Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Kuruzslás az érszűkület elleni vakcina?!

2012.01.27. 08:50 Moszi0725

Mire nem jó a Blikk! Bemutatták az érszűkület elleni vakcinát és feltalálóját Dr. Horváth Istvánt. Emlékeztek még a január 14-i rákbizniszes cikkre? Ez tökéletes példa: magyar találmány, mindenhol működik, itthon szeretnék gyártani, csak éppen nincs szabadalmaztatva vagy klinikailag bizonyítva. Magyarul szerintem valószínűleg fiziológiás sóoldatot kap a reménykedő beteg rongyos 60000 forintért!!!

E cikk folytatása 2012.02.20 óta itt található, érdemes elolvasni!

Szép mi?

"Dr. Horváth István biológus állítja: feltalálta az érszűkület elleni vakcinát, amellyel évente tizenötezer ember életét mentheti meg. Közben a rendőrség kuruzslás gyanújával nyomoz a „csodaszer" miatt. Ami biztos, hogy a betegek között szájról-szájra terjed a fantasztikus gyógyulás reményével kecsegtető injekció híre.  A kutató előadásokon népszerűsíti az oltást, a kétségbeesett betegek pedig sorban állnak érte – Horváth szerint ugyanis az általa feltalált vakcinával visszafordítható és legyőzhető az érelmeszesedés, amely évente hazánkban 15 ezer ember halálát okozza. Öt injekcióból álló kúrát kell kezdetben végig csinálni. Sajnos a kezelést az OEP nem támogatja, így saját zsebből kell kifizetni a vakcina árát – árulta el az egyik leendő páciens, akinek egyik barátja ajánlotta a professzort. Saját magamon és néhány orvos kollégámon is kipróbáltam a szert és használt, de számos idegen országban is tesztelték már. Jó néhány nemzet érdeklődik a találmányom iránt. Ezért is döbbentem meg, amikor szeptemberben kivonult a lakásomra a rendőrség és lefoglalták az ampullákat, az összes kutatási anyaggal egyetemben – háborgott Horváth István.

 

 

 Működnie kell, 60000 forint!

 

 

 

Ám mint kiderült, Horváth István találmányát soha, egyetlen hatóság sem engedélyezte, a szer nem áll szabadalmi oltalom alatt és az állítólagos vakcinát soha nem tesztelték még le emberen klinikai körülmények között. Hogy egy szer forgalomba kerüljön, annak nagyon szigorú feltételei vannak. A szóban forgó „vakcina" semmiféle forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkezik, de azzal kapcsolatban még csak a humán klinikai vizsgálatokra irányuló engedélykérés sem érkezett hozzánk – tudtuk meg Szabó Franciskától az Országos Gyógyszerészeti Intézet szóvivőjétől. "

Mint számomra kiderült, évek óta terjeszti ezt a be nem bizonyított szert és megmentené több ezer honfitársunkat, csekély 10.000 euróért (azóta kaptam a 60000 Ft-os információt). Pedig az egér kísérleti eredmények alapján az a szer alkalmatlannak bizonyult, hiszen kiderült, olyan, mint a fiziológiás sóoldat – tájékoztatott a Magyar Feltalálók Egyesülete.

Mit kellet volna tennie?

Először is szabadalmi oltalmat szerezni. Utána pedig bebizonyítani, hogy a szer nem toxikus, hatásos, stb... ahogy kell. Ő nincs egyedül ezzel a problémával, elsősorban külföldön vannak erre szakosodott cégek akik ezt elvégzik. Hiába mondta, hogy próbáltak (pedig talán nem is) pénzt szerezni a vizsgálatokhoz! Oda kellett volna menni egy gyógyszergyárhoz, hogy tessék, szerintem működik és megegyezni egy mérföldkő alapú fizetésben (bocs, angolul milestone payment). Ez azt jelenti, hogy a gyógyszergyár ad pénzt, hogy az előbb említett cég elvégezze az első teszteket. Ott mondjuk kiderül, hogy nem toxikus és tovább lehet menni. Ez az első mérföldkő, ezután adnak még több pénzt ami elég a a klinikai egyes fázishoz. Ha az megvan, jöhet a második, és így tovább. A szabadalom egy részét megtarthatja és a világon mindenhol árulhatnák.

Ebben az esetben nem arról hallanánk, hogy megint az új magyar találmány forradalmasítaná a világot, de nem engedik, viszont kéz alatt meg lehet venni drágáért!, hanem arról hallanánk, hogy az új magyar találmány elindult nemzetközi útjára, hogy gyógyszerré válhasson és elkezdték a klinikai teszteket. 

Remélem tanulságos volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr783898479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Straub Péter 2012.12.12. 19:21:07

Amennyiben végigmegy a hivatalos teszteken és jól teljesít már nem 60.000 Ft lenne az ára hanem minimum 6.000.000 Ft és eljutunk oda ahol a part szakad! Akiknek igazán szüksége lenne rá azokhoz soha sem jutna el! A gyógyszeriparnak az érdeke, hogy vagy senki vagy csak egy szűk gazdag réteg jusson hozzá a hatásos gyógyszerhez, vakcinához! Ez nem egyedi eset hiszen minden hatásos gyógyszerkezdeménnyel így van az egész világon! Így eljutnánk oda, hogy egy magyar ember nem kicsi handicappel indulhatna a több millió forintos gyógyszer megszerzésére folytatott küzdelemben!

johniee 2012.12.31. 10:49:09

Nos az én esetemben klinikailag igazolhatóan nem működött a szer. A kezelés nem 60.000Ft., hanem 120.000 Ft. mivel a szérumot össze kell kevertetni a véreddel.

A "kezelés" előtt 10,4 volt a koleszterin szintem, fél évvel később szintén 10, egy évvel később még mindig 10-es.

A konzekvenciát szerintem mindenki levonhatja..
és nem, nem vagyok gyógyszerügynök aki szabotálni akarja a nagy találmányt, csak egy balek, aki rövidebb 120e Forinttal

Kabarészínész 2013.01.03. 15:38:07

@johniee: és honnan szeded, hogy a te testednek nem a 10 a normális? A szer érelmeszesedés ellen van, nem koleszterin csökkentésre. Arra ott vannak a gyilkos sztatinok. Nekem pl. 7-es a koleszterinem, de szarok rá, szedek c vitamint, ami a kollagén termelésre kell, így ha van elég kollagén a szervezetben nem a koleszterint használja fel az érfalak hibáinak javítására. Itt állunk 2013-ban, de még mindig nem tudják leírni a koleszterin és annak lerakódásának fiziológiáját. Könyörgöm. Hogyan, de tényleg hogyan lehetne minden emberre ugyanazokat a mérőszinteket alkalmazni? Egy bogyóevő kis nyüzgének hogy lehetne annyi a koleszterinszintje, mint nekem a húsevő állatnak? Legalább a répám az áll rendesen, szinte mindig! Dehogy csökkentem én a koleszterint! :D

ppal 2013.07.11. 14:01:43

@johniee:
A vakcina nem arra való, hogy lentebb vigye a koleszterin szintet, így johniee kommentelő esetében a klinikai eredmény teljesen normális. Az enyém se lett alacsonyabb miután megkaptam, viszont megszűnt a magas vérnyomásom és helyrehozta az érelmeszesedés miatt kialakult szívproblémát.

Hun Magyar 2014.02.18. 17:44:18

""Hogy egy szer forgalomba kerüljön, annak nagyon szigorú feltételei vannak."" Hogy ez mennyire nem igaz, hogy szigorú szabályoknak, meg kísérleteknek vetik alá a kikerülő gyógyszereket meg lehet nézni a You-Tube-on a Pszichiátria, mint halálipar című több részes filmsorozatot!!! MINDENKINEK AJÁNLOM!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.03.04. 08:05:27

@Hun Magyar: én csak a hülyéknek ajánlom. Bár igazából nekik sem.

TiborBTakács 2014.08.06. 17:15:09

@Hun Magyar: Kedves Hun Magyar
Magát az sem zavarja, hogy több száz, vagy ezer beteg gyógyult meg, köztük én is? Én ötven évesen tudtam meg, hogy nagyfokú érelmeszesedésem van. Nekem semmi esélyem nem volt a normális életre, ha sietnem kellett már száz méter után érgörcsöm lett a szívemben. Mindez az érelmeszesedés miatt, amit semmilyen más gyógyszer nem gyógyít még ma sem.
A kezelés után 3 évvel, ma 5-6 kilométert kocogok, és frissnek érzem magam. Nem kívánom, hogy Ön is ráébredjen, érelmeszesedése van. Mert akkor hamar meg fog valamiben halni, de ha az agyában lesz a szűkület, akkor az agylágyulás és el fog hülyülni. És akkor mehet az engedélyért a hivatalba...

franka61 2015.09.01. 18:23:17

@TiborBTakács: én kétszer kaptam meg. Nem vártam meg, hogy amputálják a lábamat. Szorgalmasan dolgoztam /mentem, mentem és mentem /, hogy a kollaterális erek a szűkületeket áthidalják. Az első adag után /2013.01-02hó/ a bal lábam lábfej artériája záródott el, baloldali sympatectomia műtét segített.
A második adag után /2014.01-02hó/ a jobboldali comb artéria záródott el, most a jobboldali sympatectomia műtéten estem át. Az érsebészetek tele vannak olyan emberekkel akik részesültek a csoda vakcinában, oszt mégis amputálva lettek...

Geonczeol Gyula Felvidek 2015.11.22. 10:18:24

@franka61: nekem meg egy baratomnak megoldotta, nem vagtak le a labat a masik nem kapta meg annak meg levagtak a labat. Hogy maga mit csinalt On tudja. Amit mond hazugsag.

Geonczeol Gyula Felvidek 2015.11.22. 10:20:53

@Straub Péter: jelenleg az egesz kezeles 110 ezer forint. 9 oltas, hat het. Minek beszelnek milliokrol? Ez a rendszer soha sem fog megmozdulni, hogy megoldjon barmit is, nemhogy ennek az eljarasnak a bevezeteset.

Geonczeol Gyula Felvidek 2015.11.22. 10:22:54

@Kabarészínész: nagyszeru valasz a bajkeveresre. A koleszterinre a szervezetnek szuksege van, erre a hivatalos vonal mit csinal? mergezi a szervezetet a koleszterin ellen, amire a szerencsetlen szervezet kuzd a mergek ellen es ujrataermeli a kolezterint.
süti beállítások módosítása