Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Kit gazdagítanak a telejósdák?

2011.09.05. 14:55 Moszi0725

A botrányos betelefonálós tévévetélkedők után idén az RTL Klubon és a TV2-n is megjelentek a jósműsorok. Az emelt díjas hívásokból évi tízmilliárdos hasznot húzó magyar médiavállalkozás a világ félszáz országában szédíti a nézőket. Az apró betűs részben maguk is elismerik, hogy humbug az egész.

Magyarország az utóbbi években szinte észrevétlenül televíziós nagyhatalom lett - már ami a betelefonálós tévévetélkedőket illeti. Azokra a kvízműsokra kell gondolni, amelyek Virítom!, Pénzeső, Telefortuna, Nyerő vonal, Kvízaréna és egyéb néven futnak a kisebb-nagyobb adókon. A játékokban a nézőknek egy egyszerű feladványt kell megoldaniuk, és a válasszal egy percenként 300-500 forintba fájó telefonszámot feltárcsázniuk. Aki műsorba kerül, a szerencsétől és több más körülménytől függően akár meg is nyerheti a néhány tízezertől több százezer forintig terjedő összeget.

Rejtőzködő milliárdos
Nagyhatalmi státuszunk abból fakad, hogy e műsorok java részét egyetlen magyar cégcsoport készíti. Annak is zászlóshajója, a Telemedia InteracTV Kft., mely nemcsak idehaza egyeduralkodó a piacon, hanem a világ ötven országába érdemi versenytárs nélkül sugározza vetélkedőit - egyenesen Bel-Budáról, a Böszörményi útról. Itt találhatók a cég központi stúdiói, ahonnan több mint ötven ország tévécsatornájának naponta 140 órában közvetítik műholdon - rendszerint Magyarországra utaztatott anyanyelvi műsorvezetők segítségével - a játékaikat. Ezzel évente százmilliónál is több emelt díjas hívás és SMS gazdagítja őket, illetve a tévéadókat és telefonszolgáltatókat. Arról pedig, hogy sok kicsi milyen sokra mehet, a Telemedia-cégcsoport forgalma árulkodik. A Telemedia Call Centre Investment Limited nevű máltai offshore vállalkozás birtokában álló médiabirodalom az utóbbi három esztendőben évi tízmilliárdos bevételre tett szert Magyarországon; és akkor még nem beszéltünk a máltai anyacég és más külföldi bejegyzésű vállalkozásaik helyi forgalmáról.

 

A Telemedia többségi tulajdonosa egy, a nyilvánosságot jobbára kerülő milliárdos, Törőcsik Jenő. Az eredetileg matematikus vállalkozó cége telemarketing-szolgáltatásokkal kezdte, majd a Szerencsekerék című vetélkedő, a Big Brother, a Survivor és más valóságshow-k telefonos szavazásának lebonyolítójaként vált ismertté. A nagy áttörést az hozta, amikor emberünk rájött: az emelt díjas hívásokra önálló adást is lehet építeni. Így születtek meg a telefonos tévévetélkedők, melyeknek egy a célja: a sokszor bugyuta kérdésekkel és különféle manipulációkkal minél több nézőt rávenni, hogy emelje fel a kagylót.

Utóbb aztán Törőcsikék arra jutottak: nyereményt sem kell fizetni ahhoz, hogy nézők ezrei eszüket vesztve betelefonáljanak a tévébe. Meglovagolták hát azt a világtendenciát, melynek értelmében emberek milliói kilátástalanságukban az asztrológiából, azon belül is a jövendőmondásból merítenek vigaszt. És hogy ez mekkora tömegeket érint, arról a Tárki és az Image Factory közvélemény-kutató intézetek tavalyi felmérése tanúskodik. Eszerint a magyarok negyven százaléka hisz született gyógyítókban, 31 százalékuk vallja, hogy vannak, akik meg tudják jósolni a jövőt, és minden negyedik polgártárs meggyőződése, hogy a horoszkóp "kihat a természetünkre".

A keresztrejtvény tévéváltozatának kikiáltott tévévetélkedők után így Törőcsikék elkészítették a horoszkóp televíziós kiadásának szánt asztroműsorokat. Ezek az adások tavalyig csak kisebb zugtévéken szédítették a nézőket, máraviszont polgárjogot nyertek a két országos kereskedelmi csatornán is. A Telemedia társcége által készített Ezo.tv műsora naponta kétszer egy órában, kora délután, illetve késő este a TV2-n jelentkezik, az RTL Klubon pedig a németországi Questico AG Asztro Show-ja látható délutánonként. Utóbbi cég azonban nem tudta megrengetni Törőcsikék uralmát: a piacvezető Ezo.tv több mint 750 órányi adást sugároz havonta több mint negyven országba; a Böszörményi úti központ mellett világszerte 25 stúdiót működtetnek, ezernél is több anyanyelvi jóssal dolgoztatnak, köztük száz magyarral. A cégcsoport tízmilliárdos magyarországi bevételéből az Ezo.tv 2008-ban még csak 150 millió, 2010-ben viszont már 1,3 milliárd forinttal vette ki a részét.

 

A vesénkbe látnak
A földi rögvalóságon túli világ aprópénzre váltása sosem állt távol a Telemediától: a cég SMS Ige néven már 2002-ben vallásos üzenetküldő szolgáltatást indított, melynek jegyében az előfizetők heti 475 forintért naponta egy transzcendens gondolatot kaptak mobiltelefonjukra. Most viszont már percenként kell ugyanennyit fizetni ahhoz, hogy valaki a 90-es előhívójú emelt díjas számon akár az adásban, akár azon kívül kapcsolatba kerüljön a megfelelő jóssal.

"Kérem a keresztnevét és a születési évét. Köszönöm, Éva, 1949, egy, kettő, három, már küldöm is a pénzenergiát" - ha bekapcsoljuk az RTL Klub Asztro Show-ját, ilyen mondatokat hallunk Lominitől, az egyenesen Atlantiszról szalajtott tisztánlátótól. Joviális külsejét állszakállal misztikussá maszkírozó emberünk mindenféle hókuszpókuszok közepette küldi boldog-boldogtalannak a pénzenergiát, avagy veszi le a rontást a telefonálókról. "A veséjében látok egészségügyi problémákat; anyagi helyzete októbertől fog jobbra fordulni. Ha műsor után felhív, konkrétabb tanácsokkal is tudok szolgálni" - ezt már Mystic, a domina külsejű jósnő darálja a TV2-n, miután kártyával kivetette a betelefonáló nyugdíjas néni jövendőjét.

"A tévéműsor csupán reklámja annak a szolgáltatásnak, amit csinálunk. A lényeg a telefonon keresztüli jóslás" - idézte Törőcsik Jenőt tavaly a Magyar Narancs. Valóban: a jövendőmondók a nap 24 órájában rendelkezésre állnak, hogy telefonon, sőt akár SMS-ben, e-mailben álljanak a kliensek - főként középkorú vagy idősebb nők - rendelkezésére; egy ötszáz szavas írásos jövendölés 7900 forint, az 1250 szavas prognózisért viszont már 18 900 forintot kell kiköhögni. Az Ezo.tv emellett kiterjedt partnerprogramot működtet: ha valaki a maga honlapján vagy más csatornáin hirdeti a céget, 15-20 százaléknyi jutalékot kap minden általa közvetített szolgáltatás után.

És hogy mennyire reklám a jósműsor, azzal kapcsolatban Koltay Tamás, a TV2 szóvivője lapunknak megerősíti: az Ezo.tv a jogszabályok szerint televíziós vásárlás, ezért "esetében a kereskedelmi közleményekre vonatkozó szabályok irányadóak". Vagyis az ilyen adásokból naponta legfeljebb két órát lehet bemutatni, a reklámcélúnak minősített bevételek hat százalékát pedig magyar filmek létrehozására kell fordítani. Kérdés, ezen túl a médiahatóságnak van-e lehetősége fellépni a jósműsorok ellen "Mi csak a televíziós vásárlások más médiatartalmaktól való elkülönítését, a műsor

számok megszakításának szabályszerűségét, a műsorok hangerejét, a televíziós vásárlás egy napra számított időtartamának megtartását vizsgálhatjuk. Eddig ezen szempontok alapján nem tártunk fel törvénysértést a jósműsorokkal kapcsolatban" - mondja a Heti Válasznak Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja. Mint megtudjuk, a megtévesztést főként a tartalmi ügyekben leginkább illetékes Gazdasági Versenyhivatal állapíthatná meg, ám ők eddig csak a tévévetélkedők gyártóit marasztalták el és szabtak ki rájuk bírságot.

Beismerő vallomás
Noha a jósdák azzal büszkélkednek, hogy a legkiválóbb jövendőmondókat alkalmazzák, felettébb önleleplező, hogy amikor a panaszok miatti lehetséges jogkövetkezmények alól akarják mentesíteni magukat, mennyire elhatárolódnak munkatársaiktól. Az Asztro Show szerződési feltételeiben a gyártó Questico AG például felsorolja, mi mindenért nem vállal felelősséget: a jósok által szolgáltatott információk helyességéért és minőségéért, pontosságáért, biztonságáért, időszerűségéért, jogszerűségéért, alkalmazhatóságáért. "Különösen nem felel a szolgáltató olyan károkért, amelyek abból adódnak, hogy a hibás információkat a felhasználók követik" - áll a szövegben, mely így annak közvetett beismerése: az egész hatalmas humbug.

"A tanácsadók nem alkalmasak arra, hogy különböző betegségeket diagnosztizáljanak" - folytatódik a szabályzat; ez a kitétel nyilvánvalóan nem teljesül, hiszen a jósok majd' minden műsorban megállapítják, hogy a betelefonáló idős hölgynek - minő meglepetés - ízületi, keringési vagy veseproblémái vannak. Kérdésünkre azonban, hogy ez alapján el lehetne-e marasztalni a jövendőmondókat, Fülöp Zsuzsanna, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szóvivője nemmel felel. "Akkor tudnánk eljárni, ha a jós a betegséget nemcsak diagnosztizálná, hanem a gyógyításával kecsegtetne, de ez rendszerint nem fordul elő" - mondja.

Kérdés továbbá, hogy ha a jósok szolgáltatásait a gyártók szabályzata szerint csak nagykorúak vehetik igénybe, miért nem látható a képernyő sarkában a 18-as karika. "A televíziós korhatárjelzés nem arra vonatkozik, hogy kik vehetik igénybe a jósok szolgáltatásait, hanem arra, hogy ki az, aki megnézheti az adást. Ebből a szempontból viszont a televíziós jóslásnál nem lenne indokolt a 18-as karika" - nyilatkozza lapunknak Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. Kollarik Tamás ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a törvény szerint a kereskedelmi közlemények nem tehetők közzé olyan időpontban, amikor tartalmuk miatt nem volna helyük a képernyőn. "Helyes lehet tehát az a médiaszolgáltatói magatartás, amely a jósműsorokat a késő esti órákra helyezi, amikor a kiskorúak már feltehetőleg nem televízióznak" - vélekedik a Médiatanács tagja.

A jelek szerint tehát meg kell barátkozni a gondolattal: a hatályos törvények lehetővé teszik a telejósdák működését. Információink szerint azonban az illetékes hatóságok között megindult a párbeszéd arról, miként lehetne jobban érvényesíteni a nézők védelmét ebben a kérdésben. És hogy addig is milyen esetben lehetne megfogni a jövendőmondókat? "Esetleg akkor, ha ki lehetne mutatni, hogy milyen kárt szenvedett a telefonáló. Ha például valaki bizonyíthatóan a jóslat hatására fektette be rosszul a pénzét, és ebből kára származott, akkor meg lehet próbálni perelni" - válaszolja lapunknak Futó Barnabás ügyvéd. Persze a telejósdák sem most jöttek le a falvédőről: nyilván ezen eshetőség kivédésére szögezik le az Asztro Show szerződési feltételei, hogy jósaik nem adhatnak pénzügyi, befektetési tanácsokat.

Jogászi vélemények szerint felmerülhet még egy lehetőség: ha egy telefonálót a jövendőmondó nyilvánosan rossz színben tüntet fel - például azt állítja, rontás van rajta -, s a néző be tudja bizonyítani, hogy szomszédai emiatt fordultak el tőle. Kérdés persze, hogy az eset eljut-e az ítéletig, avagy az ügy már menet közben kudarcba fullad - például azért, mert nem akad bíró hazánkban, aki röhögés nélkül le tudná vezetni a tárgyalást.


Virítják a lóvét
"Nem hiszem el, hogy nem tudod a megoldást! Gyerünk, mindjárt letelik az idő! Autómárka, V-vel kezdődik. Na ne! Itt virítanám a lóvét, te meg nem telefonálsz!" - kérleli a nézőt a dekoltált nő a Viva tévén a Virítom című televíziós játékban. A Való Világ című valóságshow-ban celebbé vált Szögeczki Ági vezette kvízt az Ideabridge Kft. készíti. E cég tulajdonosa ugyanaz a Pakai Tibor, aki Törőcsik Jenő birodalmának zászlóshajóját, a Telemedia InteracTV Kft.-t is igazgatja. A Virítomhoz hasonlóan a legtöbb tévékvíz a milliárdos érdekeltsége; nemhiába érdemelte ki emberünk az amerikai sajtótól "a televíziós játékok Bill Gatese" elnevezést.

A nő állításával ellentétben azonban a nézők telefonálnak - percenként 375 forintért -, csak többségüket nem kapcsolják adásba. A hol durcás, hol agresszív kérlelés célja minél többeket rávenni, hogy ragadjanak kagylót. Elismerte ezt Törőcsik is, amikor 2006-ban így nyilatkozott a New York Timesnak: "Célunk, hogy a show alatt minél inkább emelkedjék a hívások száma. Ha nem emelkedik, valamit megváltoztatunk: növeljük a nyeremény összegét vagy fokozzuk a feszültséget. Utóbbira ezernyi módszerünk van."

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) már 2007-ben felfigyelt a trükkökre, és eljárást indított. A műsorvezetők állításával ellentétben ugyanis nem minden telefonáló kerülhetett a játékba - de nekik is fizetniük kellett a hívásért -, csak azok, akiknek számítógépes válogatással erre lehetőséget adtak. "Sőt volt, hogy foglalt vonal esetén is nőtt a telefonszámla; ezért közbenjárásunkra a telefonszolgáltatók megszüntették ezt a lehetőséget" - mondja Fischer Gábor, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szakértője. Emellett azt sugallták, hogy a helyes válasz automatikusan nyereményt eredményez, holott sok kérdésre több megoldás lehetséges. A gyártók ezért vállalták, hogy mindezen körülményekről tájékoztatják a nézőket, és nem hangzik el olyan állítás, hogy senki nem hívja a műsort.

Nem telt egy évbe, és megszegték vállalásukat. A Telemedia például az akkor az ATV-n futó játékában a GVH szerint tisztességtelenül sugallta: ha a néző telefonál, jutalma egy törökországi út. A nyeremény aztán csak a szállást fedezte, az utazást és más költségeket nem. Ezért a GVH hárommillió forint bírságot szabott ki. Tavaly pedig Törőcsik cégének azért kellett tízmillió forintot fizetnie, mert műsorában a házigazda - a valósággal ellentétben - azt sugallta, hogy senki nem hívja a műsort. (Tíz esetben már a Médiatanács is elmarasztalta a televetélkedőket, és összesen egymillió forint bírságot szabott ki.)

A megtévesztés ennek ellenére folytatódik - nyilván mert a néhány milliós bírság meg sem kottyan a tízmilliárdos forgalmú cégnek. És hogy ha nem annyira a helyes válaszokon, mint Fortuna kegyén múlik a nyeremény, miért nem vonatkozik e műsorokra a Szerencsejáték Felügyelet szigorúbb szabályozása? Most tessék megkapaszkodni: azért, mert a telekvízek az adásban feltett bugyuta kérdések miatt nem szerencse-, hanem "tudásalapú játéknak" minősülnek.


Nesze semmi!
A múlt héten az Ezo.tv két jósát is felhívtuk, hogy választ kapjunk a kérdésre: négygyermekes szülőkként lesz-e ötödik gyermekünk. A szerkesztőséget ezzel jelentős költségbe vertük - hogy a végén ugyanolyan tanácstalanok maradjunk, mint néhány perccel korábban és közel 10 ezer forinttal gazdagabban. Az egyébként nagyon kedves, nekünk és párunknak sok boldogságot kívánó jósasszonyok egyike szerint ugyanis bővül a család, a másik szerint viszont nem.

Lona 06-90-602-790, mellék: 535

"Lássuk csak, kivetem a kártyát. Tessék? Nem, nem kell megadnia a születési dátumát, a hangja is elég. Nos, hadd mondjam el, hogy önben belső bosszúságot látok. A jövője alapvetően örömteli lesz, ezt azonban beárnyékolják a múltból hozott félelmek. A rossz gondolatok pedig gátakat tudnak szabni önnek. Idősebb hozzátartozójával kapcsolatban gyógyult keringési betegséget látok, a felesége viszont alhasi megfázásra hajlamos, sőt kifejezetten petevezeték-szűkületet látok. Nem volt neki ilyen? Azért csak kérdezze meg tőle. Ami a teherbe esést illeti: fél éven belül nem lesz gyermekáldás, de másfél év múlva gyermeket látok érkezni, méghozzá fiút."

Zsóka 06-90-602-790, mellék: 537

"Kérem a születési dátumát. Köszönöm. Nos, ön az előző életében mellőzte a családot, a feleségének pedig a párkapcsolatában kellett rendet tennie. Most szép házasságban élnek, de később ellaposodhat a kapcsolatuk, erre vigyázzon. Elvileg 2012. június 20-a körül fennállhat egy sima szülés lehetősége, de négynél több gyereket nem látok. Tudnia kell, hogyha védekeznek vagy nincs szexuális kapcsolatuk, akkor a felesége nem esik teherbe. Várjon, megnézem a héber numerológiában is. Nos, itt sincs több gyerek. De azért el kell mondjam, hogyha a lélek meg akar születni, akkor maguk a fejük tetejére is állhatnak, akkor is megszületik."

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr393204264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FAQlyás Menyét 2011.09.05. 18:24:07

Ez jó a végén: "Tudnia kell, hogyha védekeznek vagy nincs szexuális kapcsolatuk, akkor a felesége nem esik teherbe."

Viszont a keretes írást hiába kerestem, egy fia keretet nem találtam. Kár hogy csak a végén lett belinkelve, hogy a HV-ból származik, ott a keret náluk.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2011.09.05. 18:26:39

@popocatepetl: Ó a szavazásra is van ötlete tanult kollegámnak: 4 évente van 10 szavazata mindenkinek, és ezt tetszőlegesen lehet eloszlatni VV Viki, Megasztár Böbe, Aranypart Zoli és tetszőleges politikai párt közt. Így ezek a betelefononálósék simán ellőnék az első három hónapban a 10 szavazatukat, és a politikába még véletlenül se lenne beleszólásuk. A belátó értelmes emberek meg fontosabb kérdésekről is szavahatnak, mint a napló örökbecsűje: " Ön szerint átverés a telejósda?

Avatar 2011.09.05. 18:26:59

@DeadEnd: "Viszont a 10 millád nem az égből keletkezik, hanem az emberek fizetik neki, azaz az emberek jövedelméből. Ha ezt betiltanák - mondjuk csalás jogcímén- akkor az ott maradna az embereknél és másra költhetnék."

Az államnak tök mindegy, hogy az 1 bites átlagjózsi költi el a pénzt, vagy kicsalja tőle a jósnő, és ő költi el.
Illetve annyiban mégsem, hogy ha valóban adózik a bevétel után a jósnő, akkor már az államnak is jut konc, tulajdonképpen a jósnővel közösen fosztják ki a csórikámat.

kigyurt álat 2011.09.05. 18:37:23

"tízmilliárdos bevételből nagyon szép adót fizetnek, az állam meg nem vág le egy aranytojást tojó tyúkot."
Mivel papíron egy máltai offshore cég a tulajdonos, így sok adót nem fizetnek, az biztos.

Azt meg sose értem, hogy egy jó képességűnek látszó ember (matematikus) miért nem tud valami értelmes dolgot csinálni ahelyett, hogy a hülyéket lehúzza.
Például szervezzen felvilágosító tanfolyamokat, vagy akármi mást, hogy a köznép ne legyen annyira ostoba, hogy ilyen jósdákban át lehessen baszni őket. Pesze világos, hogy ez nem lenne anyagilag annyira hasznos, de a pénzes értelmiségnek némi felelősséget is kellene vállalnia a köz érdekében. Ha másért nem, legalább azért, hogy mire a gyerekei és unokái felnőnek, ez egy normálisabb országgá váljon.

soproni1 2011.09.05. 18:40:42

@DeadEnd:

Ennyi erővel be kellene tiltani a coca-colát !

Avatar 2011.09.05. 18:44:26

@kigyurt álat: "Mivel papíron egy máltai offshore cég a tulajdonos, így sok adót nem fizetnek, az biztos."

Nono! Minden hívás árának az ötöde eleve ÁFA, a maradékot megfelezik a telefon társasággal, így a Tcom nyereségadójának egy részét is az ilyen cégeknek köszönheti az állam.

"Például szervezzen felvilágosító tanfolyamokat"

És arra ki menne el? Miből lehetne fenntartani?

soproni1 2011.09.05. 18:46:23

Amúgy meg hányan vásárolnak teleshop-ban ? Minden 5x annyiba kerül, mint a boltban. Ezt hívják a választás szabadságának. Ha lehet szombaton reggel éhgyomorra istentisztelet, akkor kell ilyen is.

A neves divatcégek a vazelint hányféle néven adják el ? Mert megérdemlem ?

indapass90210 2011.09.05. 18:49:46

@soproni1: azért a coca-colának az élvezeti érték mellett van gyakorlati haszna is. Pl ébren tart, ami néha jól jön.

kigyurt álat 2011.09.05. 18:54:17

@Avatar: lehet hogy fizet áfát, talán annyit, talán kevesebbet. nomeg nem véletlenül máltai az a cég, így nyilván jobban kijön.

"És arra ki menne el? Miből lehetne fenntartani?"
Azért jó képességű értelmiségi az illető, hogy ezt megoldja. Csak ne az átbaszás lenne a munkájának a lényege...

Tapogatott Kukorica 2011.09.05. 18:58:20

"a magyarok negyven százaléka hisz született gyógyítókban, 31 százalékuk vallja, hogy vannak, akik meg tudják jósolni a jövőt, és minden negyedik polgártárs meggyőződése, hogy a horoszkóp "kihat a természetünkre"."

Asztabazmeg, én meg csodálkozom, hogy itt fülkeforradalom zajlik :O

uruk.hai 2011.09.05. 19:04:26

80 éves nagyapa betelefonál a rádióba: - Halló a játékra jelentkeznék!

- Nagyszerű!!! Lenne három kérdésem, felkészült?
- Igen!
- Szóval mi az: két keréken van és gurulni lehet vele?
- Bicikli!
- Nem rossz, de mi konkrétan a mountain-bike-ra gondoltunk... Második kérdés: négy kereke van, meg motorja is meg kormány, mi az?
- Autó!
- Nem rossz, de mi konkrétan az Audira gondoltunk... Harmadik kérdés, de erre jó választ kell adnia: mi az, szárnya van, motorja, kerozinnal megy és repülni lehet vele?
- Repülő!
- Nem rossz, de mi konkrétan a Concorde-ra gondoltunk... Sajnos nem
nyert, majd legközelebb!
- Elnézést, ne haragudjon, lehet nekem is egy kérdésem?
- Természetesen!
- Mi az az utca sarkon áll és pénzért árulja magát?
- Hát qurva!
- Nem rossz, de én konkrétan az anyádra gondoltam...

soproni1 2011.09.05. 19:05:06

@Dövan: A Mágikus Erzsike is fel tud dobni, ha megjósolja a darukezelő tanfolyamot ! És ez még nem is savasítja a szervezetet.
Néha szoktam nézni ezeket, főleg, amikor valamelyik buzerka jósol. Most már csak a kérdést kapcsolják be, mert pár éve okoskodott a betelefonáló.

esprit 2011.09.05. 19:11:18

Szóval, aki ilyen műsorokba betelefonál, attól megvonnám a szavazati jogot.

kvadrillio 2011.09.05. 19:19:17

én bárkinek küldök 1.000 Ft-ért este fél 9-kor PÉNZENERGIÁT ! :)
...NA JÓ...REGGEL FÉL 9-KOR IS HAJLANDÓ VAGYOK RÁ....

SŐT !

ORBÁN VIKTORRÓL LÁTATLANBAN MEGMONDOM, HOGY LESZÁLLT A HERÉJE ! MIND A KETTŐ !

DE HA NEM, AKKOR MAJD LE FOG ! :o)ŐSSZEL !

indapass90210 2011.09.05. 19:22:29

@soproni1: Ez még amúgy egy professzionális szolgáltatás ahhoz képest, ami a MusicTV-n megy esténként. Jolán+Béla: 97% Csodálatos a kapcsolatotok. :D

A világ 2011.09.05. 19:23:01

@Dövan: Az a speed, amire te gondolsz :)

indapass90210 2011.09.05. 19:23:46

@soproni1: Faszokat, a sváboknak aztán tényleg azért nagy az orra, mert ingyen van a levegő :D

united skates 2011.09.05. 19:23:46

nincs ezzel nagyobb baj, mint az összes többi olyan foglalkozással, mint amiből ma itt meg lehet élni biztosan, anyagi biztonsággal. a manágerek országában ha a szart, a semmit adod el, vagy erre hivatmozva fosztassz ki embereket, akkor vagy sikeres. ha van hozzá diplomatád meg ódid, már magyar elit vagy.

tudás, produktum, időtálló alkotás, létező termék, ezek a hitvány dolgok itt. mennek is kifele az országból ezek a dolgok, ha véletlenül mgeszületnek. ez a matematikus ennek a mai kultúránknak a csúcsa és a mai elit szimbóluma. no meg persze a tömeg, aki boldogan tejel neki a semmiért. meg az, aki komolyan megmagyarázza, hogy ez így oké, mert ""törvényes"". (biztos nem érdekelt a bizniszben, elhittem.)

és persze a demokrácia legfontosabb alapelve a legalapvetőbben bukik meg azáltal, hogy ezeknek a hülyéknek szavazati joguk van. innentől aztán mindegy, hogy ki kit képvisel. meg is lehet nézni, milyen színvonalú választott vezetőink vannak 20 éve. tahóland.

zsidózni meg fölösleges: az ősmagyar szittyabetyár hazugság- és giccspiac biznisz pont erről szól, ugyanilyen színvonalú közönségnek.

kvadrillio 2011.09.05. 19:24:50

nekem elég, ha előveszem a telefonkönyvet, behunyt szemmel rámutatok egy névre és egyből megmondom róla, hogy 5-ös ikrei lesznek !

de, ha nem...akkor a kecskéje megellik !:)

...nem is kell, hogy telefonáljon...:D.

..elég ha narrátor Évike telefonál be: hogy igen ! Minden úgy igaz eddig amit megjósoltam neki ! Minden úgy történt ! :))))))))))

mer Ő, igazol en gem, hogy MILYEN EGY OKOS JÓS IS VAGYOK ÁM ! :o))))

indapass90210 2011.09.05. 19:25:11

@A világ: na az tényleg nem lenne rossz, ugyanis a kólával pl az a baj, hogy kurva nehéz vezetés közben felszívni a rücsis műszerfalról.

kvadrillio 2011.09.05. 19:26:29

ÁTVERÉS SHOW A KÖBÖN !

HA-HA-HAAAA...

csikarcsi 2011.09.05. 19:29:29

@Sarkalatos hozzászóló: Orvosnak sürgősen mutasd meg magad, mert tuti, hogy erős fóbiában szenvedsz.

indapass90210 2011.09.05. 19:32:13

hu.ezo.tv/jos/lulli

"Kedves LULLI!
A férjem ( László 1966.02. 23) házasságon kívüli (Mariann 1980.08.05) kapcsolatot létesített. Elküldtem, hogy akkor jöjjön vissza, ha lezárta a kapcsolatát. Ő azt mondta, mindenképp be szeretné fejezni ezt a viszonyt.
A kérdésem: őszinte a férjem mikor azt mondta, hogy le akarja zárni a szerelmi viszonyát, és mikorra sikerül neki?
Hajnalka 1962.01.16.

Lulli válasza:
Kedves Hajnalka!
AZ igazi érzelmek ép az ilyne cselekedetekben mutatkoznak meg, mint amit most Ön lépett. Nagyon úgy néz ki, egy hónapon belül kopogtat Önnél, és hálás lesz, hogy esélyt a dott neki. Egy hosszú élet során minden megtörténhet, bizalomra, és türelemre van szükség...azonban ha 1 hónap múlva még nem látszanának lépések, tűzzön ki határidőt! "

indapass90210 2011.09.05. 19:36:29

hu.ezo.tv/jos/diamond

Zsuzsi, Budapest kérdése 2011. július 21. - 13:09
Kedves Diamond!
Zsuzsi vagyok, 89.07.16.án születtem. Nagyon kétségbe vagyok esve :( A párom (82.08.19.) mostanában hanyagol, elérhetetlenné teszi magát, mintha direkt kerülne... nem értem miért :( Haragszik rám valami miatt? Van más nő is az életében?? És hát végül is... mit érez irántam tulajdonképpen, szeretné még folytatni a kapcsolatunkat? Milyen jövőt képzel el velem?
Válaszát nagyon szépen köszönöm!!

Diamond válasza:
Kedves Zsuzsi!
Szép napot Neked!:)
Direkt kerül!
Sajnos van más nő körülötte,s nem tudja mi tévő legyen.Harcol saját magával,össze van zavarodva,s sajnos túl sok a káosz és a hazugság ami körül veszi őt!
Szeret még Téged,de most nem tudja mi tévő legyen.
Irj neki egy sms-t.Írd ezt:"OKÉ RENDBEN.BÉKÉN HAGYTALAK!"-s ezután hagyd őt békén!semmi mást ne írj csak ezt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!S utána várd meg amíg majd ő keres!!!..ez lehet hosszú napokba telik de bírd ki!S utána újra meg kell hódítanod!
..Aki fel akar törni az égbe, annak hinnie kell a saját csillagában..
Szeretettel:Diamond

Ahogyan írnak.... ....hát az alapján nem véletlen, hogy nem agysebész lett egyik foglalkozása sem :)

csikarcsi 2011.09.05. 19:36:36

@uruk.hai: Ez nagyon jó! Akkorát röhögte, hogy ihaj.

soproni1 2011.09.05. 19:39:18

@Dövan:

Ilyeneket Veres Pali bácsi is tudott írni a Pajtás magazinba ! pl. Lehet-e nemi életet élni egy kecskével ?

2011.09.05. 20:07:24

Valahol van 2 levelem az ORTT-től, ahol feljelentettem az egyik 'Virítom' típusú műsort, hogy nem fogadták el a helyes eredményt egy betelefonálótól. Helyt adtak a panaszomnak a felvétel és a csatolt képernyő kép alapján... de hogy aztán mi lett a bünti, azt nem tudom.

Dolgozónép 2011.09.05. 20:11:25

Az ókorban a Delphoi jósda kaszálta le a hülyék adóját, a középkorban meg a papok. Tessék tájékozódni, művelődni. Nem kerül szinte semmibe, az időn kívül. Ne tessék hülyének lenni.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.09.05. 20:34:40

Én dolgoztam olyan cégnél ahol ilyen műsorokat csinálnak. Én másik részlegnél dolgoztam, nem vennék részt ilyen szennyben.
Azoban azok akik ott dolgoztak, nulla lelkiismeret furdalással csinálták. Jó pénzeket kaptak érte. És nagyjából senki, de senki nem kritizálta őket amikor arról volt szó hogy esetleg ő is részesül ezekből a munkákból/pénzekből.

Ilyen egyszerű a világ.

A zsíros-lógós állami melókat is addig kritizálja mindenki amíg ő nem kerül oda a húsosfazékhoz.

Tisztelet a kivételnek, annak a pár embernek...

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 20:44:40

@HK417: dehogynem, sajnos több millió polgártársunk van, aki tévéelőfizetési díjjal hizlalja ezeket a senkiháziakat igénytelenségből vagy megszokásból, segílyes cigánytól az "értelmiségiig". Ha rajtam múlna, csak azok nézhetnének tévét, akik lemondanak a választójogukról. Emellett a 8 elemi tantervi követelményeit mindenkivel elvégeztetném (írási, szövegértési, számolási stb. alaismeretek). Ha valaki 70 éves koráig sem képes rá, pedig orvosilag épelméjű, akkor 71 évesen is bentlakásos iskolában tartanám. Persze addig nem szavazhatna. Ezeket az RTL Klubokat a putriscigányok és hasonló értelmi színvonalú proletárok által megszavazott kormányok éltetik közvetve is és közvetlenül is. A telejósda csak a jéghegy csúcsa.

csiri bá 2011.09.05. 21:08:00

nem értem ezt a sok lázadozót, tuti működik a tévéjóslás, csak a tévét kell jó helyre tenni, a "gazdagság, siker életterület"-re.

91.83.231.242/szines-tipp/6-szines-tipp/46216

energetizálásra, pénzvonzásra kitűnő a tv...

:D :D :D

KenSentMe 2011.09.05. 21:25:46

Amíg van lószar, addig van veréb is..

higyjétek el, aki fogékony az ezoterikára, az ígyis, úgyis kifizetné ezt a pénzt. Elmenne a búcsúba a cigányasszonyhoz kártyát vetetni, vagy a munkatársa barátnője nagyanyjának őrült mostohatestvéréhez tenyérjóslatni, mert az olyan misztikus .. elmenne reikizni, táltost keresne, pilisi szívcsakrát. az, hogy valaki ebben az igényben meglátta az üzleti lehetőséget, hogy ezt az emberek házába lehet vinni esténként, aztán letarolta a piacot, az pusztán üzleti zsenialitás.

A lehúzós nyereményjátékokban inkább van valami tetűség, hogy ott villog az óra, hogy 30 másodperc van már csak, most kell csinálni, és ezt megcsinálják 20x, kisajtolják az összes gyengeelméjűből az utolsó forintjukat is, aztán az az egy szerencsétlen nyertes, aki már vagy 100x telefonált nekik, az se nyer többet 10 000 Ft-nál.. igen, ebben van valami gyomorforgató. Biztos rendesen kentek meg embereket, hogy valahogy szemet hunyjanak a szabadrablás felett - ugyanakkor ez is olyasmi, ami része minden igazán nagy üzletnek.

És ha van egymilliárd forintod, két kastélyod meg egy helikoptered, és minden nő rajtad lóg, akkor nyilván nem fogsz azokra gondolni, akik emiatt rosszul jártak.

papugaja 2011.09.05. 21:26:51

Akik itt lehülyézik a hiszékenyeket, azok jobb, ha tudják, hogy az időskori elbutulás (demencia) egyik első jele a hiszékenység.
"Jolika vagyok, hatvanhét, és szeretném kérni az azonnali pénzenergiát."
Kapott is. Én meg megvilágosodtam:
Ez ugyanúgy köztörvényes bűnözés, mint amikor gázosnak, meg rendőrnek adja ki magát a besurranó tolvaj. Vagy megváltónak a politikus.
Antraxot nekik! Aztán atomot.

lilly.alien 2011.09.05. 21:30:33

Ahogy azt Al Bundy is mondta:
"A csillagok állása szerint jóképűbb vagyok ma, mint tegnap."
Az ilyen műsoroktól zuhan az én IQ-m percenként 10-zel...

alien 2011.09.05. 21:33:16

Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el. és ez bűncselekmény ennyi valaki tegyen feljelentést

ideasz 2011.09.05. 21:39:15

István a tisztánlátó Médium!!!!!
Fantasztikus élmény.
Bár normálisabb országban gondolkodás nélkül tarkón lőnék.....

soproni1 2011.09.05. 21:49:53

@ideasz:

Minden országban van ilyen "Táltos". Ráadásul ezek még kinézetre is hasonlítanak. Copf, bőrdzseki, körszakáll. Valszeg a nemi identitásuk is hasonló.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 22:10:30

Könnyű annyival elintézni a csalókat, hogy akiket átkúrnak, meg is érdemlik. Az ilyeneket minden épeszű társadalom üldözi, több okból is. Az egyik, hogy elszemtelenedve a nyakunkra fognak nőni (már rá is nőttek). Másik, hogy jobb helye is van a hülyék pénzének, mint szélhámosok zsebébe tömni, vehetnének rajta pl. paradicsomot, vagy kifesthetnék a házukat. Az uzsorát sem lehet annyival elintézni, hogy minek kértek tőle kölcsön. Intézze el annyival ezt az, aki szeret kigyúrt uzsorás kőgazdag vércigányok utcájában lakni.

A rendőrségnek hivatalból kellene eljárnia. Gondolom, hivatalból szokták olvasni a kurucot, nekem ne mondják azt, hogy nem tudnak az esetről, és csak a feljelentésre várnak.

demján marley 2011.09.05. 22:14:23

@soproni1: mit vársz az ilyen suttyóktól? ha turulpólót árulna, rögtön a tipikus ősi hun vonásokat fedezné fel a csávón.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 22:23:50

@demján marley: jellemző, bibsikém, hogy a turulpólóárus jutott eszedbe a késsel keresztelt telejósdás szélhámosról. Tudod, aki turulpólót vesz, az azt kapja, amit venni akart, szemben a telejós fajtársaddal, aki apróbetűben megjegyzi, hogy nem is tud jósolni, és kizár minden felelősségvállalást.

ElPadre 2011.09.05. 22:24:41

zsóka bejön, praktikus, nevel. :D

ifrance 2011.09.05. 22:30:55

azt nem értem, hogy ha a világ majd' minden pontján működik a vállalkozása, és húzza le az embereket, akkor miért nincs benne legalább annyi gerinc, hogy a saját népét ne sanyargassa. legalább most hagyná abba, hogy már felfutott a cége. mocskos csaló, egy esetben küldenék emelt díjas sms-t, ha a csillagba kellene beszavazni. a vagyonát meg zárolni kellene aztán jótékony célra felhasználni.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 22:35:45

@ifrance:

"miért nincs benne legalább annyi gerinc, hogy a saját népét ne sanyargassa"

Nézz rá Törőcsik Jenő fejére: kereso.nava.hu/gallery/show/id/1097234

Szerinted melyik a saját népe? Alighanem ugyanaz, mint Akos Kerteszé. Ahol az a nép lakik, ott meg eleve tilos a szerencsejáték; a Lauder-féle Zsidó Világtanács ettől még persze máshol egyenesen kaszinóvárosokat épít.

2011.09.05. 22:56:21

Ez kb a 2008as állapotot írja le, teljesen idejétmúlt. Napjainkban 10 adás sincs már. Vergődnek.

Állítom ezt a cikket más szóhasználattal vagy már vagy tízszer olvastam. Ha újra előveszik legalább vmi újat tegyenek bele. Persze, hogy a suttyók háborogjanak rajta, arra jó.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.05. 22:59:08

Ami a pirosan kiemelt részt illeti: olvassa el valaki a Windows akármelyik változatának EULA-ját... a(z erősen limitált) garancián kívül, ti. hogy visszaadják a pénzt vagy új szofvert adnak (saját belátásuk szerint), kijelentik hogy a szoftver semmire sem jó, semmilyen elvárást sem lehet támasztani vele szemben és bármilyen kárt okoz, az a vásárló egyéni problémája.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.05. 23:04:24

@Sarkalatos hozzászóló:

"Az ilyeneket minden épeszű társadalom üldözi"

Például melyik? mert ezek a műsorok (legálisan) lézetnek Ausztriában is, Németországban is, az USA-ban is, Kanadában is...

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 23:04:54

@mchami: világos, 2008-as csalás nem csalás, pláne ha ma "10 adás sincs már", legfeljebb itt-ott egy- kettő. Ez a suttyó amúgy a magadfajták új szavajárása? demján sándor olvtárs is mintha pont használta volna pár hozzászólással feljebb, bár szerinte lehet, hogy csalás a csalás, csak kisebb, mintha turulpólót árulna valaki.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 23:07:22

@neoteny: csakhogy a Windows az működik, a jóslás meg nem. Na meg a Windows nem azt írja az apróbetűsben, hogy oprendszerként nem használható.

Másikra: ők meg nyilván ránk mutogatnak, hogy dehát itt is lehet.

"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.05. 23:07:23

@Sarkalatos hozzászóló:

"Ahol az a nép lakik, ott meg eleve tilos a szerencsejáték"

Hazudozol össze-vissza:

www.global-lottery-review.com/israeli-lottery.html

Messidor 2011.09.05. 23:11:11

Engem neha szorakoztatnak ezek a musorok!Jo latni,hogy vannak nalam hulyebbek is,akik beszopjak a "millioszoros penzenergia"meg a "ma sokkal fenyesebb a fenykor,soha vissza nem tero alkalom"-szeru dumakat.Szerintem a szerkesztok is jokat rohognek a sok balfaszon aki elhiszi ezeket az egyre nagyobb baromsagokat.

Hajdú Peter 2011.09.05. 23:11:37

A szavazati jog megvonasat, tamogatom, a telefonalok eseteben.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.05. 23:12:31

@Sarkalatos hozzászóló:

Kivéve amikor nem működik a Windows (ezerszámra bocsátják ki a patch-eket, amiket nyilvánvalóan azért készítenek mert ott _nem_ működött) ill. amikor a jóslás "működik" (placebó effektus, ill. véletlen "találat").

"ők meg nyilván ránk mutogatnak, hogy dehát itt is lehet"

Ezek a programok Észak-Amerikában már akkor is futottak amikor még a lottó/totó volt az egyetlen ostobaság-adó Mo-n.

vauvauvau 2011.09.05. 23:13:44

Börtönbe kéne zárni azt a gazembert!

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 23:26:24

@neoteny: a lottó és a sportfogadás kivételével kifejezetten tilos. Olyan ez, mintha azt mondanád, hogy Magyarországon szabad cannabist termeszteni, mivel kutatóintézeteknek minisztériumi engedéllyel szabad. Nálunk például nincs ilyen törvény, hogy tilos a szerencsejáték, kivéve ezt meg azt. Nálunk szabad, néhány kivétellel, Izraelben meg tilos, néhány kivétellel.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 23:27:47

@neoteny: jó, mondj egy funkciót a Windowsban, ami nem működik, vagy nem a dokumentáció szerint működik. Figyelek.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.05. 23:37:35

@Sarkalatos hozzászóló:

"a lottó és a sportfogadás kivételével"

Tehát az idézett állításod hamis volt.

Az Ószövetségben van valami arra vonatkozóan hogy a hithű zsidó közösség ne tűrje meg maga között a boszorkányokat, jövendőmondókat és egyéb kamugépeket; és tudomásom szerint az izraeli törvényeknek figyelembe kell venniük a különféle orthodox vallási törvényeket (hogy milyen mértékben, nem tudom, de a Knesszetben ülnek orthodox zsidó szekták képviselői is és gyakran nagy befolyással bírnak a különféle koalíciós kormányzatokban).

Nem mondok én a Windows-ról semmit; te mondd meg azt hogy melyek azok a "minden épeszű társadalom [amelyik] üldözi" a TV-s/betelefonálós jósműsorokat.

popocatepetl 2011.09.05. 23:42:26

@Öltönyösrabszolga: Gratulálok a kolléga ötletéhez. Valószínűleg működne, s mégis demokratikusabb mint a cenzusos módszer, a végeredmény pedig ugyanaz.

popocatepetl 2011.09.05. 23:44:56

@ifrance: "azt nem értem, hogy ha a világ majd' minden pontján működik a vállalkozása, és húzza le az embereket, akkor miért nincs benne legalább annyi gerinc, hogy a saját népét ne sanyargassa "

Nyugi, ott nem sugároztatja.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 23:53:19

@neoteny:

Ügyesen csúsztatsz. Ha van egy szabály, miszerint X dolog tilos, de van pár kivétel, akkor azt mondani, hogy X tilos, nem hazugság, hanem igazság. Ha azt mondod, Magyarországon városban legfeljebb 50-nel lehet menni autóval, nem hazugozlak le, még ha vannak 70-es táblák is néhol, és magánterületen mehetsz akár 300-zal is. Izraelben tilos a szerencsejáték, Magyarországon nem. Ezt árnyalhatod a kivételekkel, de nem tagadhatod, már ha ragaszkodsz a tényekhez.

Az is téged minősít, hogy a világszerte legalább százmilliók, közte a legjobban menő cégek által is használt Windowsra azt mondod, hogy nem működik, de példát nem vagy hajlandó mondani állításod bizonyítására. Egyenesen dacból nem, nehogy be kelljen vallanod, hogy "hú baze, tényleg, faszságot mondtam, de legalábbis ordasat túloztam".

Azt az állításomat természetesen kész vagyok megvédeni, hogy minden épeszű társadalom üldözi a csalókat. Szó szerint:

"Könnyű annyival elintézni a csalókat, hogy akiket átkúrnak, meg is érdemlik. Az ilyeneket minden épeszű társadalom üldözi, több okból is. "

De hogy legyen tétje is a dolognak, nevezd meg, melyik tíz ország büntető törvénykönyvéből vett idézettel tudom ezt bizonyítani, ti. hogy büntetik a csalást. Legyen 150 ezer forint a tét, ez egy havi nettó átlagbér. Ne aggódj, szabad nálunk fogadni, és nem fogom elfelejteni leadózni, ha én nyerek.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.05. 23:58:11

@Sarkalatos hozzászóló:

"ha ragaszkodsz a tényekhez"

... amely tény az, hogy te _határozottan_ a szerencsejátékok tilalmát állítottad, aztán kiderül hogy azok a "kivételek". Bebuktál, propagandatölcsér.

Nem nekem kell megneveznem a "minden épeszű társadal[o]m"-at; te hivatkoztál rájuk nagy arccal, hát villants.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.05. 23:59:07

@Sarkalatos hozzászóló: még 30 percig érvényes az ajánlatom. Ha elmész most aludni, arcvesztés nélkül kiléphetsz a számodra egyre kínosabb helyzetből, amit több frontra is kiterjesztettél, majd reggel beírod legfeljebb, hogy elaludtál.

insert random 2011.09.05. 23:59:25

@Sarkalatos hozzászóló: Nyilvánvaló troll nyilvánvaló, kár, hogy itt ennyien beveszik. Azért még gyakorolj, ígéretesnek tűnsz, igazi profi troll is lehet belőled.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.06. 00:02:42

@Sarkalatos hozzászóló:

A kínos az, hogy egy nyilvánvaló hazugság rád bizonyosodott, és még meg is próbálod elmagyarázni az elhalálozott paciról hogy csak "kivételesen" alukál.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.06. 00:06:02

@neoteny: a kivétel nem tagadja meg a szabályt. Azt meg, hogy a csalást üldözi a törvény talán a Föld minden országában, talán csak te vonod kétségbe, nincs mit villantanom róla, legfeljebb pénzért.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.06. 00:14:24

@Sarkalatos hozzászóló:

Milyen kivétel? A lottó hol kivétel a "szerencsejáték"-ok alól?

A jóslás hol "szerencsejáték"?

A saját egyértelmű szavaidért sem vállalsz felelősséget, és hinni kellene neked? ugyan már...

"a csalást üldözi a törvény talán a Föld minden országában"

... tehát Mo-n is. És akkor így (talán) minden ország az "épeszű társadalmak" kategóriába esik, magyarán semmit nem mondtál az ominózus mondatoddal.

Az hogy _te_ valamit csalásnak értékelsz, a magánügyed; az hogy a _törvény_ mit tekint csalásnak meg a törvényhozás ill. igazságszolgáltatás ügye. Az apróbetűs "disclaimer"-nek épp' az a lényege hogy a publikálása által a fogyasztó nincs megtévesztésben tartva; szóltak neki hogy nincs számonkérhető teljesítmény, ha ezzel együtt ő jónak látja a saját pénzét ilyesmire kiadni, hát lelke rajta.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.06. 00:18:37

@neoteny: befejeztem veled a vitát, nyúlbéla. Money talks, bullshit walks. Van még 10 perced betolni a tétet.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.06. 00:22:28

@Sarkalatos hozzászóló:

"Money talks, bullshit walks."

Indeed; and the money is being made off the stupid, ignorant & air-headed by the bushel. People can bitch all they want but the old saw "buyer beware" is still in effect.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.06. 00:33:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Bammeg, szólhattál volna a MOST előtt... elfelejtettem kinyitni az ablakot és most üvegcserép között pörög a pénzenergia amit átküldtél.

Első mohikán 2011.09.06. 00:41:33

Aki hülye, az haljon meg! Mennyire igaz! Tessenek csak egy picit is belegondolni -a nyilvánvaló marhaságoktól eltekintve- mielőtt felemelik a kagylót; ha tényleg jós az illető a képernyőn, akkor miért nem találja ki a lottó számait? Ha tényleg képes "pénzenergiát" (haha) küldeni, miért nem küld saját magának és miért kell pénzért üldögélnie a stúdióban? Ennyi gyengeelméjűt látva sokszor kételkedem abban, hogy állítólag az átlag IQ 100.

Első mohikán 2011.09.06. 00:56:10

Egyébként minden tiszteletem ezé a Törőcsiké.
Mivel -Einstein után szabadon- az emberi butaság végtelen, kézenfekvő, hogy ezt pénzzé kellene konvertálni. Ő rájött a módjára, megérdemli, hogy meggazdagodjon belőle.
A sok marha pedig okuljon a saját hülyeségéből, tekintse tanulópénznek amit kidobott a telefonra.
Tulajdonképpen egyfajta szolgáltatásnak is tekinthetjük; pénzért tudatosítják -előbb vagy utóbb, de egyszer biztosan- a betelefonálóban a saját butaságukat és ezáltal a jövőre nézve óvatosabbak lesznek, ergo pénzt takarítanak majd meg.
Így lészen általuk -is- jobb a világ. :-)

insert random 2011.09.06. 01:31:44

@taxi33: Az odáig rendben van, hogy aki ilyesmire pazarolja a pénzét az megérdemli. Viszont az a gátlástalan gazember, aki ebből meggazdagodik, rohadtul nem érdemli meg azt a pénzt. Ezekkel a műsorokkal a tévé (és a hatalom, ami annyiban hagyja) azt üzeni a társadalom azon részének, akik tudják, hogy ez a dolog átverés, hogy csalással lehetsz sikeres. Mert ez bizony az, még ha csak a legostobábbak ülnek is fel neki.

Qju 2011.09.06. 01:43:40

Mijja faxért nem lehet első körben egyszerűen csak az emelt díjas telefonhívásokat megszüntetni?

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.06. 01:52:44

@insert random:

"Mert ez bizony az, még ha csak a legostobábbak ülnek is fel neki."

Én a(z el)csábítás kategóriába sorolom: a betelefonálók azt hiszik hogy valamilyen előnyre tesznek szert a pénzük költésével, ti. hogy tudni fogják a "jövőt", vagy "a rontás" lekerül róluk. A legtöbb "jós" meg csak ugyanazt csinálja mint amit a házalók is csinálnak: cold reading (általánosságok bugyogása amit mindenki magára tud venni), "pozitív energiák sugárzása" (magyarán szólva a fogyasztó seggének ügyes nyalása) stb. stb.

Szép dolog? egyáltalán nem. Törvényes? általában igen, különösen ha ott van az apróbetűs rész.

Egy szabad társadalomban nem lehet megmenteni a polgárt a saját hülyeségétől; az olyan atyáskodó társadalomban ahol meg mindentől "védve" van az átlagjóska nem sok szabadság marad.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.06. 01:57:29

@Qju:

Mégis milyen elv alapján? Hogy az ostobák képesek elszórni a pénzüket általa? Akkor meg lehetne szüntetni a nyerőautomatákat, a kaszinókat, a Szerencsejáték Rt.-t, a kocsmákat, a dohányipart, a szervezett/kereskedelmi "sportokat"...

bubo cupropenis 2011.09.06. 02:46:34

A saját hülyeségétől nem lehet senkit megvédeni és nem is kell.
Akinek annyi pénze van, hogy ilyen baromságokra szórja el, az viszont ne panaszkodjon, hogy devizahitele és életvezetési problémái vannak.
Mert én egyszer fél füllel hallottam egy betelefonálót egy ilyen műsorban, aki a hitelével kapcsolatban kért tanácsot. Emelt díjas hívásra volt pénze és esze, meg rossz pénzügyi döntést hozni.
Ha én meghallanám, hogy egy munkavállaló ilyen jósokban, horoszkópokban, ráolvasásban hisz, akkor ki is tenném rövid úton. Egyszerűen nem lehet egy olyan emberben megbízni, akinek az életét ilyen babonák irányítják.

Szerveznek a városban ilyen "angyal" tanfolyamot. Nyilván erre mozdulnak az unatkozó, baszatlan kismamák, rokkantnyugdíjas varrónők, be-ezoterikusodott pedagógusok, nem a CNC gépkezelőire.

Első mohikán 2011.09.06. 03:39:32

@insert random: Szerintem nem gátlástalan gazember.
Egy már meglévő igényt elégít ki a telefonos szolgáltatásával. Nem ő találta ki az asztrológiát, távgyógyítást, pénzenergia küldést stb.,a kuncsaftok már eleve hisznek ezekben a marhaságokban, ő csak meglovagolt egy lehetőséget, amit ha nem tett volna, akkor más használ ki. Így is, úgy is elverik a "hívők" a pénzüket ilyenekre.
Nekünk -józanabbaknak- persze felháborítónak tűnik, de valójában nem az ad kiakadásra okot, hogy valaki ilyennel foglakozik hivatásszerűen, hanem az, hogy erre igény van. Az emberi butaság mértéke a megdöbbentő, és nem az, hogy ebből valakik meg is élnek.
Szerintem nem Törőcsik vállalkozó úr -vagy az alkalmazott jósok- csapja/csapják be az embereket (már csak azért sem, mert ugyan apró betűvel, de a jóslás képtelenségének tényét közlik), hanem ők saját maguk.

bubo cupropenis: Hehe, angyal-tanfolyam, eszem megáll...És OKJ-s?

Első mohikán 2011.09.06. 03:44:39

@insert random: "Ezekkel a műsorokkal a tévé... azt üzeni a társadalom azon részének, akik tudják, hogy ez a dolog átverés, hogy csalással lehetsz sikeres.
És azt is, hogy vigyázz, legyél kritikusabb és óvatosabb, mert sokan kihasználják a tudatlanságodat/tájékozatlanságodat minden téren.
Ez az információ -ha kellő időben kapod- nagyon sokat ér...

Qju 2011.09.06. 04:51:53

Pedig igen csak okafogyottá válna ez az egész bohóckodás, ha nem létezne emelt díjas telefonhívás. Addig is "a szervezőkön kívül" szidjuk a másik haszonélvezőjét is a dolognak; a telefontársaságot. Mert ők is szép summát nyelnek be a csalásból.
"A rászedhető idióták pedig megérdemlik" rigmust meg mindenki akkor kezdje el újra szajkózni amikor Ő maga is érintett lesz a családtagja révén.

... a továbbiakban kellemes napot kívánok...

neoteny · http://word.blog.hu 2011.09.06. 05:31:57

@Qju:

""A rászedhető idióták pedig megérdemlik" rigmust meg mindenki akkor kezdje el újra szajkózni amikor Ő maga is érintett lesz a családtagja révén."

... mint ahogy érintettek emberek százezrei az alkoholizmus által, még sincs össznépi mozgalom a pia betiltására.

Első mohikán 2011.09.06. 06:09:53

@Qju: Tehát csak akkor kritizálhatom a hülyéket, ha én vagy valamelyik családtagom is az?

hattyú 2011.09.06. 06:15:49

Ez a Törőcsik Jenő nagyon tud valamit :). Az egyházak egyébként ugyanazt teszik amit ő, a hülyeségre építve fenntartják, átmentik magukat mindig, érdekes megfigyelni, hogy az emberek számára a "hülye ezoterikusokat" jól esik kinevetni, kioktatni, de Jézus csodás gyógyításait és feltámadását már nem tartjuk ugyanennyire szánalmasnak... Mert ugye az hivatalos :) Azt maguk a hivatalos bibliaírók közölték velünk és emiatt tény :) Nah, ezért uralkodnak a "lelkeken" még mindig az egyházak és ezért milliárdos Törőcsik Jenő, csak míg az első nem tudatos, mert ott maguk a közlők is hisznek és remélnek (papok), addig Törőcsik valószínűleg egy tudatos, okos csaló. De a hülyeség tényleg jó biznisz, valamiben meg hinni kell ugyebár :)

Állítsuk meg a ......... 2011.09.06. 08:27:46

Ez már bűn, no ezért kellene inkább pénzbüntetésre ítélni a ker tévéket.

Hétvégén hol egy ilyen ezotériás baromságba, hol a hitgyülibe, hol egy másik misébe botlik az ember(igaz az már a zorbán tv).
Miért kell nekem a kifizetett pénzemért a déli ebédhez ekkora barom műsorokat nyomni?

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.09.06. 08:44:56

Az állam is szedi jócskán a butaság, hiszékenység "vámját". Ott a cigaretta, alkohol, lottó, a vallások és a többi megtévesztés, hit, stb. Az igazi megoldás persze a tanítás lenne, amikor a gyerekeket idejekorán felvilágosítjuk, hogy miben is kellene hinni.

indapass90210 2011.09.06. 08:45:44

@soproni1: "Lehet-e nemi életet élni egy kecskével ?"

Lehet, csak túl sokáig tart megborotválni.

jojoka 2011.09.06. 08:48:54

Gondoljunk bele. A médiahatóságnak azért adnak a mi adónkból, hogy egész nap nézzék a TV-t és ha olyat látnak akkor járjanak el. Bazze, nincs az a pénz, hogy én egész nap mondjuk echo tv-t nézzek!! De a retek klub meg a tv2 se menne!

jojoka 2011.09.06. 08:50:17

@pcr: Hát ja. A hit gyüli is ez a kategória csak azon többet lehet röhögni.

paladinn 2011.09.06. 08:56:53

megint összeszedték a legnagyobb ordaskurvákat meg buzi kondipatkányokat és azt adják a tvben hogy kúrnak hát bazmeg itt tartunk, szánalmas

Ugyandehogy (törölt) 2011.09.06. 09:01:31

@Sarkalatos hozzászóló: "3. § (1) A nem liberalizált szerencsejátékok szervezését
a) a 100%-ban a Magyar Állam tulajdonában lévő, szerencsejáték-szervező tevékenység
rendszeres folytatására létrehozott gazdálkodó szervezet (a továbbiakban: állami játékszervező),
továbbá az állami játékszervező kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társaság, illetve az
állam többségi részesedésével működő gazdálkodó szervezet végezheti,"

www.apeh.hu/data/cms56059/normasz__veg_Szjtv_hat__lyos_09.02.01.pdf

szabad, mi?

KenSentMe 2011.09.06. 09:05:54

@Sarkalatos hozzászóló:

"még 30 percig érvényes az ajánlatom"

"Van még 10 perced betolni a tétet."

Bakker, te is betelefonálós műsorokat vezetsz? Mi a nyavaják ezek az időkorlátok? Már csak 22 percig érvényes az emelt nyereményre szóló rendkívüli ajánlat? Még 5 perc és vége a műsoridőnek? Nyilván komoly és hatalmas embernek tüntet fel téged, ha egy szabad fórumon azzal kezdesz, hogy feltételeket szabsz a rögtönzött beszélgetőpartnereidnek.

mezőmisi 2011.09.06. 09:13:43

Bellus Pistit (SwoderKlub)idézném ezzel kapcsolatban.

- Jön az eneregia? - Jön?
- Képzeld jön!
- És nem baj, hogy ismétlés?

Szóval itt a baj már nem kicsi!

The Welsh 2011.09.06. 09:28:56

@hattyú: természetesen nem ugyanaz, akkor sem, ha nem hiszel Istenben. De ehhez gondolkodni kell, az meg az embernél választható extra.

Azért nem ugyanaz, mert a történelmi egyházak nem kínálnak csodákat, gyógyulást, viszont adnak egészséges erkölcsöket (ebből a szempontból mindegy hogy keresztény, muszlim, zsidó vagy buddhista) és közösségélményt, valódi segítséget.

És ebből a szempontból mindegy, hogy létezik-e Isten, az egyházak nagyon fontos társadalmi feladatot látnak el, hol jobban, hol rosszabbul.

papugaja 2011.09.06. 10:48:58

@hattyú:
"Az egyházak egyébként ugyanazt teszik amit ő"
Én miséért még az életben nem fizettem. A perselyezés más téma.

Avatar 2011.09.06. 14:19:29

@papugaja: És egy templomi esküvőért, egy temetési papi beszédért, imáért, áldásért fizettél már?

2011.09.07. 17:46:41

@Sarkalatos hozzászóló:
Nem, a suttyó szót kb 20 éve használom.

Amúgy nem kívánok a vitába beleszólni, csak azt jegyeztem meg, hogy ezt a cikket, mint kutyáknak a csontot, bedobják pár havonta. Mégcsak nem is csiszolnak rajta. Tök szar.

De látom Te vagy itt a király.
süti beállítások módosítása