Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Ablak az egéren

2011.03.24. 14:54 Moszi0725

Ma belekóstolunk a biológiába. Mit jelent az hogy rák? Hogy néz ki egy daganat? Valóban gombák okozzák? Szódabikarbónával a rák ellen? Miért kell ablakot rakni az egérre? Hol tart a tudomány?

Nemég valaki megkért, hogy keressek rá a “szódabikarbónával a rák ellen” kifejezésre és mondjam el a véleményem. Ezt olvashatjátok most. Először röviden tömören arról mi a rák, aztán meg is nézzük a végén a véleményemmel.

Rák, daganat

A rákot egy szóval valahogy úgy lehet leírni, hogy sejtburjánzás. Valamilyen sejtünk “elromlik” és osztódni kezd. Aztán újra és újra… Aztán a saját immunrendszerünk sem mindig ismeri fel hogy baj van és nem pusztítja el ezt a sejtet. Ezenkívül maga sejt, mivel elromlott, nem pusztítja el önmagát sem (apoptózis, egyébként normális, hogy kb. 1600000 sejtünk hal meg percenként és cserélődik le). Ennek az osztódásnak az szab határt, hogy mennyi tápanyaghoz jut, idővel új erek képződnek (angiogenezis), hogy ellássák azt a nagy sejttömeget. Ekkor már daganatról, tumorról beszélünk. Idővel aztán sajnos a rákos sejtek a vérrel együtt eljuthatnak testünk más részeibe, ott letelepednek és tovább osztódnak, ilyenkor mondjuk azt, hogy továbbterjedt a rák vagy áttétet képzett. Elromlott sejttől függően több száz féle ráktípust ismerünk, tüdőrákból is több tucat féle van.

 


Mi az oka és hogyan kezeljük?

Most nem megyek bele a részletekbe, de lehetnek környezeti (cigaretta füst mindenféle káros részecskéi, UV sugárzás roncsolhatja a sejteket és a DNS-t…) és genetikai tényezők is.

A kezelés már több magyarázatot igényel. Először is érdemes nem dohányozni, megelőzni. Te egy daganatot hogyan próbáltál volna megszüntetni? Alapvető, hogy műtét során kivágják vagy sugárkezelést alkalmaznak. Ma már elég jó számítógépes tervező programok vannak, amivel hatékonyan be tudják állítani, hol mennyi sugárzás érje a testet. Ez is külön szakma. Aztán ott van a kemoterápia, gyakorlatilag telepumpálnak annyi méreggel, hogy a gyorsan osztódó sejtek elpusztuljanak, de a normális sejtek még éppen nem. Ettől aztán például kihullik a haj is. Szóval ezek működhetnek, de nem valami fejlett módszerek. Lehet gyógyszereket is szedni.

Azt viszont látni kell, hogy rengeteg féle rák típus van, legtöbbjük eltérő kezelést igényel, nincs olyan hogy általános gyógyszer a rák ellen. Aki ilyet akar eladni, ott kételkedjünk! A fejlett és jövőbeni gyógyszerekről hamarosan írok.

Hiszem ha látom, vagy ablak az egéren

Amit eddig leírtam az szép és jó, de van egy mondás: Hiszem, ha látom! Akkor nézzük meg! Ennek a témának például Jacco van Rheenen utrechti tudós a mestere. Hogy mennyire etikus vagy nem arra külön bizottság létezik, de a csoport azt csinálta, hogy egerekben tumort képeztek, és egy ablakot raktak bele/rá. Így a tumort már meg tudták nézni mikroszkóppal. Azért egér, mert az belefér a mikroszkópba. Ezt odáig fejlesztették, hogy az egerek már 8 hétig is élnek az első műtét után és mindezt kombinálni lehetett egy sor érdekes technikával. Az alábbi videó bemutatja ennek az alapjait, csak erős idegzetűeknek!:

 

Mit láttak és mire jó ez?

Hiába vannak sejtvonalak a petri csészében, a testünkben mégiscsak máshogy viselkednek, három dimenzióban nőnek, más dolgok is megfigyelhetőek. Néhány képen próbálom megmutatni a felszínt, hogy mire is jó ez az ablak.

Az alábbi két képen a zölden fluoreszkáló sejtek is a tumorból valók, középen a sötét sáv egy ér belseje és a piros sejtek is ráksejtek, de őket megvilágították egy lézerrel és úgymond átkapcsoltak piros színre. Mire jó ez? Meg lehet számolni a piros sejteket és megnézni, hogy idővel mennyi tűnik el, mennyi utazik a vérrel együtt a test másik részébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt tart a tudomány és ez már nem is újdonság. Ezen kívül egy sor másik dolgot is megtudhatunk a daganatokról, ha eredeti környezetükben látjuk őket, készíthetnek videót is.

Szódabikarbóna és a rák

Most nem hivatkozom a különböző honlapokat, mindenki rá tud keresni a szódabikarbóna és rák címszóra. „Tullio Simoncini arra a következtetésre jutott, hogy a daganatok az immunrendszer legyengülése következtében mértéktelenül elszaporodott gombák, a candida albicans kolóniái által létrehozott anyagcsomók.„ Nos, én nem vagyok szakértő, de én igazi rákos sejtekkel dolgozom, nem gombákkal, a fenti anyag szerintem jól mutatja, hogy amit látunk azok nem gombafonalak. A Pubmed-en kerestem Tullio Simoncini munkáját, de nem találtam. Ezen kívül már írtam az elsavasodásról, lúgosításról is itt.

Ezután azt kell mondjam, hogy egyenlőre a szódabikarbóna számomra annyira függ össze a rákkal, mint tehén a Jupiterrel. Te viszont aki olvasod ezt, kételkedj bennem is, járj utána te is! „Hiszem ha látom!”

Az ablakkal te is láthatod…

További források: itt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr942768090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hopptarisznya 2012.04.05. 17:06:51

Ez a baromság már egész jól terjed a facebook-on is. Kár volt ezért a posztért. Megérdemli az emberek egy része, hogy sötétségben élje le az életét. Két hete még a Pick szalámi osztrák-magyar árával volt elfoglalva ugyanaz a csököttagyú FB-os halmaz. És ezeknek hiába rakom be minden egyes alkalom után a megfelelő linket, hogy HOAX (baromság) az egész... a következő lánc-baromsághoz is boldogan adják a nevüket.

Moszi0725 · http://ertelmesen.blog.hu 2012.04.05. 17:10:38

@hopptarisznya: Reszben egyetertek veled, de miert volt kar ezert a posztert? En azt irtam le, hogy szerintem is hulyeseg...
süti beállítások módosítása