Csatlakozz Te is!

Miről szól a blog?

Mi próbáljuk megérteni a minket körülvevő világot. A tudást felhasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk, anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk vagy megőrizzük egészségünket, ne hagyjuk, hogy átverjenek minket! Úgy érzed Te is hozzá tudsz rakni valamit? Van egy érdekes történeted vagy témajavaslatod? Érdeklődéssel várom leveledet: mpeter0725@gmail.com

Ingyenes és hasznos

Különösen ajánlott

Hogyan menj szembe az orvosokkal (és fertőzd meg a feleséged egy új baktériummal)

2011.02.21. 15:22 Moszi0725


A mai poszt arról szól, hogy két kutató olyat állított, amit senki nem hitt el nekik! Teljesen szembekerültek az orvostudománnyal, de be tudták bizonyítani az igazukat és végül ők győztek!

 

Kik ők és mit csináltak?

 

J. Robin Warrenról és Barry James Marshallról van szó, akik észrevették, hogy a gyomorfekélyt tulajdonképpen egy baktérium (Helicobacter pylori) okozza, nem pedig a stressz és ideges életmód.

 

Kísérleteztek a baktériummal, kitenyésztették és úgy gondolták, hogy ez a baktérium a probléma okozója. Ezt senki nem hitte el nekik, ezért a végső megoldást választották. Saját magukat és feleségeiket megfertőzték ezzel a baktériummal, gyomorfekélyt kaptak, amit aztán antibiotikummal kezelve gyógyítottak! Ezt nevezem támogató feleségnek! (Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem mindenki lesz beteg, Robin Warren sem lett az, a szervezete le tudta küzdeni a bacit) Ezután 2005-ben joggal kapták meg a Nobel-díjat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesen.blog.hu/api/trackback/id/tr932677203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása