Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Megérte menekíteni? Erre figyelj oda!

2012.01.27. 09:20 Moszi0725

A 3 héttel ezelőtti pénzmenekítős, állampapíros cikkről is szeretnék egy kicsit írni ma. Aki akkor kimenekítette a pénzét, 10%-ot bukott csak a forint árfolyamán, és néhány %-os kamatot kap a pénzéért. Sőt, idén eddig a forint a legerősebb deviza a világon! Látszik még, hogy a lakosság inkább kivonta a pénzét a pénzpiaci alapokból. A legtöbben talán otthon készpénzben tartják az értéküket, attól félve hogy államosítják a bankszámlát.


Ha valaki hallgatott rám, most akár 10%-os kamatot élvezhet, miközben erősödött a forint. A kormányunk benyaltigyekezett megnyugtatni az EU-t, javult a hangulat. A kérdés, mi lesz az IMF-fel később. Szükségünk van rájuk, az okosok szerint azonban vége a forint erejének és hamarosan megint elromolhat a hangulat. Ezeken az ugrásokon a külföldi befektetők és spekulánsok rengeteg pénzt keresnek. Ahogy írtam, ebből mi is részesedhetünk.


Másik összefüggés, hogy a 10000 forintos bankjegy a leggyakrabban hamisított magyar fizetőeszköz. Ez annak is köszönhető, hogy a lakosság nem bízik a bankokban és túlzottan használja a készpénzt, amit elősegít hogy kiveszi a pénzt a bankból...


Aztán felvetődhet a kérdés, hogy honnan lehet tudni, hogy a lakosság inkább kivonta a pénzét a pénzpiaci alapokból? Elmondom. Ha megnézel egy bármilyen befektetési alapot, találsz két értéket:

  1. nettó eszközérték
  2. egy jegyre jutó nettó eszközérték vagy árfolyam

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha elosztod az alap egész tőkéjét (nettó eszközértékét) az árfolyammal (egy jegyre jutó nettó eszközérték), akkor megkapod, hogy hány darab ilyen papír van forgalomban. Ha megnézed két időpontban különbséget fogsz találni és ebből (az árfolyammal együtt) kiszámítható, hogy kb mekkora összeget vontak ki az emberek az alapból. Vannak, akik ezeket naponta frissítik egy excel táblázatban és pontosan tudják követni mit csinálnak az emberek...  


Ezek alapján az látszik, hogy a magyar lakosság pénzügyileg sajnos nem művelt/képzett/intelligens, emiatt pont fordítva cselekszik, mint ahogy kéne! Én remélem, hogy írásaimmal egy picit tudok ezen segíteni!

Ezt láttad már?

Mi sül ki a válságból?

Hogyan irányítják a világot a bankárok? 8: Abraham Lincoln

Miért nem kellett volna engedni a devizahitelezést?

Életünk pénzei

A bejegyzés trackback címe:

http://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr933898748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.