasonló ezért nem magyarázza a köztük levő különbséget, mi emberek kis biofotonokat bocsátunk ki, a kemoterápia csak az esetek 9 %-ban működik és csak ha hiszünk benne. Már milyen kemoterápia, milyen daganattípus ellen? A gének nem befolyásolják a működésünket? Ennek még ők maguk is ellentmondanak! A biofotonok nem hozhatnak létre koherens fényhálót, ennek semmi értelme, zagyvaság az egész... Vagy a rák kialakulása attól függ milyen családban növünk fel, mármint adoptált gyerekeknél is, semmi köze a genetikához. Részben lehetséges, de nem az elmondott okok miatt, rák kialakulhat mondjuk a környzettől is, ahol pedig nem csoda ha az egész család rákos lehet függetlenül attól hogy saját a gyerek vagy nem.

Eszembe jutott még valami a csodálatos gyógyulásokról. A tudomány sokszor azért nem tud megmagyarázni dolgokat, mert nincs is mit megmagyarázni. Ezek a csodálatos meggyógyulások ahhoz túl kevéssé vannak dokumentálva. Például a nő az agytumorral 6 hónap múlva. Az „orvos” szerint biztos eltűnt a tumor, mert a hormonszintjei rendbejöttek. Egy agydagatot nem lehet kimutatni egy vérvétellel, akkor az elején miért csináltak róla képeket? Utólag miért nem? Ezekkel csak meg akarnak bennünket eteni, el akarják hiteni, az érzelmeinkre akarnak hatni...

Végül pedig lehet hogy én tévedek és minden általam ismert bizonyíték könnyen megcáfolható. Na ezt a cáfolatot nem sikerült megkapnom ebből a filmből, de ezúton kérem a film alkotóit, szóljanak ha meglesz! 

Azt hiszem tovább nincs értelme folytatni. Gondolkozzunk és nyugodtan kérdezzünk ha ilyet látunk! Szerintem mindenki abban hisz amiben akar, erről a filmről ez a véleményem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr994466911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása