Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Hogyan kell spórolni, félretenni?

2011.03.03. 18:07 Moszi0725

Van aki szerint az emberek mindent megtesznek, hogy ne legyenek gazdagok! Ennek is van pszichológiája. Van megoldás. Hogyan kell csinálni? Mi a titok?

Az átlag magyar (90 %) hihetetlenül pontos! Minden hónapban pontosan annyit költ mint amennyit keres. Azok akik félre akarnak tenni, próbálnak spórolni, szűkölködnek picit, hogy hó végére maradjon valami és azt félreteszik ha sikerül, de általában nem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi a megoldás és miért?

A helyes gondolkodás az lenne, hogy hó elején félreteszünk egy meghatározott összeget, és a maradékot  már nyugodtan elkölthetjük. Azért is jobb így csinálni, mert hozzá vagyunk szokva, hogy annyit költsünk amennyi a számlán van. Ez után is így teszünk, de már takarékoskodtunk! Én kipróbáltam és nagyszerűen működik :) Nem igazán veszed észre, hogy kevesebb a pénz hó elején, az eddigi berögzült pszichológia miatt… Egyébként itt már volt erről szó, érdemes meghallgatni!

 

Hogy még jobb legyen azt javaslom, hogy mindenek előtt határozzunk meg valamilyen célt! Például 25 év múlva nyugdíjat szeretnék, 10 év múlva lakást kell venni, 3 év múlva lecseréljük a kocsit, vagy 5 hónap múlva veszek egy tablet pc-t. Ha ugyanis cél lebeg előttünk akár 300-1000 %-kal hatékonyabbak vagyunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még valami. Szakértők szerint (én egyetértek velük) 10 %-kal csökkenteni lehet a kiadásokat úgy, hogy semmiről sem kell lemondanunk! Érdemes belegondolni.

 

Ha valaki erre azt mondja, hogy nincs miből megtakarítani (persze van aki tényleg ilyen), az nézzen magába: Mennyi haszontalan dolgot vett eddig, amire nincs szüksége? Nézzen magába: Van valami célja az életben? Annak elérése mennyibe kerül? Tényleg jobb hitelből megvenni?

 

Összegezve

Először magunknak fizessünk, hó elején rakjunk félre és utána felszabadultabban költekezhetünk. Legyen célunk vele! Ezzel a módszerrel sokkal könnyebb megtakarítani!

 

Sok sikert!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr332707793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása