Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Hogyan kell a borosüveget cipővel kinyitni?

2011.06.22. 09:07 Moszi0725

Nagyjából egy éve jelentek meg az ezzel kapcsolatos, főleg francia (és részeg francia) videók a neten. Lássuk miről is van szó:

 

 

De  mi nem elégszünk meg ennyivel, mindenki szeretné tudni hogyan működik, igaz? Ugye a dugót valamilyen erő fogja kinyomni belülről. Keressük meg honnan is származhat ilyen erő! A borosüveget és a bort szépen felgyorsítjuk a fal felé, ott pedig kap egy rugalmas ütközést. A bor nem megy tovább a falba, hanem szépen visszaütődik. A cipő ahhoz kell, hogy ne törjük össze az üveget és mintegy rugóként segít a visszalökődésen is. Amikor a bor visszaütődik, visszafelé áramlik és kicsit kinyomja a dugót. Ezt többször ismételve, végre ihatunk.

Van ennek a kísérletnek egy fordított verziója itt, amikor az üveget nem gyorsan megállítja a fal, hanem azt gyorsan indítjuk. Más irányból, de hozzájutunk a borhoz, vízhez.

Ebben az esetben már a folyadék szétszakadozik és a kavitáció révén csúnyán elbánik a sörösüveggel.

Mindenkinek kellemes nyitogatást kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr1003005165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása