Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Jó helyre születtél?

2011.06.13. 13:26 Moszi0725

Mi lenne, ha újra megszülethetnénk? Vajon akkor is jó körülmények és nyugodt élet várna minket, vagy nem lenne esélyünk az életben maradásra? Mekkora az esélyünk "jó" helyre születni? Az lenne a legnagyobb problémánk, hogy hová menjünk iskolába és milyen egyetemet válasszunk, vagy az, hogy nincs tiszta ivóvíz a falunk közelében? A Save the Children nevű svéd szervezet kampányának köszönhetően bárki belepillanthat abba, milyen veszélyek várták volna / várnák ma is, ha mondjuk Zambiában születik, ahol a gyerekek mindössze 17%-a éri el az ötéves kort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Élet lottója nevű kampányban a "sorskerék" megpörgetésével kapunk végeredményt, valamint egy listát az adott ország legnagyobb problémáiról. A honlap rendkívül informatív, összesen 14 fő problémát sorol fel, érdemes többször is megpörgetni a kereket, hogy különböző országokba szülessünk, és minél többet megtudhassunk róluk.

Bár Magyarországról nincsen adat, a honlap szerint Svédországba születni 0.008% esélyünk van (naponta 300 svéd gyermek születik) - a népességi adatokat nézve valószínűleg hasonló esélyünk lehet nekünk, magyaroknak is szép hazánkban meglátni a napvilágot. Többszöri pörgetés után Magyarország egyre jobb helynek tűnik, a honlap pedig kellően jól van összerakva ahhoz, hogy sokáig elidőzzünk rajta és megértsük az üzenetet.


Egyéb forrás itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr802980311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása